به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از بیبیسی، بنابر اعلام مؤسسه خیریه «واتراِید،» هند دارای بیشترین تعداد کودکانی است که دچار اختلالات رشدی هستند. در این کشور دستکم 48 میلیون کودک کوتاه قد زیر 5 سال زندگی میکنند.
نیجریه و پاکستان به ترتیب هر یک با 10 میلیون و 300 هزار و 9 میلیون و 800 هزار کودک کوتاه قد پس از هند، دارای بیشترین کودکانی هستند که از این اختلال رنج میبرند.
این عارضه که بر اثر تغذیه نامناسب در دو سال نخست زندگی کودک ایجاد میشود، برگشتناپذیر است و همچنین روی رشد مغز کودک تأثیر میگذارد.
علاوه بر نبود تغذیه کافی، عوامل دیگری مانند بهداشت کم و آب آشامیدنی آلوده باعث سوءتغذیه و کوتاهی قد کودکان میشود. اسهال مزمن در دو سال نخست زندگی، علت یک چهارم موارد این اختلال در کودکان هندی اعلام شده است.
دستکم 76 میلیون نفر در هند به آب آشامیدنی پاک دسترسی ندارند. همچنین حدود 774 میلیون نفر در این کشور بدون دسترسی به امکانات کافی بهداشتی زندگی میکنند. هرساله حدود 140 هزار کودک هندی بر اثر اسهال مزمن جان خود را از دست میدهند.
در چند سال گذشته هند در زمینه کاهش تعداد کودکان کوتاه قد پیشرفتهایی داشته است. بنابر اعلام این گزارش، در سال 2006 دستکم 48 درصد کودکان هندی دچار اختلال کوتاهی قد بودند که این میزان در سال 2014 به 39 درصد کاهش یافت. «نارندا مودی،» نخستوزیر هند، ایجاد امکانات بهداشتی و امکان دسترسی همه مردم هند به آب آشامیدنی پاک را جزو اولویتهای دولت خود قرار داده است.
انتهای پیام/