به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان ، صنعت نساجی ایران و ترکیه در سال های گذشته وضعیتی مشابه یکدیگر داشتند اما با گذشت زمان صنعت نساجی ترکیه از ایران پیشی گرفت.
گفتنی است در یک ماه گذشته به دلیل برخی از مشکلاتی که پس از کودتای نافرجام اتفاق افتاد، ترکیه از مدار تولید فاصله گرفته، علاوه بر این آثار این کودتا در دیگر بخش های این کشور از جمله صنعت توریسم نیز تاثیرات مخربی بر جای گذاشته است.
مهدی اسلام پناه مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت معدن تجارت درگفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان تصریح کرد: با توجه به گذشت کمتر از یک ماه ازکودتای نافرجام درترکیه نمی توان آمار دقیقی ازتاثیرات نامطلوب این موضوع در اقتصاد این کشور ارایه داد اما آنچه که مسلم است، این اتفاق به صنایع مختلف ترکیه ضربه وارد می کند و درجذب سرمایه های خارجی نیز مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد.
وی افزود: هرچند در سالهای گذشته ترکیه ازمدار تولید محصول فاصله گرفته و به سمت تولید دانش و تکنولوژی پیش رفته است اما تحت تاثیر اتفاقات سیاسی اخیر، مولفه بازار دچار تحریک شده و کمپانی های پوشاک این کشور با کاهش فروش روبرو شده اند.
این کارشناس صنعت بیان کرد:ترکیه قطعا ازمدار سرمایه گذاری امن منطقه خارج خواهد شد و دیگر برای سرمایه گذاران خارجی قابل اعتماد نیست.
اسلام پناه تصریح کرد:صنعت نساجی یکی از صنایع اصلی و مهم هر کشوری محسوب می شود که موتور محرکه آن صنعت پوشاک است؛اصلی ترین مولفه تاثیرگذار درصنعت پوشاک، برندینگ است و ما باید سعی خود را بر این موضوع قرار دهیم که در فرصت پیش آمده برندهای ایرانی را در منطقه مطرح کنیم.
وی ادامه داد:ما باید محصولاتمان را در بین
کشورهای اسلامی و همچنین دیگر کشورها به نمایش بگذاریم تا بتوانیم بازار همگرای منطقه را تصاحب نماییم .
مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت معدن تجارت با اشاره به اینکه صنعت نساجی باید در اولویت فعالیت های دولت قرار بگیرد، تاکید کرد:درشرایط جدید بوجود آمده برای کشورمان و رفع تحریم ها باید سعی کنیم تا بازارهای حداکثری برای پوشاک و صنایع نساجی داخلی بوجود آوریم و از آنجاییکه که منطقه ما دارای بیشترین توریست در دنیاست،با سرمایه گذاری و تبلیغات مناسب می توانیم ازاین امر جهت فروش هرچه بیشتر منسوجات داخلی بهره ببریم.
متزلزل شدن دو رکن درآمدزای ترکیه
در همین راستا محمد حسین برخوردار کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص تاثیر سرمایه گذاری های بلند مدت در ترکیه پس از ناامنی های اخیر اظهار داشت: این کودتای نافرجام در ابعاد سیاسی و اقتصادی تاثیرات بسزایی خواهد گذاشت که متزلزل ساختن بخش سرمایه گذاری های بلند مدت در این کشور، یکی از این موارد است.