آیا درخصوص فیش های حقوقی مدیران و رسیدگی به آن مبنای قضاوت فقط فیش حقوقی است یامواردی چون بهره وری،کارانه و وام هانیزبایدمورد توجه قرارگیرد؟

موسی الرضا ثروتی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در دوره نهم در خصوص فیش های حقوقی منتشر شده به خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: مبنای پرداخت دستمزد قانون می باشد و قانون مدیریت خدمات کشوری نیز به صراحت نحوه، میزان حقوق و دستمزد را بیان کرده است.

وی افزود: موضوع  فصل دهم قانون خدمات کشوری حقوق و مزایا می باشد و باید مبنای پرداختی تمام شرکت ها، بانک ها و دستگاه های دولتی بر اساس آن صورت گیرد به طوریکه در ماده 64 تا 79 آن ، میزان حقوق، ضرایب حقوقی وهمچنین پاداش ها و فوق العاده ها به کارمندان اعم از مدیر ارشد، کارمند، بازنشسته و ... آورده شده است.

وی ادامه داد:در این قوانین آمده است که امتیازات برای هرگونه فوق العاده های شغلی نظیر ایثارگری،سختی کار،حق مدیریتی و... در نظر گرفته شده است که این باید در ضریب ریالی آن ها مشخص و اعمال شود.

 وی تاکید کرد: به عنوان مثال امتیازات ایثارگری 1500، اهمیت و پیچیدگی وظایف و مسئولیت تا 6000 می باشد و بالاترین امتیازی که در نظر گرفته شده برای روسای سه قوه است که طبق ماده 71 قانون خدمات کشوری 18000 امتیاز می باشد.

گفتنی است طبق قانون حداقل حقوق کارمندان دولت سال 1395 نیز به شرح ذیل است:

1- ضریب حقوق اعضای هیات علمی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و قضات به میزان 21949 ریال تعیین می شود.

2- ضریب حقوق شاغلین مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارگران دولت، مصوب 1370 (از جمله کارمندان وزارت اطلاعات و شاغلین پست های سیاسی وزارت امور خارجه) به میزان 1541 ریال تعیین می شود.

3- سقف افزایش حقوق کارکنان موسسات انتفاعی وابسته به دولت، نهادها و موسسات عمومی، غیر دولتی، بانک ها دولتی، بیمه ها و شرکت های دولتی 12 درصد تعیین می شود.

4- حداقل حقوق و مزایای مستمر شاغلین موضوع ماده 76 قانون مدیریت خدمات کشوری برای کارمندان دستگاه های اجرایی مشمول این قانون و سایر مشمولین ماده مذکور به استثنای مشمولین بند 5 این تصویب نامه به میزان 9 میلیون (9000000) ریال و حداکثر حقوق و مزایای مستمر این قبیل کارمندان 7 برابر حداقل حقوق مذکور در این بند تعیین می شود.

5- حداقل حقوق و فوق العاده شغل کارمندان مشمول قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت به 6000000 ریال و حداکثر 7 برابر حداقل مذکور در این بند تعیین می شود.

**حداکثر حقوق 10 میلیون تومان

وی تصریح کرد: اگر تمامی فوق العاده ها و امتیازات را به بالاترین حد ممکن آن که  برای روسای سه قوه است در نظر بگیریم ،دریافتی آن ها بیش از 10 میلیون تومان نخواهد بود اما با بررسی فیش های حقوقی تمامی روسا و معاونین ، وزرا، نمایندگان و مدیران ارشد متوجه خواهیم شد این ارقام بالاتر از 10 میلیون تومان است.

عضو سابق مجلس شورای اسلامی بیان کرد:این بندهای فراموش شده قانون به طور واضح نحوه ی پرداخت حقوق و مزایا را در فیش های حقوقی بیان می کند اما زمانی که خود دولت در مقام عالی ترین رتبه شورای عالی اداری در اجرای صحیح قوانین تخلف می کند دیگر نباید از زیرمجموعه ها انتظار دیگری داشت.

**ظاهرسازی دولت

ثروتی تمامی عذر خواهی ها و واکنش های دولت به حقوق های نجومی را ظاهر سازی دانست و گفت: دولت در خصوص پرداختی های نجومی باید مستقیما به سازمان مدیریت و برنامه ریزی دستور پیگیری صادر میکرد اما با محول کردن این کار به معاون اول ریاست جمهوری به دنبال ظاهر سازی و تبلیغات خود بود.

وی ادامه داد: دبیرخانه شورای حقوق و دستمزد تمامی این بند هارا تشریح کرده است و  برهمین اساس در یک فیش حقوقی عناوینی مانند حق تفریح فرزندان و کتاب و ... کاملا غیر قانونی است.

وی افزود:تمامی مشکلات از زمانی شروع می شود که دولت  قوانین را به درستی اجرا نمی کند و این امرتنها محدود به دولت یازدهم نمی شود بلکه این داستان تکراری سر دراز دارد و ما شاهد این تخلفات در دوران قبل نیز بوده ایم .

ثروتی در خصوص سرپیچی از قوانین در دولت های مختلف به تعیین ضریب های ریالی توسط مجلس اشاره کرد و گفت:در تبصره ماده 64 قانون خدمات کشوری اورده شده است که مجلس باید شاخص هزینه های زندگی و ضریب ریالی حقوق هارا تعیین کند اما این بند از قانون تاکنون اجرا نشده است و حتی در قانون بودجه سال 95 بندی آورده مبنی بر اینکه اختیار تصویب حقوق تمامی کارمندان را بر عهده بگیرد.

**پاداش های خارج از فیش حقوقی
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در دوره نهم با اشاره به پرداخت پاداش ها و کارانه های نامتعارف گفت:در ماده 79 آمده که کلیه مبالغ پرداختی اعم از مستمر،غیر مستمر،پاداش و هزینه ها باید در فیش حقوقی کارمندان درج گردد اما اکنون شاهد پرداخت برخی از پاداش های نامتعارف خارج از فیش های حقوقی هستیم که این در تضاد کامل با قانون است.

**لزوم تشدید نظارت ها
سید کریم هاشمی نخل ابراهیمی عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات در دوره نهم مجلس شورای اسلامی نیز در این خصوص اظهار داشت:فیش های حقوقی منتشر شده مربوط به شرکت هایی است که از قانون خدمات کشوری مستثنی هستند اما این نباید بدان معنا باشد که هیچ گونه نظارتی بر روی میزان حقوق و دستمزد های پرداختی از سوی بانک ها و بیمه و سایر شرکت های این چنینی صورت نپذیرد.
وی افزود:در حال حاضر نظام پرداخت حقوق ناهماهنگ و فارغ از هرگونه نظارت های کافی است که این امر تخلفات را به حد چشمگیری افزایش می دهد.

وی ادامه داد:برهمین اساس باید علاوه بر اینکه نظارت ها بر روی سازمان هایی که طبق قوانین خدمات کشوری حقوق  , دستمزد پرداخت می کنند افزایش یابد، همچنین برای آن دسته از نهاد هایی که حقوق و دستمزد آن ها از طریق هیئت مدیره تعیین میگردد نیز نظارت های دقیق تری صورت گیرد تا شاهد پرداختی های نا متعارف نباشیم.

نکته ی قابل تامل در ماجرای فیش های حقوقی که البته تا این زمان معقول واقع شده ان است که تمرکز رسانه ها و محافل سیاسی اغلب در مندرجات فیش های حقوقی است این در حالی است که به غیر از فیش های حقوقی یک مدیر، بهره مندی او از مزایای دیگر همچون بهره وری ، کارانه ، وام های دریافتی و ... از دید و قلم  رسانه ها می افتد، امری که دقت در ان ، ضرورت آشیب شناسی ویژه تر از سوی مسئولان ناظر و مجریان قانون را طلب میکند.

