به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازیاسوج؛رییس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:استان کهگیلویه و بویراحمد غیر از جنگل و آب چه دارد که این گونه به هر دو چوب حراج می زند، این در حالی است که همین دو نعمت خدادادی می تواند فرصت های سرمایه گذاری به وجود بیاورد.
حجت الاسلام غلامرضا مزارعی در نشست دفاع از حقوق بیت المال استان افزود: این از بی مسئولیتی مدیران سابق است که امیدوارم مسئولان امروز با تلاش های جهادی جبران کنند.
وی ضمن ابراز تاسف از برگشت اعتبارات در دوره های گذشته استان بیان کرد: مسئولان دوره های گذشته، اعتبارات را برگشت می دادند و بدون آینده نگری استان را با محرومیت تحویل نیروی های بعدی می دادند به همین دلیل امروزه شاهد بحران هایی چون آتش سوزی و مشکلات خدماتی هستیم.رییس کل دادگستری استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به الگو گیری مسئولان اجرایی از روش مدیریتی سردار سلیمانی خاطرنشان کرد: سردار سلیمانی فرمانده است اما در خط مقدم می جنگد، او خوب می داند فرمانده ای که به انتظار در سنگر می نشیند می بازد، بنابراین توصیه می کنم که مسئولان استان برای جبران اشتباهات گذشته در خط مقدم برای حل مشکلات حرکت کنند، نه اینکه بنشینند و بحران ها و خسارات ها را نظاره کنند.
حجت الاسلام مزراعی از تمام کسانی که در خاموش کردن آتش سوزی در جنگل های استان نقش فعالی داشته اند تقدیر و تشکر کرد.
وی تصریح کرد: چرا منابع طبیعی این استان به اندازه یک شهرستان محروم استان فارس(رستم ممسنی) امکانات برای خاموش کردن آتش ندارد.به مدیران اجرایی استان توصیه می کنم از تمام ظرفیت های بسیج، هنرمندان ورزشکاران و مردم با تشکیل گروه ها و نهادها برای مقابله با بحران تلاش کنند.بدون کمک رسانه ها آتش سوزی جنگلها به فاجعه بزرگی تبدیل می شدهمچنین مهرداد کرمی، دادستان عمومی و انقلاب یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با تأکید بر حفظ منابع ملی گفت: منابع ملی را نباید ارزان از دست دهیم و با دفاع از کارکنان تلاشگر منابع طبیعی، پرداخت حقوق معوق آنها و همکاری نهادهای اجرایی استان از این منابع ملی حمایت کنیم.
وی افزود: از همه رسانه های استان برای اطلاع رسانی در زمینه مقابله با آتش سوزی جنگلها تشکر می کنم و اگر تلاش آنها نبود عمق فاجعه آتش سوزی جنگلها بسیار بزرگ می شد و بخشی از جنگل ها را برای همیشه از دست می دادیم. اگر مسئولان اجرایی استان و مدیران بحران در زمینه منابع ملی دست به شفاف سازی نزنند به صورت جدی به این مسائل وارد میشویم، بنابراین انتظار داریم قبل از وقوع خسارت های بیشتر به استان برای مقابله پیشقدم شوند.همچنین عزت الله بهشتی، مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: در سال گذشته دو میلیارد و 700 میلیون تومان و در 7 سال گذشته 10 میلیارد تومان به جنگل های این استان خسارت وارد شد و تاکنون آتش سوزی های جنگلها در سال جاری نیز حدود 25درصد بیشتر از سال گذشته بوده است.
وی با اشاره به وضعیت وخیم قرق بانان استان افزود: 75 نفر قرقبان این استان حدود چهار ماه است که حقوق نگرفته اند، همین ها هستند که شبانه روز جنگل را نجات می دهند اما سفره شان خالی از نان است.
بهشتی تصریح کرد: پایگاه خاموش کردن آتش نداریم. تجهیزات نداریم، امکانات برای خاموش کردن آتش نداریم. آب برای خاموش کردن آب نداریم. ستاد بحران استان بالگرد ندارد و اگر داشته باشد جایی برای فرود آمدن در مناطق جنگلی ندارد.
مدیرکل منابع طبیعی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: شرکت نفت برای خاموش کردن آتش برای هر دقیقه 260هزار تومان پول می خواهد. این شرکت در خاموش کردن آتش با ما همکاری نکرده است.
بهشتی تصریح کرد: با دارا بودن 843 هزار هکتار جنگل 2.5 برابر دنیا و هشت برابر کل کشور سرانه جنگل داریم، به همین دلیل بیش از سایر استان ها برای مقابله با آتش سوزی امکانات نیاز داریم.سید اسدالله هاشمی، مدیرکل محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد بخش زیادی از آب کشور را تأمین می کنیم اما در بحران آب به سر می بریم. بیشترین جنگل های کشور را داریم اما برای خاموش کردن آتش یک بالگرد نداریم.
وی بیان کرد: از مردم روستای "ده برآفتاب" که برای خاموش کردن آتش منطقه حفاظت شده دنای شرقی با منابع طبیعی و محیط زیست همکاری کردند، تشکر و قدردانی می کنم. زیرا همه برای خاموش کردن آتش حضور داشتند اما امکانات لازم را نداشتند.سیدعلی وفایی مقدم، مدیرکل ستاد بحران استان در موضوع مقابله با بحران گفت: سه استان فارس، خوزستان و اصفهان بالگرد دارند که به محض بحران می توانند همکاری کنند، اما استان کهگیلویه و بویراحمد در زمینه خرید بالگرد اعتبار ندارد.
وی در پاسخ به انتقادات مسئولان قضایی و اجرایی در جلسه افزود: در موضوع بحران باید بگویم که استاندار، رییس ستاد بحران بعد از ایشان، آقای نیک اقبالی و در جایگاه بعدی من دبیر ستاد بحران هستم که همه ما به عنوان پدافند و پشت جبهه بحران، مشغول خدمت رسانی هستیم.وفایی مقدم در پایان ضمن انتقاد از برخی رسانه های استان در موضوع اطلاع رسانی اضافه کرد: رسانه ها نیمه خالی لیوان را می بینند و با بحران سازی، فضا را علیه مسئولان جمهوری اسلامی نامطلوب جلوه می دهند.
از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از 46فقره آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کهگیلویه و بویراحمد اتفاق افتاده که بیش از 650 هکتار از جنگل ها و مراتع استان در آتش سوخت و بیشتر اتش سوزی در جنگلها و مراتع شهرستان بویراحمد بوده است. طی سال گذشته در مجموع ۷۵ فقره آتش سوزی در جنگلهای استان اتفاق افتاده و 1296 هکتار از جنگل ها و مراتع استان در آتش سوخته است.
استان کهگیلویه و بویر احمد دارای بیش از 870 هزار هکتار جنگل و بیش از 550 هزار هکتار مرتع است و 87 درصد این استان را جنگل و مرتع تشکیل می دهد. حوزه زاگرس حدود 40 درصد جنگلهای کشور را دارد که 20 درصد جنگلهای زاگرس در این استان واقع شده است.
انتهای پیام/ش