روان شدن پساب های ناشی از فاضلاب شاهین شهر و میمه با نابودی بخش عظیمی از محصولات کشاورزی -خوراکی این شهرستان همراه بوده است.

مدیر گروه بهداشت و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی استان در گفتگو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ، هدایت پساب های فاضلاب شاهین شهر و میمه به مزارع کشاورزی این شهرستان را علت اصلی شیوع برخی بیماری های انگلی و ویروسی دانست و گفت: از 55 هزار متر مکعب فاضلاب ورودی به تصفیه خانه شاهین شهر، بیشتر آن به پساب تبدیل می شود که بار آلودگی میکروبی این پساب ها فراتر از حد استاندارد است.

مهدی رفیعی به وضعیت خشکسالی های اخیر به ویژه افت 230 متری آب های زیرزمینی استان اصفهان اشاره کرد و افزود: نه تنها این پساب ها سخاوتمندانه در دسترس کشاورزان شاهین شهر قرار می گیرد بلکه با وجود 23 تصفیه خانه در استان 100 هکتار از اراضی اصفهان به صورت مستقیم و غیر مستقیم با این پساب ها آبیاری می شود که این امر هر ساله سبب نابودی نیمی از محصولات کشاورزی- خوراکی استان شده است.

وی استفاده از این پساب را برای گیاهان غیرمسمر نظیر: پنبه مناسب دانست وگفت: علاوه بر کشت و کارهای آلوده، از 20 سال پیش تاکنون بوی نامطبوع فاضلاب و لجن انباشتی در اطراف تصفیه خانه مردم ساکن این مناطق را آزار داده با این حال اقدامات انجام شده از سوی شرکت آب منطقه ای تاکنون گرهی را باز نکرده است.

مدیر گروه بهداشت و محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه مسئولیت 5 متر مکعب بر ساعت پساب تولید شده به عهده شرکت آب منطقه ای زیر نظر وزارت نیرو است افزود: به تازگی شرکت آب منطقه ای شاهین شهر در تلاش است بر اساس تعرفه های قانونی حدود 56 لیتر برثانیه از پساب این تصفیه خانه را در اختیار شرکت پالایش نفت استان اصفهان قرار دهد تا از یک سو رضایت شهروندان شاهین شهری حاصل شود و از سوی دیگر آب مجددا در صنعت مورد استفاده قرار گیرد.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار