بلومبرگ در گزارشی به دیدگاه های متفاوت کلینتون و اوباما در قبال ایران پرداخت.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان بلومبرگ در گزارشی نوشت: وزیر خارجه سابقِ اوباما اکنون نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. درگیری ها وبحث های درون حزبی جمهوری خواهان راه را برای نامزد دموکرات ها بیشتر هموار خواهد کرد.

با وجود همکاری حزبی کلینتون و اوباما، این دو در قبال ایران و توافق هسته ای تابستان سال گذشته، دیدگاه های متفاوتی دارند. هر دو از توافق هسته ای حمایت می کنند و معتقدند این توافق منطقه خاورمیانه و جهان را امن تر کرده است؛ اما با وجود تلاش اوباما برای پیوستن ایران به جامعه جهانی، کلینتون همواره تاکید کرده است به مراتب رفتار بدتری را در مواجهه با ایران در پیش خواهد گرفت.

این شکاف میان دیدگاه های اوباما و کلینتون در کنفرانسی، که هفته گذشته به میزبانی اندیشکده موسوم به «پروژه امنیت ملی ترومن» در واشینگتن برگزار شد، بیشتر به چشم می خورد. این اندیشکده پس از حادثه 11 سپتامبر با هدف تربیت افراد توانمند و جوان در عرصه سیاست خارجی تشکیل شد. در این کنفرانس «جیک سالیوان»، مشاور ارشد کلینتون، اظهار کرد اکنون زمان باز پس گیری جایگاه آمریکا در خاورمیانه فرا رسیده است. او همچنین به تداوم جنگ نیابتی بین تهران و واشینگتن از طریق متحدان عربی آمریکا در منطقه اشاره کرد. وی افزود: «ما باید با بالابردن اعتماد به نفس متحدانمان در منطقه، با ایران مقابله کنیم.»

در عین حال، اوباما نیز برای تقویت متحدانش در منطقه تلاش هایی کرده است. او در سال گذشته میلادی بیش از هر رئیس جمهور دیگر آمریکا به عربستان، که رقیب و دشمن دیرینه ایران است، سلاح فروخت. در حال حاضر، آمریکا به طور مخفیانه از جنگ عربستان با یمن نیز حمایت می کند و با ارائه اسلحه، مهمات و جمع آوری اطلاعات به این کشور کمک می کند. از سوی دیگر، پس از توافق هسته ای ایران، اوباما وانمود می کند به دنبال از سرگیری روابط و مصالحه با این کشور است. همچنین دولت اوباما قرارداد بوئینگ و ایران ایر را برای خرید هواپیما تایید و از نیروهای مبارز شیعه، که با حمایت سپاه پاسداران در عراق با داعش می جنگند، حمایت کرد.

از سوی دیگر مارک دوبوویتز، تحلیلگر آمریکایی و مدیر اجرایی بنیاد موسوم به «دفاع از دمکراسی»، نیز مدعی شد: «احتمالا سیاست کلینتون در قبال رفتارهای مخرب ایران در منطقه، سیاستی قهری باشد.»

این رویکرد، با سیاست های اوباما در قبال ایران فاصله دارد. اوباما پیشتر اعلام کرده بود عربستان و ایران برای رسیدن به صلح و ثبات در منطقه باید با یکدیگر همکاری کنند. اوباما پس از توافق هسته ای با ایران، تمایل زیادی به مجازات این کشور ندارد. دولت اوباما تحریم هایی را به دلیل آزمایش موشک های بالستیک علیه ایران اعمال کرده است؛ اما نسبت به آنچه حمایت این کشور از تروریسم می نامند، دست به اقدامی نزده است.

در حال حاضر، کارشناسان سیاست خارجه، سیاست رندانه اوباما در قبال ایران را ترجیح می دهند و از سیاست «مهار» کلینتون در مواجهه با ایران انتقاد می کنند. تلاش های اوباما در جهت اتخاذ سیاست های «غیر قابل بازگشت» در قبال ایران، ممکن است وعده های انتخاباتی کلینتون را توخالی جلوه دهد.


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار