به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛عدسها مثل دیگر حبوبات غنی از فیبرهای غذایی هستند چه از نوع قابل جذب و چه از نوع غیر قابل جذب. فیبرهای قابل جذب،یك ماده ژله مانندی در دستگاه گوارش ایجاد میكنند كه سبب دفع صفرا (حاوی كلسترول ) میگردد و آن را به خارج از بدن میبرد.
در بررسی الگوهای غذایی به دست آمده و خطر مرگ در بیمارهای قلبی، محققان روی بیش از 16000 انسان میانسال در آمریكا، فنلاند، نیوزلند، ایتالیا، یوگسلاوی، یونان و ژاپن به مدت 25 سال تحقیق كردند.
الگوهای غذایی شاخص شامل موارد زیر بود: مصرف بالای محصولات لبنیاتی در اروپای شمالی، مصرف بالای گوشت در آمریكا، مصرف بالای سبزیجات، گیاهان بُنشنی، ماهی و شراب در اروپای جنوبی و مصرف بالای غلات، سویا و ماهی در ژاپن.
هنگامی كه محققان این اطلاعات را در رابطه با خطر مرگ در بیماریهای قلبی تجزیه و تحلیل كردند به این نتیجه رسیدند كه گیاهان بُنشنی 82% خطر این بیماریها را كاهش میدهد.
قاله چاپ شده با عنوان"تاریخچه طب داخلی" ثابت كردهاند كه خوردن غذاهایی با فیبر بالا از قبیل عدسها كمك به جلوگیری از بیماریهای قلبی میكند. تقریباً 10000 بزرگسال آمریكایی به مدت 19 سال در این تحقیق شركت كردهاند.
كسانی كه غذاهایی با بیشترین فیبر، 12 گرم در روز، میخورند 12% كمتر دچار بیماری سكته قلبی و 11% كمتر دچار بیماری قلبی- عروقی در مقایسه با كسانی كه 5 گرم در روز فیبر میخورند میشوند. كسانی كه بیشترین مصرف فیبرهای غذایی قابل جذب در آب را میخورند 15% خطر ابتلا به بیماری و 10% خطر بیماریهای قلبی- عروقی در آنها كاهش مییابد.
انتهای پیام/ز