به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مطالعات دانشمندان آمریکا، پاناما، چین و دانمارک نشان می دهد مورچه های نواحی گسترده ای از زمین از جمله آمریکای جنوبی برای ادامه حیات خود به کشت قارچها وابسته هستند. آنها از این طریق مواد غذایی لازم را به دست آورده و کلنی های خود را گسترش می دهند.
به باور دانشمندان، مورچه ها هیچگاه از حیث کشت و کار در زمین توانایی رقابت با انسان را نداشته اند اما نکته اینجاست که سابقه کشت قارچها توسط این حشرات به مراتب بیشتر از آن چیزی است که تاکنون تصور می شده است.
این مطالعه نشان داد که مورچه ها چند میلیون سال پس از نابودی دایناسورها شروع به کشت قارچها کرده اند.
آنچه که این محققان دریافته اند نشان می دهد که مورچه ها و قارچها چگونه در گذر زمان به طور حیرت انگیزی به یکدیگر وابستگی متقابل پیدا کرده اند.
انسان حدود ۱۰ هزار سال است که در زمین کشاورزی می کند. اما در میان حیوانات تنها مورچه ها و موریانه های متخصص در کشت قارچها هستند که توانسته اند در مقیاس گسترده این کار را انجام دهند، آن هم از ده ها میلیون سال پیش.
البته نوع کشاورزی مورچه ها با انسانها تفاوت دارد. این حشرات کشت قارچها را با تکیه بر «تجزیه» ساختار آنها انجام می دهند حال آنکه کشاورزی انسان وابستگی مطلق به فرآیند فوتوسنتز دارد.
آنالیزهای صورت گرفته نشان می دهد مورچه ها بین ۵۵ تا ۶۰ میلیون سال پیش یعنی تنها ۵ تا ۱۰ میلیون سال پس از انقراض دایناسورها شروع به کشت قارچها بر روی زمین کرده اند.
منبع: مهر
انتهای پیام/