یک متخصص تغذیه گفت:افراد می توانند با رعایت برخی نکات غذایی،خواب کافی شبانه و پرهیز از استرس زیاد و ورزش روزانه منظم شادابی و نشاط را برای خود به ارمغان آورند.

خدیجه رحمانی متخصص تغذیه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه پس از صرف غذا با افزایش قند خون و ترشح انسولین، هورمون سروتونین در مغز تولید شده که سبب خواب آلودگی می شود؛ اظهار داشت:مصرف برخی از مواد غذایی فرآیند شده مانند میوه های کمپوتی و غذاهای کنسروی به علت کمبود ریز مغذی ها سبب کاهش سوخت و ساز بدن شده که منجر به خواب آلودگی و خستگی می شود. 

وی با اشاره به اینکه مصرف کربوهیدراتهای ساده که شاخص گلاسینی بالایی دارند(موادی که به سرعت قند خون را افزایش می دهند.)  مانند نان سفید،برنج سفید،کیک،شیرینی و نوشابه ها نیز باعث احساس بی حالی می شوند؛ توصیه کرد:برای افزایش شادابی و نشاط،گنجاندن کربوهیدراتهای پیچیده در رژیم غذایی افراد سودمند است.

این متخصص تغذیه با پرهیز کردن از پرخوری برای جلوگیری از بی حالی یادآور شد:مصرف غذاهای سرخ شده و نفاخ نیز به دلیل کمبود مواد مغذی و افزایش بار گوارش،سبب بروز بی رمقی می شود.

رحمانی با بیان اینکه مصرف برخی داروها مانند داروهای ضدآلرژی نیز منجر به بروز بی حالی و خواب آلودگی می شود؛ افزود: مبتلایان به برخی بیماریها مانند دیابت،کم خونی،اختلالات تیروئید ،سلیاک(عدم تحمل گلوتن) و عدم تحمل لاکتوز نیز از خستگی و بی حالی رنج می برند.

وی تاکید کرد: اگر خواب آلودگی به صورت مزمن و همراه با علایمی مانند سردرد،تحریک پذیری،دوبینی، سرگیجه و تعریق شبانه بوده؛ افراد باید به پزشک مراجعه کنند.

انتهای پیام/
برچسب ها: خوراکی ، انرژی ، غذا ، قندخون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.