محمدحسین عزیزی رییس انجمن صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در گفتوگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره چایهای عطری اظهار داشت: مردم بهتر است از چایهای معمولی بدون اسانس و رنگ (در اصطلاح عطری) استفاده کنند.
وی با اشاره به اینکه اکثر چایهای موجود (شاید 80 تا 90 درصد آنها)، وارداتی از کشورهای هند و سریلانکا هستند، افزود:از آنجا که نمی دانیم این نوشیدنی با چه اسانس و رنگ و به چه شیوهای در کشور مقصد تهیه می شود، استفاده از نوع عطری آن توصیه نمی شود.
به اعتقاد رییس انجمن صنایع غذایی مشکل دیگر را می توان با توجه به سازمان غذا و داروی ایران مطرح کرد که نتایج آزمایش صحت و سلامتی نوشیدنیهایی همچون چای را به درستی منعکس نمی کنند؛ به طور مثال روی هیچکدام از بستههای چای نوشته نشده که رنگ و اسانس مورد استفاده، مجاز و مورد تایید این سازمان است.
عزیزی با بیان اینکه کشورهای هند و سریلانکا از نظر سطح بهداشتی و کیفی درسطح پایین قرار دارند، توصیه کرد: تا جایی که امکان دارد باید از مصرف چای های عطری با رنگ و اسانس پرهیز کرد چرا که هرچند آنها عارضه فوری ندارند اما در دراز مدت عوارضی همچون سرطان را برای فرد به ارمغان می آورند.
وی عنوان کرد: حوصله به خرج دادن برای آماده شدن بخصوص رنگ انداختن چای طبیعی بسیار بهتر از مصرف چای هایی است که احتمالا سلامتی را تهدید می کنند. چای طبیعی و سالم در صورت مصرف به اندازه باعث آرامش اعصاب و قلب می شود.
رییس انجمن صنایع غذایی گفت: طبق نظر متخصصان تغذیه و پزشکان مصرف روزانه بیش از دو تا سه فنجان چای ( در هر دو نوع طبیعی و دارای اسانس) می تواند مضر باشد و در چایهای طبیعی به دلیل کافئین منجر به تپش قلب، استرس و کمبود آب بدن شود.
عزیزی همچنین درباره چای سبز و طبیعی بودن آن یادآور شد: هرچند که چای سبز و سیاه در ترکیبات و خواص زیاد با یکدیگر تفاوتی ندارند اما چای سبز با وجود طعم حتی تلخ و گس درصورت مصرف کافی به چای سیاه ارجح است.
انتهای پیام/