به گزارش گروه
استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه
؛گاهی غذانخوردن از بیاشتهایی نیست، بلکه از لجبازی کودک ناشی میشود. کودکان بویژه در سه تا شش سالگی از توجه والدین نسبت به تغذیه خود آگاهند و گاه آن را به ابزاری برای لجبازی، مقاومت و گرفتن امتیاز تبدیل میکنند.
این کار اگر به عادتی دائمی تبدیل نشود برای کودکان، مشکل سوءتغذیه ایجاد نخواهد کرد، چون بالاخره امتناع کودک حدی دارد و اشتهایش بر لجبازی میچربد.
عادات غذایی کودکان از هشت ماهگی شکل میگیرد و پس از آن غذاخوردن با خلق و خو، روابط و رفتارهای کودک پیوند میخورد. به این معنا که از آنها تاثیر میپذیرد و برای مثال ممکن است به دلیل لجبازی یک غذا یا خوراکی خاص را نخورد.
بالطبع رفتارهای والدین بویژه مادران در اوایل دوره شکلگیری عادات تغذیهای کودک در نحوه تغذیه وی در سالهای بعد موثر است.
برخی کودکان تا نوجوانی یاد نمیگیرند که سر میز یا سفره بنشینند و غذا بخورند و معلوم است که مانند تمام ناهنجاریهای رفتاری کودکان در اینباره هم باید والدین را مقصر دانست!
متخصصان تغذیه معتقدند:کودکان نباید تا پیش از 2 سالگی طعم نمک را بچشند. پس از آن نیز باید همواره غذاهای کمنمک بخورند. عادت کردن به نمک و مصرف آن علاوه بر تغییر ذائقه کودک، مشکلات جسمی و احتمال ابتلا به بیماریهایی نظیر فشار خون را در آنها (در آینده) افزایش میدهد.
پس از نمک انواع تنقلات متهم ردیف بعدی هستند. تنقلات شور، ترش و شیرین، چرب و پرادویه و افزودنیهای مجاز و غیرمجاز نظیر ذرت بو داده، پفک، چیپس، بستنی، بیسکویت، شکلات، کاکائو و... نهتنها سلامت کودک را به خطر میاندازد، بلکه اشتهای وی را به قول معروف کور میکند.
کودکان هنگام گرسنگی برای مصرف تنقلات تمایل شدید نشان میدهند و اگر این خوراکیها در دسترس باشند یا والدین در مقابل اصرار آنها بالاخره تسلیم شوند تنقلات را با اشتها میخورند و از وعده غذایی اصلی بازمیمانند.
انواع تنقلات برخلاف تصور برخی والدین ارزش تغذیهای خاص ندارند و در تقابل به دلیل استفاده از مواد شیمیایی، نگهدارندهها، طعمدهندههای مصنوعی و ... مضرند.
انتهای پیام/ح