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۵ ۱۳ مرداد ۱۳۹۵
مسئولین محترم لطفافقط روی فیش هامتمرکزنشوید .فقط به فکراصلاح حداقل وحداکثرحقوق هانباشید.صدهابخش نامه وآیین نامه دیگروجودداردکه شماازآنهابی خبریدبگردیدواین آیین نامه هارااصلاح کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۲۷ تير ۱۳۹۵
ای کاش به این حرفها عمل میکردنند وای کاش به آخرت وعدالت و....اعتقاد داشتند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۴ ۲۴ تير ۱۳۹۵
در اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی خوزستان در سال 94 و بر اساس تحقیق و تفحصی که از 2 ماه پیش از سوی هیئت حسابرسان شماره 3 دیوان محاسبات کشور شروع شده و هنوز هم ادامه دارد از بودجه حدودا 20 میلیاردی حدود 5 میلیارد تومان اختلاس به اثبات رسیده است ، مدیرانی هم که حقوق میلیونی ندارن از طریق دیگری جبران می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۱ ۱۰ تير ۱۳۹۵
تازه حرف از حذف یارانه ها میزنند که فشار بر دولت وارد میکنه و خزانه خالی شده بعد از اینور دولت سفر های خارجی و خرید هواپیما های مجللی که خدا تومن پولشونه و من و امثال من فعلا نمی تونن با اینا مسافرت برن و هر روز اجلاس و همایش و حقوق های فضایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۳۱ ۰۹ تير ۱۳۹۵
حتی این حقوق های معمولی هم در بیشتر دستگاهها پرداخت میشود باید صرف سازندگی شود چه برسد به حقوق های چند ده میلیونی افرادی که فکر میکنند چه کار تخصصی و بزرگی برای این دولت و مردم انجام میدهند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۸ ۰۹ تير ۱۳۹۵
خوب عدالت رو هم دیدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۸ ۰۹ تير ۱۳۹۵
خوب عدالت رو هم دیدیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۰۹ تير ۱۳۹۵
به نام خدا
با سلام وخدا قوت به شما:
کسانیکه به بعضی از آقایان حقوق غیر متعارف داده اند.
باید حتما اخراج شوندو آن پولی را که به آن مدیر داده اند باید برگردانند.جریمه آنها این است.

کسانیکه این پول را گرفته هم باید آن را باز گردانده و اخراج شوند.

