به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه تلویزیونی یورونیوز گزارش داد آمریکا از وضع گسترده پاکسازی ها در دولت ترکیه ابراز نگرانی کرده است.
این گزارش می افزاید با گذشت پنج روز از کودتای نافرجام جمعه شب گذشته در ترکیه، و در ادامه پاکسازی های گسترده در ارتش، مراکز آموزشی- دانشگاهی، نهادهای قضایی و رسانه ها به منظور کنار گذاشتن مظنونان احتمالی مرتبط با فتح الله گولن، مخالف تبعیدی ساکن در آمریکا، جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در سخنانی بر نگرانی آمریکا از اقدامات دولت ترکیه تاکید کرد.
وی گفت: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تاکید کرده است این کشور بر آمادگی اش برای هر گونه کمک به دولت ترکیه در زمینه تحقیقات در مورد آنچه واقعا روی داده (کودتای نافرجام) متعهد است. دولت ترکیه در حال تحقیق در خصوص نحوه کودتا و چگونگی رخ دادن آن است و رئیس جمهور آمریکا معتقد است که دولت ترکیه خواهان تحقیقات موفقیت آمیز است که در آن توطئه گران و همدستان کودتا پاسخگو باشند.
از سوی دیگر اوباما انتظار دارد که مردم ترکیه در جریان کامل تحقیقات درباره کسانی که در کودتا دست داشته اند قرار گیرند. در راستای پاکسازی دولت ترکیه از وجود عناصری که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه آنها را ویروس خطاب کرده است علاوه بر ارتش، مجوز تعداد بیست و یک هزار آموزگاری که در موسسات خصوصی فعالیت دارند، لغو شده است.
این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که هیات عالی آموزش ترکیه به روسای هزار و پانصد و هفتاد و هفت دانشکده در سراسر این کشور دستور داد تا از سمت های خود استعفا کنند. همچنین پانزده هزار کارمند و آموزگار وزارت آموزش ترکیه فعالیت شان به حالت تعلیق درآمده است.
هیات عالی آموزش این کشور نیز سفر محققان و اساتید دانشگاه به خارج از ترکیه را تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام کرده است. دولت رجب طیب اردوغان مجوز فعالیت معدود رسانه های نزدیک به فتح الله گولن را نیز لغو کرده است و افراد مظنون نزدیک به وی در رادیو و تلویزیون این کشور را اخراج کرده است.
این افراد به اتهام همکاری و کمک به کودتاچیان از مناصب شغلی خود کنار گذاشته شده اند. باراک اوباما از دولت ترکیه خواسته است تا در خصوص تحت تعقیب قرار دادن مسئولان کودتا خویشتن داری کند.
همچنین دولت ترکیه تاکنون بیش از هزار ژنرال و مقام ارشد ارتش و هزاران تن از نیروهای امنیتی را بازداشت کرده است. به اعتقاد تحلیلگران این بیم وجود دارد که کودتای نافرجام در ترکیه بهانه ای باشد تا رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور دست به سرکوب گسترده مخالفان خود بزند.
انتهای پیام/