به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
اهواز، مصطفی کنار کوهی اظهار داشت: 12 درصد یعنی 175 مورد از این عوامل مربوط به نوپدید و بازپدید هستند و 132 مورد جزء عوامل بیماری زایی هستند که از حیوان به انسان منتقل می شود.
وی در خصوص علل احتمالی شکل گیری و شیوع بیماری ها و عوامل بیماری زا بیان کرد: افزایش جمعیت جامعه انسانی و در نتیجه نیاز این جمعیت به مواد غذایی مورد نیاز، افزایش حاشیه نشینی، تبدیل مناطق جنگی و کشاورزی به مناطق شهری، جنگ های منطقه ای، حمل و نقل آسان دام و کالا به دلیل رشد فناوری و سرعت نقل و انتقال بین المللی، تغییر در شیوه زندگی انسان ها به خصوص عادات غذایی و نگهداری از انواع حیوانات اهلی و نیمه اهلی و وحشی و نارسایی برنامه های کنترلی و ایمن سازی از جمله این عوامل محسوب می شود.
کنار کوهی ادامه داد: این بیماری ها علاوه بر تحمیل هزینه های درمانی و بهداشتی سنگین و هزینه های معنوی می توانند به عنوان یک سلاح کشتار جمعی محسوب شوند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان افزود: بیش تر بیماری های نوپدید و بازپدید که به تازگی به وقوع پیوسته و یا شناسایی شده اند دارای یک منشا دامی و بالقوه مشترک بین انسان و حیوان بوده اند بنابراین توجه به نقش مواد غذایی و بهداشت آن به عنوان یک مبدا جدید در پیدایش بیماری های مشترک نوپدید و بازپدید دارای اهمیت فراوانی است.
مصطفی کنارکوهی پیشنهاد کرد: کمیته هایی برای آمادگی و کنترل بیماری های مشترک در سطح منطقه ای و ملی تشکیل شود و در این کمیته ها اعضایی از سازمان های غیر دولتی مرتبط نیز حضور یابند.
مدیرکل دامپزشکی خوزستان اذعان داشت: برای برقراری ارتباط دائمی، همکاری و تهیه برنامه های کنترلی، باید بین وزارتخانه های کشاورزی و بهداشت ارتباط کاری پیوسته برقرار باشد.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: آموزش لازم به دامداران، کشاورزان و همه افراد مرتبط با برنامه های بهداشت دامی لازم است تا از اهمیت گزارش کردن موارد بیماری های مشکوک واقف شوند.
انتهای پیام/گ