((اگر چین بود بایستی 15 سال زندانی می شدند.))
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۲۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
تورو خدا یارانشان را قطع نکنید بدبختا از گرسنگی تلف میشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۰۸ تير ۱۳۹۵
وزیر نفت زمان پرداخت یارانه 45 تومانی ماتم میگیره حالا چی؟
Germany
ناشناس
۱۸:۱۶ ۰۸ تير ۱۳۹۵
جالب ترش اینجاست که فقط فیش ها نشانگر همه دریافتی های این مدیران نیست
بلکه کارت های هدیه و سکه هایی که در انواع همایش ها و مراسمات و ... دریافت میکنند
بسیاری از پاداش هایی که به مدیران پرداخت میشود اصلا در فیش قید نمیشود
پس از برگزاری جلسات ماهیانه حق جلسه ای دریافت می کنند که نگو ونپرس
و از همه مهمتر که همه ماها میدانیم بسیاری از مدیران با ارتباط هایی که به مسولیت شان با بسیاری از فعالین بخش خصوصی دارن منفعت های اقتصادی کلانی را به جیب میزنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۹ ۰۸ تير ۱۳۹۵
این حقوقها که یه چیز مشخص و ثبت شده است٬!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۴ ۰۸ تير ۱۳۹۵
واقعاً هم همینطوره. چه طوره که با زدن یک کد شناسایی، تمام زندگی ما رو می آوردند جلوی چشممون ولی نمی تونستن از اول جلوی این وضعیت رو بگیرند؟! اون وقت می گویند بودجه نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
چطور با زدن کد ملی تو بانک در میارن که پدر مادرت چقد بدهی دارند ولی نمی تونند در بیارن که مدیران طی دوره مدیریت خودشون حتی تو ادارات شهرستانی چقدر دریافتی دارند؟؟. پله های ترقی رو با اسانسور طی میکنند و انواع ماشین و خونه و زمین و ویلا دارند و من کارمند بعد 15 سال خدمت تازه تونستم یه خونه 70 متری بخرم اونم با ماهی 750 تومن قسط.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
ای کاش میشدفیش تمامی آقایانی که حقوق بالامیگیرندافشاشود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
با تشکر از شما که فیشهای نجومی را پیگیری می کنید. شما را به خدا .به مواردی از قبیل وامهای کلان با سود کم که بعضی ارگانها می دهند. یا کارانه های چند صد میلیونی که اصلا در فیش حقوقی ذکر نمی شود بپردازید!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۵ ۰۸ تير ۱۳۹۵
راههای دیگر درآمد مدیران بایستی بررسی و حسابرسی شود و جلوی آن گرفته شود. مثال مدیر بانکی که صرافی داشته باشد معلومه که چه اتفاقی ممکنه بیافته... یا بعضی ها به اسم خود یا نزدیکان خود شرکت دارند و فعالیت اقتصادی میکنند... خوب معلومه که چی میشه... مدیران کلان کشور باید دارایی هایمان طبق قانون شفاف بشه...
حال سوال اینجاست که چرا تا حالا نشده؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۲ ۰۸ تير ۱۳۹۵
بی عدالتی که در وزارت بهداشت به خاطر حقوقهای دریافتی پزشکان نیست بلکه به خاطر کارانه های نجومی که پزشکان به طرق و روشهای مختلف دریافت می کنند. ریش و قیچی دست خودشان است.. اگر دولت قاطعانه وارد نشود وزارت بهداشت کم کم پیکره خدمات رسانی به مردم را به علت نارضایتی در سیستم خود از دست می دهد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
چیزی که پرداخت شده و در فیش حقوقی منظور گردیده قانونی بوده!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۰ ۰۸ تير ۱۳۹۵
حقوق های میلیونی میگیرنو میگن تحریم ها هیج تاثیری در ما نداره,اگه ماها هم مثل شما حقوق میگرفتیم بمبم تکونمون نمیداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۸ تير ۱۳۹۵
اینم مثل بقیه چیزا عادی میشه زیاد جوش نزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۰۴ ۰۸ تير ۱۳۹۵
اینم مثل بقیه چیزا عادی میشه زیاد جوش نزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
این جور آدما همیشه خوردن و بردن و هیچ وقت هم کاری انجام نشده مردم دیگه اعتمادشان را از دست دادند و هر روز لعن و نفرین می کنن .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۸ تير ۱۳۹۵
وقتي ميگويند ((فيش حقوقي)) يعني رسما و قانونا و با اطلاع مصادر واريز پول، اين مبالغ به حساب افراد ريخته ميشده!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۸ تير ۱۳۹۵
