یک متخصص طب سنتی گفت: گیاه دارویی رزماری در درمان و پیشگیری بسیاری از بیماری های بدن موثر بوده و یک تقویت کننده قوی برای سیستم ایمنی بدن در برابر عوامل سرطانی است.

درخشان پور متخصص طب سنتی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت:رزماری با طعمی گس،تلخ و گرم از خانواده گیاه نعناع است با این تفاوت که بو و مزه مشخصه این گروه را ندارد، و استفاده از آن به عنوان طعم دهنده در مواد غذایی مختلف رایج است.

وی در راستای تاثیرات رزماری در بهبود سلامتی، بیان داشت:در افرادی که دچار اضطراب مزمن و اختلال هورمون های استرس زا هستند؛ مصرف رزماری می تواند اثرات مثبتی در جهت کاهش استرس ،آرامش ذهن و بهبود خلق و خو داشته باشد.

درخشان پور رزماری را گیاهی سنتی برای درمان درد های دستگاه گوارش دانست و اظهار داشت:رزماری در فرهنگ های مختلف برای درمان درد های معده،یبوست،اسهال و نفخ مورد استفاده قرار می گیرد و برای بهبود کارایی دستگاه گوارش به جهت تنظیم اجابت مزاج،مفید است.

وی ادامه داد:این گیاه دارویی به عنوان یک  عامل آنتی باکتریایی نقش به سزایی در خوش بو کردن دهان دارد.اگر برگ های رزماری را در لیوانی آب داغ قرار داده و دهان خود را با آن بشویید باکتری های مضر از بین می روند.

این متخصص طب سنتی رزماری را محرک جریان خون دانست و گفت:رزماری به عنوان یک محرک در بدن،تولید سلول های قرمز و جریان آن ها در خون را افزایش می دهد که این کار باعث بهبود اکسیژن رسانی به بافت و اندام ها و غذا رسانی بهتر به سلول های بدن می شود. 

وی کاهش التهاب قلبی –عروقی را در افزایش سلامت قلب موثر دانست و  افزود:اسید کارنوسیک آنتی اکسیدان و ترکیب ضد التهابی قدرتمندی است که در رزماری یافت می شود و برای کاهش التهاب مفاصل،ماهیچه ها و رگ های خونی مفید است. همین امر باعث شده  که رزماری به یک درمان موثر برای بیماری هایی چون،ورم مفاصل و نقرس تبدیل شود.

درخشان پور تصریح کرد:ترکیبات ضد التهابی و ضد سرطانی رزماری چون؛رزمارینیک اسید،اسید کافئیک و اسید بتولیک ؛ خط دفاعی ثانویه ای  برای سیستم ایمنی بدن تشکیل می دهند و بدن را در برابر عوامل بیماری زا حفاظت می کنند.

وی این گیاه دارویی را از عوامل سلامت پوست دانست و  تاکید کرد: ترکیبات رزماری در درمان جوش و لکه و برگ های آن در جوان سازی پوست کاربرد دارند.

درخشان پور یاد آور شد:اگر فردی به خانواده نعناع حساسیت دارد باید قبل از مصرف رزماری با متخصص مشورت کند تا از عوارض آن در امان بماند.

انتهای پیام/

برچسب ها: رزماری ، سرطان ، بیماری ، اضطراب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.