به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک ، دکتر چمران سال ۱۳۳۲ با رتبه ۱۵ در رشته الکترومکانیک دانشکده فنی دانشگاه تهران پذیرفته شد.
وی در تمام دوران تحصیل شاگرد اول بود و از استاد سخت گیر خود مهدی بازرگان نمره بیست و دو را در درس ترمودینامیک دریافت کرد.
در درسهای آن روز رایانه آنالوگ، جزو مهمترین و سختترین درسها بود که چمران از آن هم نمره ۲۰ گرفت و در میان دانشجویان، پیشرو بود.
سپس با دریافت بورس تحصیلی به دانشگاه تگزاس آمریکا رفت و با وجود عدم تسلط به زبان انگلیسی در سال نخست ، در این رشته به عنوان دانشجوی ممتاز، درجه کارشناسی ارشد را کسب نمود.
سپس برای اخذ درجه دکتری در رشته پلاسما فیزیک به دانشگاه برکلی ایالت کالیفرنیا رفت و در آنجا نیز درخشید به گونهای که پایاننامه او مرجع بسیاری از مقالات علمی دانش روز در زمینه پلاسما فیزیک شد.
دکتر چمران پس از تحصیل در ایران و آمریکا به لبنان و سپس ایران بازگشت .
فرزند متدین و دانشمند ساوجی با پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران همة تلاش خود را صرف تربیت اولین گروههای پاسداران انقلاب کرد و در ردهای بالا خدمت نمود .
این مجاهد خستگی ناپذیر با قدرت ایمان و ارادة آهینن و شجاعت و فداکاری توانست مناقشه پاوه که از نگرانی های سران انقلاب بود را سامان دهد .
شهید چمران با شروع جنگ تحمیلی در سال 59 ، به اهواز رفت و ستاد جنگ های نامنظم را بنیانگذاری کرد.
از دیگر کارهای مهم این شهید بزرگوار ایجاد هماهنگی بین نیروهای ارتش ، سپاه و نیروهای داوطلب مردمی بود که در منطقه حضور داشتند.
شهید دکتر مصطفی چمران در ۳۱ خرداد ماه ۱۳۶۰ در مسیر دهلاویه به سوسنگرد در لباس رزم و در دفاع از میهن بر اثر اصابت ترکش خمپاره دشمن متجاوز به دیار معبود شتافت و به گفته خود ، مرگ را در آغوش کشید و جاودانه شد.
انتهای پیام/ ف