سلام؛بنده کارشناسرادیولوژی هستم طبق مصوبه مجلس باید تا پنجاه درصد حقوق و مزایای خود را به عنوان حق کار با اشعه دریافت کنیم اما متاسفانه مدیران ارشد وزارت بهداشت نهایت تلاش خود را میکنند تا حق اشعه پرتوکاران را به حداقل پرداحتی برسانند و متاسفانه پرتوکاران کشور در حالی که با اشعه کار میکنند و جز مشاغل زیان اورست هنوز حق واقعی خود را دریافت نمی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
مسئله فقط فیش حقوقی نیست موضوع پاداش و مزایای جانبی است که بسیاری از ادارات دریافت می کنند علاوه بر فیش های چند میلیونی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
هیچکس مقصر نیست فقط مردم و قشر متوسط و ضعیف جامعه مقصرند!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۸ تير ۱۳۹۵
فیش حقوقی به تنهایی ملاک حقوق نیست. برای شفاف شدن میبایست حساب بانکی ،مربوط به واریز ها بررسی شود.بنده در قسمت ،حقوق دستمزد کشتیرانی بودم و شاهد هستم در بسیاری موارد برای پرداخت نکردن مالیات مبالغ کلان به عنوانین مختلف و با فاکتورهای جعلی،مثلا خرید برای شرکت تعاونی ،وجه نقد توسط مدیران مالی بین افراد نور چشمی بصورت محرمانه پرداخت میشد
-
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
با سلام : برادر من کارگر مرغداری است و 24 ساعت کار میکند و 24 ساعت استراحت و ماهیانه 750 هزار تومان در یافت میکند.
این افرادی که حقوقهای چند ده میلیونی در یافت کرده اند برای ملت چکار کردند؟!!!!!!
-
ناشناس
۱۱:۰۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
با سلام : برادر من کارگر مرغداری است و 24 ساعت کار میکند و 24 ساعت استراحت و ماهیانه 750 هزار تومان دریافت میکند.
به نظرم افرادی که باعث اختلال در نظام کشور میشوند،لیاقت هیچی ندارند. و باید به شدت مورد محاکمه قرار بگیرند و به اشد مجازات برسند تا درس عبرت سایرین شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
چرا می گید چند ده میلیونی؟؟
یارو 240 میلیون و540 میلیون و بیش از یک‌میلیارد در وزارت بهداشت گرفته بعد شما می گید چند ده میلیونی بایستی گفته شود چند صد میلیونی.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
ترا بخدا نگذارید این جریان در مرور زمان گم شود پیگیری نمایید. بیت المال چپاول می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۰۸ تير ۱۳۹۵
باید کل زندگیشون بررسی بشه این اولین بارشون نبوده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۰۸ تير ۱۳۹۵
خب تقصیر کیه؟ این کارگری که باهزاربدبختی داره زندگی میکنه یا اون دانشجویی که میره خدمت برمیگرده بابدبختی درس میخونه نه کارمیدن بهش نه میذارن کارکنه اینها که حقوق میلیاردی رو واریز نکردن
-
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
تاحالا که خوب دستتون رو شده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۸ ۰۸ تير ۱۳۹۵
واقعا چه کسانی مقصرند من خودم با بیست و شش سال سابقه ماهانه نهصدو پنجاه هزارتومان کل دریافتی ام است وقتی این فیشهای این جوری میبینم خدا میداند از خودم متنفر میشوم که نه این دنیا را داشتم ونه آن دنیا را خواهم داشت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۸ تير ۱۳۹۵
سلام آیا واقعا انصافه یکی ماهی 75 میلیون حقوق بگیره و یکی ماهی 900 تومان کجاش عدالته اگه برخورد کنند خوبه اون فکر نکنم اونها سوگلی هستند ما چیییییییییییییییییی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۵ ۰۸ تير ۱۳۹۵
اگه حقوق 10 میلیون باشه خوبه و از راههای دیگه مثل پاداش و غیره بهشون چند صد میلیون نرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۰۸ تير ۱۳۹۵
نظام ناهماهنگ پرداخت حقوق . هرج و مرج در پرداخت ها. تصمیم های هیئت امنایی همین میشه دیگر. دنبال چی میگیردید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۱۲ ۰۸ تير ۱۳۹۵
چرا تا حالا توی این چندین سال کسی این ماجرای حقوقهای میلیونی را بررسی نکرده اگر دوباره هم پیگیری نشه سراز میلیارد در میاره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۰۸ تير ۱۳۹۵
ظاهرا در جریان نیستید
لطفا بفرمایید چند صد نه چند ده !!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۶ ۰۸ تير ۱۳۹۵
تقصیر هیچکس نیست!! شاید تقصیر دستگاه پرینتر صدور فیش ، قطع و وصل شدن برق که منجر به ایجاد اشتباه در مرکز سانترفیوژهای آن اداره ، یا حتی آبدارچی آن اداره باشد. زور نزنید مقصر را نمی توانید پیدا کنید!!!
آخرین اخبار