مدیرعامل نیروگاه بینالود اعلام کرد: بزرگترین نیروگاه برق بادی ایران در آستانه تعطیلی قرار گرفته است.

بزرگترین نیروگاه برق بادی در آستانه تعطیلی قرار گرفت
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محسن مبشر در گفتگویی با اشاره به اینکه نیروگاه بینالود به عنوان بزرگترین نیروگاه برق بادی ایران در آستانه تعطیلی کامل قرار دارد، گفت: از سال ۱۳۸۹ که نیروگاه در قالب بخش خصوصی از سوی دولت تحویل داده شد، قراردادهای پاره‌وقتی به صورت تضمینی برای خرید برق از سوی وزارت نیرو تعریف و اجرایی شد.
 
مدیرعامل نیروگاه بینالود با اعلام اینکه تا پایان سال ۹۴ دوره پنج ساله خرید تضمینی برق این نیروگاه توسط وزارت نیرو به پایان رسید، تصریح کرد: در شرایط فعلی با گذشت سه ماه از آغاز سال جدید، وزارت نیرو از خرید برق این نیروگاه به صورت تضمینی خودداری و اعلام کرده است که باید برای فروش برق به بازار برق مراجعه کند.
 
وی با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی هیچ‌گونه قانون مستندی برای خرید برق انرژی‌های نو و تجدیدپذیر در بازار برق و بورس انرژی وجود ندارد، گفت: در حال حاضر به دلیل عدم خرید برق تولیدی به صورت تضمینی، ادامه فعالیت این نیروگاه در اهاله‌ای از ابهام قرار گرفته است.
 
مبشر با تاکید بر اینکه چنانچه وزارت نیرو اقدامی به منظور خرید تضمینی برق و یا تعیین تکلیف قرارداد و نرخ خرید انجام ندهد، در آینده‌ای نزدیک فعالیت توربین‌ها متوقف و نیروی انسانی تعبیه خواهد شد، اظهار داشت: در ایران ظرفیت‌های گسترده‌ای به منظور ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های برق بادی وجود دارد.
 
وی با اعلام اینکه برخورد وزارت نیرو با نیروگاه بینالود می‌تواند یک الگوی مناسب رفتاری برای سرمایه‌گذاران خارجی و بخش خصوصی برای ساخت و راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی در ایران باشد، گفت: از دولت انتظار داریم که قرارداد ۲۰ ساله خرید تضمینی برق از نیروگاه بینالود پایبند باشد، زیرا در غیر این صورت فعالیت نیروگاه متوقف خواهد شد.
 
مبشر با یادآوری اینکه در حال حاضر ۳۰ هزار مگاوات پتانسیل و ظرفیت برای تولید نیروگاه‌های برق بادی در ایران وجود دارد، تصریح کرد: به دلیل نبود قوانین مستند، امکان عرضه انرژی‌های نو و برق بادی در بازار برق و بورس انرژی وجود ندارد، زیرا قیمت خرید برق این نوع نیروگاه‌ها تضمینی است.
 
وی در تشریح مهمترین مزیت‌های ساخت نیروگاه‌های بادی در ایران اظهار داشت: عدم انتشار گازهای گلخانه‌ای، صرفه‌جویی در مصرف گاز طبیعی و سوخت‌‌های مایع، رایگان بودن انرژی باد و صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب از مهمترین مزیت‌های این نوع نیروگاه‌ها است.
 
مبشر با اشاره به تعهدات ایران به سازمان‌های بین‌المللی برای توسعه انرژی‌های پاک و عدم انتشار گسترده گازهای گلخانه‌ای، خاطرنشان کرد: اشتغال‌آفرینی مولد، عدم انحصار در تولید انرژی برق بادی و بومی‌سازی توربین‌های مقیاس‌ کوچک برای راه‌اندازی نیروگاه‌های بادی از دیگر ویژگی‌های افزایش تولید برق بادی در کشور است.
 
منبع: مهر
 
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.