كنكور تمام زندگي نيست و در صورت عدم‌ ‌موفقيت در كنكور، وقت برای جبران آن وجود دارد. پس باید فضای خانه را آرام‌ ‌نگهداريد

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛ کمتر از یک هفته دیگر به شروع ماراتون کنکور باقی مانده و والدین به همراه فرزندانشان خود را برای یک آینده همراه با موفقیت آماده می کنند.

برنامه ریزی، شرط لازم برای موفقیت در کنکور است. این حرف، تکراری ترین جمله ای است که کنکوری ها در سال کنکورشان می شنوند، و گرچه درست است اما معنای واقعی آن برای بسیاری از دانش آموزان به درستی تعبیر نشده است.

اما آنچه در این روزها باید بسیار مورد توجه قرار بگیرد آن است که درس جدید نخوانید و هر قدر خوانده اید، دیگر بس است. اگر شما 80 درصد از مباحث کنکور را با کیفیت 100 درصد خوانده باشید، بهتر از داوطلبانی است که 100 درصد مباحث کنکور را با کیفیت 80 درصد خوانده اند. بنابراین در این روزهای پایانی باید بدون ایجاد تنش و استرس دروس را دوره کرده و اجازه ندهید تنش های عصبی بر کیفیت کار شما تاثیر بگذارند.

مریم ادیبی کارشناس علوم تربیتی دراین خصوص گفت: در این روزهای پایانی دانش آموزان باید استراحت کافی داشته و شب ها برای دوری از استرس و رسیدن به خواب همراه با آرامش یک لیوان دمنوش گل گاوزبان مصرف کنند.

وی ادامه داد: سعی داشته باشید به مرور آموخته های خود پرداخته و در روز یک ساعت را به پیاده روی اختصاص دهید تا از طریق یک ورزش کامل ضمن دستیابی به تندرستی هر نوع تنش را از خود دور کنید.

ادیبی اضافه کرد: هنگام مرور یا به اصطلاح دوره مباحث درسی باید به دو نکته مهم توجه کنید. اول این که همیشه از درس ها و مباحثی شروع به دوره کنید که ضعف بیشتری در آن ها احساس می کنید و دوم این که اولویت را بدهید به مرور درس ها و مباحثی که مدت بیشتری از مطالعه شان گذشته است اما حواستان به این نکته هم باشد که اگر بخواهید در مرور هم از همان روش های مرسوم مطالعه استفاده کنید، برای یک مرور جامع، لااقل به یک فرصت شش ماهه نیاز دارید و در این چند روز باقی مانده کاری از پیش نمی برید.

وی در همین خصوص گفت: داشتن كمي‌ ‌استرس برای داوطلب طبيعی است و می‌تواند خلاقيت را افزایش دهد و به زندگي داوطلب نظم بخشیده‌ و موجب افزایش کارایی در وی شود اما توجه داشته باشید این استرس نباید سدی در برابر خلاقیت و نبوغ دانش اموزان شود.

ادیبی ادامه داد: از سوي ديگر، اصولا امتحان بدون اضطراب و استرس غيرطبيعی است. وجود اندكی اضطراب ميزان يادگيری و دقت برای پاسخگويی به سوالات را بيشتر‌ ‌می ‌كند. اضطراب هنگامی نگران ‌كننده است كه در عملكرد فرد تاثير منفی داشته باشد كه‌ ‌البته مرز بين اضطراب طبيعی و غيرطبيعی بايد شناسايی و درصدد رفع آن برآمد‌.

همچنین یک متخصص تغذیه با اشاره به نوع غذاهای مصرفی در این روزها گفت: در وهله نخست باید داوطلبان نبايد از داروهای‌ ‌خواب آور‌ ‌يا آرام‌ ‌بخش استفاده كنند و به جز‌ ‌استامينوفن ساده، آن‌هم در صورت سردرد شدید، هيچ داروی ديگری نبايد مصرف شود.

وی ادامه داد: برای كاهش استرس، به داوطلبان كنكور توصيه‌ ‌می‌شود از مصرف لبنيات غافل نشوند؛ به ويژه خوردن يك ليوان شير ولرم قبل از خواب‌ ‌شبانه می‌تواند در برقراری آرامش نقش بسزايی داشته باشد. نكته اينجاست كه خيلي از‌ ‌داوطلبان كنكور (وهمين‌طور غير داوطلبان كنكور) به وعده غذايی صبحانه اهميتيی ‌نمی‌دهند، در صورتی كه نخوردن صبحانه، حتی می‌تواند باعث ايجاد عوارضی مثل افت قند‌ ‌خون، سستی و بی‌حالی، عصبانيت، بيیحوصلگی، افسردگی و عدم انگيزه مطالعه و در نتيجه‌ ‌همه اين‌ها، افزايش ميزان استرس فرد شود‌.

این متخصص تغذیه افزود: البته استفاده از لبنيات، نظر همه متخصصان‌ ‌نيست. چرا كه اضطراب سبب به هم ريختن سيستم گوارشی می ‌شود و به همين دليل به افرادی‌ ‌كه تجربه‌های ناخوشايندی با شير داشته ‌اند، توصيه می ‌شود يك روز قبل از آزمون شير‌ ‌نخورند‌.

همچنین روانشناسان توصیه های به والدین دارند از جمله اینکه كنكور تمام زندگي نيست و در صورت عدم‌ ‌موفقيت در كنكور، وقت برای جبران آن وجود دارد. پس باید فضای خانه را آرام‌ ‌نگهداريد و از مقايسه توانايی ‌های فرزندان خود با ديگران پرهيز كنيد. خانواده‌ها‌ ‌بايد به همان اندازه كه به درس خواندن فرزندانشان اهميت می‌دهند بايد برای فراهم‌ ‌كردن محيطی آرام و بدون تنش هم تلاش كنند. كيفيت درس خواندن مهمتر از كميت آن است و‌ ‌يك ساعت درس خواندن بدون اضطراب می ‌تواند معادل 10 ساعت درس خواندن با اضطراب مفيد باشد و بعضي از خانواده‌ها خودشان عامل ايجاد‌ ‌اضطراب در فرزندانشان هستند.

سینا دانش آموزی است که خود را برای کنکور امسال آماده می کند؛ وی درخصوص روزهای پایانی منتهی به کنکور گفت: من در این چند روز باقی مانده با همکاری پدر و مادرم در ساعاتی از روز همکلاسی هایم را به منزلمان آورده و به مرور درس های ریاضی و زیست می پردازیم.

وی ادامه داد: همچنین برای تمدید اعصاب و دور شدن از استرس کنکور در این هفته هر روز به استخر رفته و پیاده روی می کنم.

بنابراین به عقیده کارشناسان والدین باید از تنش‌ها و دعواهایی که در درون خانواده است و سبب ایجاد استرس در فرزندان می‌شود، دوری کنند. همچنین والدین نباید با صحبت‌ها و سوالات خود به داوطلب استرس‌ وارد کنند و دائم از اوبپرسند: درس خواندی، تستت را زدی؟ چند درصد زدی؟ در این صورت خانواده همراه با جامعه که کنکور را غول کرده است، این مسأله را بزرگ نشان داده و به دانش ‌آموز استرس وارد می ‌کنند، در حالی ‌که خانواده باید در راستای آرامش، احساس امنیت و تأمین‌ خاطر دانش ‌آموز تلاش کنند.

تذکرهای نابجای خانواده در مورد درس خواندن و قبولی در دانشگاه، یک نوع دلهره و ترس فزاینده از شکست در داوطلب کنکور ایجاد می‌ کند و مسلماً اگر جوان در این آزمون موفق نشود، نتایج غیرقابل جبرانی همچون احساس حقارت، درماندگی، بی هویتی و بی کفایتی در او ایجاد می‌شود. پس، بهتر است والدین به جای ایجاد ترس و فشار روانی در فرزند خود، به آنها متذکر شوند که مهم همت و تلاش آنها است که از آن دریغ نکرده‌اند و به جای فکر کردن به نتیجه نهایی کنکور، به فکر سلامت جسمی و روانی خود باشند تا در کمال آرامش و سلامت در کنکور شرکت کنند و به نتیجه برسند.

والدین باید حداقل در این هفته پایانی از جزئیات برنامه‌ریزی فرزند خود مطلع بوده و امور زندگی خود را با آن هماهنگ کنند و بهتر است به فرزندشان نشان دهند اهمیت و سنگینی کار او را درک می ‌کنند و هیچ کار خارج از این برنامه را به او محول نکنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علی
۰۳:۱۲ ۰۴ تير ۱۳۹۶
فقط کنکورو بردارید تروخدااااا کنکورو بردارید با هرکی ک نیازه صحبت کنید کنکورو بردارید