نیویورک تایمز در مطلبی به بررسی احتمال تکرار رفتار انتخاباتی مردم انگلیس در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ نیویورک تایمز در مطلبی با اشاره به نتیجه همه‌پرسی انگلیس (برکسیت) نوشت: رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا نگرانی‌هایی را در واشینگتن درباره احتمال تکرار یک واقعه سیاسی مشابه در انتخابات ریاست‌جمهوری 2016 آمریکا به وجود آورده است.

بسیاری از انگیزه‌هایی مانند ناخشنودی از مهاجران و پناهجویان و نارضایتی از شرایط اقتصادی که در انگلیس باعث خروج این کشور از اتحادیه اروپا شد، همان انگیزه‌هایی هستند که در رقابتهای انتخاباتی پرتلاطم امسال در آمریکا نیز به وضوح نمایان بوده و دونالد ترامپ – نامزد ریاست جمهوری حزب جمهوری‌خواه – بعضاً در رقابت‌های انتخاباتی خود به خوبی از آنها علیه هیلاری کلینتون – نامزد دموکرات‌ها – استفاده کرده است. 

استراتژیست‌های کهنه‌کار حزب جمهوری‌خواه و دموکرات معتقدند ترامپ و تا حد کمتری سناتور برنی سندرز – رقیب انتخاباتی کلینتون در حزب دموکرات - نمودی از سیاستمداران "درون‌نگری" هستند که طی سالهای اخیر تعداد آنها در اروپا افزایش یافته است.

«دیوید اکسلراد» - استراتژیست سابق باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا و مشاور حزب کارگر انگلیس در انتخابات سراسری 2015 – معتقد است مسئله مهمی که تمامی کشورهای توسعه‌یافته جهان از جمله آمریکا اکنون با آن مواجهند، پدیده جهانی‌سازی و تغییرات فناورانه بزرگی هستند که باعث به حاشیه رانده شدن میلیونها شغل در این کشورها و کاهش سطح دستمزدها شده‌اند و به همین دلیل، بسیاری از مردم این کشورها دوست دارند زمان را به عقب برگردانند و کشورشان را دوباره "بزرگ و مقتدر" کنند؛ همانگونه که ترامپ نیز تاکنون بارها وعده یک "آمریکای قدرتمند" را به هواداران خود داده است.  

در این میان، انگلیسی‌هایی که به خروج کشورشان از اتحادیه اروپا رای دادند را می‌توان با آمریکایی‌هایی مقایسه کرد که تا به امروز باعث پیروزی ترامپ در رقابتهای ایالتی حزب جمهوری‌خواه شده‌اند؛ یعنی سفیدپوستان بزرگسالی که فاقد تحصیلات دانشگاهی بوده و در مناطق نه چندان مرفه کشور زندگی می‌کنند.

اما با وجود شباهت‌های کلی میان همه‌پرسی خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، تفاوت‌های مهمی نیز میان این دو وجود دارد. 

در تاریخ معاصر آمریکا هیچ نامزد ملی‌گرایی با رویکرد ضدمهاجرتی در انتخابات ریاست جمهوری به پیروزی نرسیده است و حتی روسای جمهور جمهوری‌خواه اخیر آمریکا نیز از مهاجران تمجید کرده و آنها را جزئی از هویت آمریکا قلمداد کرده‌اند. علاوه بر این، ترکیب رای‌دهندگان آمریکایی متفاوت از ترکیب کلی رای‌دهندگان انگلیسی است. 

در واقع، در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا معمولاً بیش از یک چهارم رای‌دهندگان آمریکایی را اقلیت‌ها تشکیل می‌دهند و در این دوره از رقابتها، ترامپ به دلیل اظهارات خصمانه خود علیه غیرسفیدپوستان از جایگاه به مراتب پایین‌تری نسبت به نامزدهای قبلی حزب جمهوری‌خواه در میان این اقلیت‌ها برخوردار است. 

بنابراین، مادامی که ترامپ نتواند این برداشت‌های منفی را نسبت به خود اصلاح کند، نمی‌تواند به تکرار تجربه برکسیت در آمریکا و کسب آرای مهم اقلیت‌هایی که حمایت آنها برای رسیدن به کاخ سفید بسیار ضروری است، امیدوار باشد.


انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار