ویژگی مهم اورژانس اجتماعی ارائه خدمات اجتماعی یعنی، تخصصی بودن، بموقع بودن و در دسترس بودن مد نظر قرار گرفته است تا از این طریق ارائه خدمات اجتماعی به مردم در سازمان بهزیستی کشور محدود به زمان و مکان نگردد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان؛ در حال حاضر با توجه به افرایش مشکلات فردی، اجتماعی، روانی و شخصیتی انسان ها و همچنین تنهایی و دور شدن ادم ها از یکدیگر، آسیب های اجتماعی زیادی در جوامع بشری به وجود آمده است.

این آسیب ها و افزایش ناهنجاری های اجتماعی دولت ها را بر آن داشته که با ایجاد انواع راه های پیشگیرانه این آسیب ها را کاهش داده و با استفاده از علم روانشناسان و جامعه شناسان به کمک هنجارشکنان بشتایند.

هر جامعه ای برای پاسخگویی به نیازهای مردم و حل یا کاهش مشکلات آنها تمهیداتی اتخاذ و برنامه هایی تدوین و اجرا میکند؛ کشور ما نیز از این قاعده مستثنی نیست. یکی از این برنامه ها در جمهوری اسلامی ایران "برنامه اورژانس اجتماعی " می باشد که حاصل فعالیت چندین ساله سازمان بهزیستی کشور در دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی است. این برنامه تلفیقی از مداخله در بحران، فردی،خانوادگی و اجتماعی (مرکز اورژانس اجتماعی)، خط تلفن اورژانس اجتماعی (123)، تیم سیار اورژانس اجتماعی (خدمات اجتماعی سیار) و پایگاه اورژانس اجتماعی (پایگاه خدمات اجتماعی) است.

شهرهای استان خوزستان از جمله آبادان و خرمشهر نیز در تجهیز مرکز اورژانس اجتماعی پیشگام بوده و آبادان ششمین شهری در استان خوزستان است که به این مرکز تجهیز شده است.

مسئول مرکز مداخله در بحران آبادان در خصوص این مرکز گفت: اورژانس اجتماعی از سال 88 و زیر نظر مرکز مداخله در بحران استان خوزستان کار خود را در شهرستان آبادان آغاز کرده است.

وی افزود: مرکز مداخله در بحران آبادان با انجام مشاوره های فردی، خانوادگی، اجتماعی و طلاق به شهروندان خدمات روانشناسی ارائه می دهد.


آزیتا قاسمی ادامه داد: اورژانس اجتماعی با استفاده از مشاوره های یک کارشناس روانشناسی، یک مددکار اجتماعی و به همراه یک ماشین با حضور در شهر و شناسایی مناطق آسیب زا و پر جمعیت به ارائه خدمات مشاوره ای می پردازد.

وی درخصوص بازشناسی این مرکز گفت: نسبت به سال های آغازین تاسیس این مرکز مردم آبادان بیشتر با اورژانس اجتماعی آشنایی پیدا کرده اند اما همچنان برای بسیاری از شهروندان ناشناخته است.

قاسمی افزود: تاکنون اختلافات خانوادگی و ارائه خدمات مشاوره‌ ای به زوج‌ های جوان، بیشترین آمار مراجعه به واحد سیار اورژانس اجتماعی را به خود اختصاص داده است.

وی ادامه داد: واحد سیار اورژانس اجتماعی با شناسایی موارد متعدد از ناهنجاری‌ های اجتماعی مانند کودک‌ آزاری، دختران فراری، کودکان کار، همسر آزاری، متکدیان خیابانی و معتادان آنها را به مراکز مربوط به هر یک از این ناهنجاری ‌ها ارجاع می ‌دهند.

مسئول مرکز مداخله در بحران آبادان افزود: بسیاری از افراد بدون توجه کامل به نام اورژانس اجتماعی این واحد سیار را به اشتباه اورژانس پزشکی خطاب می‌ کنند درصورتی که این مرکز در بخش خدمات اجتماعی فعال است.

یک زوج جوان که برای حل مشکلات خانوادگی خود به این مرکز مراجعه کرده بودند درخصوص آشنایی با مرکز مداخله در بحران گفتند: متاسفانه زمان زیادی از آشنایی ما با این مرکز نگذشته است.

این زوج ادامه دادند: برای انجام کارهای طلاق و جدایی به دادگاه مراجعه کرده بودیم که یکی از آشنایان خواست قبل از تصمیم به جدایی به این مرکز سر زده و با خدمات مشاوره روانشناسی آن آشنا شویم.

سوریان افزود: اکنون یک ماه از زمانی که تصمیم به جدایی داشتیم گذشته و خوشبختانه توانسته ایم با همکاری و مشاوره روانشناسان زبده این مرکز از تصمیم طلاق انصراف دهیم و کانون خانواده خود را گرم نگه داریم.

همچنین یک مادر برای درمان اختلالات روانی فرزندش که در جریان این اختلالات قصد خودکشی داشت به روانشناسان این مرکز مراجعه کرده است.

وی گفت: فرزندم از سال گذشته و در جریان یک مشکل خانوادگی دچار اختلالات شدید شخصیتی شده بود که خوشبختانه در طول این یکسال و با همیاری روانشناسان این مرکز تا حدود زیادی درمان شده و تا رسیدن به نتایج کامل به این مرکز مراجعه می کنیم.

در حال حاضر 12 خودروي اورژانس اجتماعي در سطح استان فعال هستند و سامانه تلفني 123 آماده دريافت هر گونه گزارش در خصوص آسيب‌هاي اجتماعي از جمله كودك‌آزاري، مشكلات خانوادگي و ساير موارد اين‌چنين در آبادان و خرمشهر است.

انتظار می رود مسئولان و رسانه های جمعی با شناخت هرچه بیشتر این مرکز و اطلاع رسانی درخصوص آن مردم را با خدمات روانشناسی و اجتماعی آن بیشتر آشنا کرده و در راستای حل مشکلات فردی و خانوادگی تلاش کنند.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.