سید موید علویان رییس شبکه هپاتیت ایران در گفت و گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان با بیان موجی از نارسایی کبدی در جانبازان طی چند سال آینده ایجاد میشود اظهار کرد :هپاتیت C در سراسر جهان و در کشور ما به عنوان عامل مهم نارسایی کبد و سرطان کبد مطرح است که یکی از راه های اصلی آن انتقال ویروس، از راه خون آلوده یا فرآورده های خونی به شمار میرود به گونه ای که از زمان ابتلاء به ویروس تا ایجاد نارسائی کبد و علائم بالینی مربوط به آن حدودا سی سال طول می کشد.
وی تصریح کرد : درمان به موقع این بیماری می تواند از گسترش ویروس و ایجاد نارسائی کبد در آینده جلوگیری کند که در این میان مصرف داروهای جدید خوراکی برای درمان هپاتیت C در دسترس با تشخیص پزشکان متخصص نقش بسیار موثری دارد که در یک دوره چند ماهه خوراکی قادر به ریشه کنی ویروس تا بالای 90 درصد هستند .
رییس شبکه هپاتیت کشور با تاکید بر اینکه باید داروهای جدید کنترل هپاتیت با دقت چشمگیری مصرف شود، گفت: زمان تشخیص بیماری و درمان بسیار مهم است، در صورتیکه قبل از نارسائی کبد و ایجاد علائم مربوط به آن بیماری تشخیص داده شود، درمان بیماری و ریشه کنی ویروس میتواند جان بیمار را نجات دهد و جلوی نارسائی کبد را بگیرد.
وی ادامه داد: اما در این زمان بیشتر بیماران علائم چندانی که آن را وادار به مراجعه به پزشک کند، ندارند و بنابراین سابقه دریافت خون و فرآورده های خونی برای تشخیص بیماری بسیار مهم است.
رییس شبکه هپاتیت کشور اظهار داشت: یکی از گروه های بسیار مهم در کشور ما، رزمندگان و جانبازانی هستند که در دوره جنگ تحمیلی در جبهه ها یا بیمارستان ها، خون دریافت کرده اندو با توجه به اینکه در آن زمان غربالگری از نظر هپاتیت C در خونهای تزریقی انجام نمی شده واحتمال وجود این بیماری در خونهای تزریقی شده در جانبازان دور از انتظار نیست و به همین منظور همه این افراد جهت سنجش ابتلا به هپاتیت C تحت آزمایش قرار میگیرند که در صورت ابتلا، از درمان های بسیار کارآمد و کم ضرری بهره مند میشوند .
علوی ادامه داد: با توجه به اینکه در دهه سوم بعد از جنگ قرار داریم،متاسفانه عدم تشخیص به موقع مبتلایان به هپاتیت می تواند طی چند سال آینده موجی از نارسایی کبدی پیشرفته را برای جانبازان کشورمان به همراه آورد .
انتهای پیام /