به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، قاضی محمد بخشی محبی در حاشیه بازدید از مرکز رسیدگی و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی افزود: می بایست ضمن ریشه یابی علت این پدیده و حذف علل ایجاد و بروز آن نسبت به درمان و ساماندهی ورفع خطر از این قشر جامعه همه نهادهای متولي امردغدغه و همراهی لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه متكديان وأفراد ولگرد جزئي ازهر جامعه هستند وگاه از روي ناچاري دست به تكدي گري وَيَا حتي كلاشي ميزنند گفت: مصوبه شورای عالی اداری در خصوص طرح جمع آوری و ساماندهی متکدیان تصویب شده است و نقش پررنگ فرمانداری، شهرداری، دانشگاه علوم پزشکی و بهزیستی وساير ارگانهاي مرتبط در این زمینه را نمیتوان انکار کرد.
وی افزود: این مصوبه در پنج محور اصلی فرهنگ سازی ،جمع آوری متکدیان، نگهداري موقت آنان،قرنطینه و تفکیک ایشان و در نهایت ضمن آموزش و ارتقای سطح توانایی های آنان در راستای ساماندهی این دسته از افراد جامعه تدوین شده است.
سرپرست دادسراي ناحيه ٦مشهد، گفت: تقدیر می شود از اقدامات شهرداری و مرکز رسیدگی و ساماندهی آسیب دیدگان اجتماعی در جهت جمع اوري و نگهداری موقت متکدیان به لزوم آموزش پرسنل این حوزه از شهرداری در جهت چگونگی برخورد متناسب با متکدیان و انتقال ایشان و حمایت قانونی و قضایی از آن دسته از مامورانی که بطور مستقیم با این افراد در ارتباط هستند.
وی تصریح کرد: آمادگی دادسرای مشهد را کما فی السابق در جهت ارتقاء کیفیت ارائه خدمات و حذف چهره ناخوشایند این حالت از سطح پایتخت معنوی ایران اعلام داشته و خواستار تعامل هرچه بیشتر و بهتر مجموعه دستگاه های اجرایی اعم از فرمانداری بهزیستی دانشگاه علوم پزشکی و شهرداری هستیم.
معاون دادستان مرکز استان که در بازدیدخود از مرکز نگهداری موقت متکدیان مشهد (خانه سبز) ضمن تشریح وظایف ارگان های مرتبط و اهمیت جایگاه والای انسان و لزوم حفظ شان و کرامت آن بيان داشت: متاسفانه افراد در مواردی از روی فقر اقتصادی يا فرهنگی ممکن است وادار به کسب درآمد هایی شوند.
وی ادامه داد: این درآمدها از طرق غیرمتعارف و ناصواب است که مواردی از قبیل کلاشی و تکدی گری و استفاده ابزاری از زنان و کودکان و برانگیختن احساس ترحم مردم در جهت کسب منافع از این زمره می باشد.
وی افزود: در قانون مجازات اسلامی در مواد ۷۱۲ و ۷۱۳ جرم انگاری تلقی شده و در قوانین خاص نیز خصوصا قانون حمایت از کودکان و نوجوانان نیز بدین شکل از ناهنجاری های اجتماعی اشاره شده است.
وی تصریح کرد :نکته حایز اهمیت در این خصوص این است که در شهری هم چون مشهد مقدس با ظرفیت و پتانسیل های موجو از جمله وجود انواع مختلف سازمان ها مردم نهاد(سمن ها)، خیریه های متعدد دولتی و مردمی،سازمانهای دولتی مختلف امدادی و حمایتی از جمله کمیته امداد و از همه مهمتر جایگاه این شهر بعنوان یک کلانشهر زیارتی مذهبی وجود تکدی گری اصلا زیبنده جلوه بصری آن نمیباشد.
انتهای پیام//