به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه
خبرنگاران جوان از همدان؛ شهرام پرورش گفت: جهاد کشاورزی موضوع تولید محصول سالم و کاهش کود و سم در روند تولید محصولات کشاورزی رادر دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه میانگین مصرف کود در اراضی کشاورزی استان همدان نسبت به میانگین کشوری عدد پایینی است، بیان کرد: تصمیم بر این است که مصرف کود و سموم شیمیایی را در تولید محصولات کشاورزی کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه در استان همدان تصمیمی برای افزایش سطح زیرکشت وجود ندارد، اظهار کرد: با آفت خوشهکار انگور در سطح 10 هکتار و با آفت کرم خراط گردو در 30 هکتار از باغات همدان مبارزه انجام میشود تا بتوان محصول سامی تولید کرد.
وی با بیان اینکه در امنیت غذایی به دنبال تولید محصول سالم با مانیتورینگ کردن سموم و آفات و حداقل استفاده از کود و سموم هستیم، عنوان کرد: در حال حاضر برای تولید حبوبات به ویژه نخود، بادام و انگور از سموم استفاده نمیشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان همدان با بیان اینکه امسال در زمینه مبارزه با آفات سن غلات رکورد 10 سال اخیر شکسته شده گفت: در بیش از 300 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان همدان با سن غلات و پوره مبارزه شده است که تا اوایل تیرماه ادامه دارد.
پرورش از ساماندهی مراکز توزیع سموم و کود شیمیایی خبر داد و گفت: کمیته مشترکی با سازمان صنعت و معدن تشکیل شد و قرار بود فروشندگی سموم ساماندهی شود که تاکنون 70 درصد این کار انجام شده و مابقی نیز تا پایان تیرماه ساماندهی میشوند زیرا باید تمامی سموم نباتی تحت پوشش صنف و بر اساس دریافت مجوز فنی از سازمان جهاد کشاورزی توزیع شود.
پرورش با اعلام اینکه تا سال گذشته بیش از هزار نوع مواد کودی در کشور عرضه میشد که نیاز به ساماندهی داشت، گفت: ساماندهی این موضوع در دستور کار است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: به تمام تولیدکنندگان داخلی و واردکنندگان مهلت داده شده تا نیمه امسال کد آسیک و پروانه بهرهبرداری دریافت کنند که پس از اتمام مهلت از توزیع کدهای بدون پروانه جلوگیری شده و مراکز عرضه نیز پلمب میشود.
وی درباره خرید تضمینی دو محصول اساسی گندم و جو گفت: مشخصات کشاورزان گندمکار در سامانه ثبت شده و این بهرهبرداران با گرفتن معرفینامه از مراکز جهاد کشاورزی در شهرستانها میتوانند به مراکز خرید مراجعه کرده و محصول را تحویل دهند که هر کیلوگرم 1270 تومان قیمتگذاری شده است.
پرورش افزود: محصول جو کشاورزان در بورس عرصه شده و هزینه آن دو هفته پس از فروش در بورس تحویل کشاورزان میشود.
انتهای پیام/ غ