به گزارش
گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از خبرگزاری رویترز، در 5 آگوست (جمعه 15 مرداد) که رقابت های المپیک تابستانی در ریو آغاز شود، شاهد رقابت 10 هزار نفر از برترینهای ورزش جهان خواهیم بود. با این وجود، تعداد بسیاری کمی از آن ها با مدال به کشور خود بازخواهند گشت.
اما مدال طلا لایق کیست؟ پاسخ این است که مدال طلا لایق خانواده هایی است که با صرفه جویی زندگی کردند و ورزشکاران را به اینجا رساندند. پرورش دادن قهرمان در سطح جهان، می تواند هم زندگیتان را عوض کند و هم حساب بانکیتان را پر پول کند.
برای "باربارا هوپ ول" اهل پالم استریت کالیفرنیا، که قهرمان شنا المپیک به نام سندرز را پرورش داده است، این کار به معنی راه افتادن از منزل در ساعت 4:25 صبح برای کلاس های شنا، استفاده از مربیان مجرب و برتر و همچنین بردن فرزندش به استخرهای سرتاسر کشور بود.
هوپ ول که همسر خود را از دست داده است، با کار به عنوان مهماندار هواپیما، فروش املاک و کار در آژانس اجاره خودرو، زندگی خود را گذرانده است.
وی می گوید: «اصلا برایم ارزان تمام نشد. ماهی حدودا 400 دلار خرج مایو، کلاه و لوازم شنا، جای خواب و غذاهای بین راهی می کردم. این امر به واقع برایم پر استرس بود.»
این مادر، حتی مجبور شد یک ماه سرکار نرود تا دخترش بتواند در هر سه رویداد مهم شنا شرکت کند. او حقوقی دریافت نکرد و همه هزینه ها را بر عهده گرفت.
بر اساس برآوردهای مجله فوربز، بهای پرورش دادن یک قهرمان المپیک، سالیانه حدود 15 هزار دلار است.
برخی رشته ها هزینه بیشتری هم دارند. مثلا شمشیربازی و تنیس روی میز سالیانه 20 هزار دلار و تیراندازی با کمان، سالیانه 25 هزار دلار خرج دارد.
هیچ خانواده ای دلش نمی آید مدل طلا را از فرزند با استعداد خود دریغ کند. پس خانواده ها چه طور می توانند هم به شغلشان برسند و هم ورشکسته نشوند؟
کارشناسان، موارد زیر را توصیه می کنند:
«اقتصاد اشتراکی» راهی است که خانواده های قهرمانان انتخاب کرده اند تا هزینه های خود را سرشکن و حتی کمتر کنند.
قهرمانان تا موقعی که به ورزشکار حرفه ای تبدیل شوند باید تلاش کنند از همه منابع، پول به دست بیاورند و یکی از بهترین راه های آن، بورسیه دانشکده است. مارک کانتروویتز، کارشناس کمک مالی دانشکده می گوید بورسیه منطقه 1 و 2 اتحادیه ورزش ملی دانشگاهی آمریکا به 2 میلیارد و 700 میلیون دلار می رسد که میان 150 هزار ورزشکار دانشجو تقسیم می شود.
درآمد سالیانه یک المپیکی، رقم ناچیز 20 هزار دلار است. برای همین است که وب سایت های حامی ورزشکاران برای آماتورها، موهبتی است. چند تن از ورزشکاران آمریکایی برای راهیابی به المپیک سال جاری ریو، از این وب سایت ها استفاده کردند.
گاهی می توان در رقابت هایی با رقبای کمتر شرکت کرد و هزینه کمتری پرداخت. با این وجود، باید در یک حساب ویژه نیز پول نقد نگهداری کنید؛ وگرنه هزینه هایتان در میانه فصل و ازدحام ورزشکاران، سر به فلک خواهد کشید.
طبیعی است که والدین، گاهی گمان کنند این همه هزینه، روزی به آن ها باز خواهد گشت. اما واقعیت این است که پرورش دادن یک المپیکی بسیار سخت است و در پایان نمی توانید با اطمینان بگویید که فرزندتان مدل طلا خواهد آورد یا اصلا مدالی کسب خواهد کرد یا نه.
انتهای پیام/