امیر حسین پور فرید متخصص دندانپزشکی در گفتگو با
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گفت: دندان نیش از شایعترین دندان های نهفته است که مسیر طولانی و پیچیدهای را برای رویش طی می کند و رشد آن از سن شش سالگی آغاز می شود.
پور فرید درباره رشد دندان نیش بیان کرد: به دلیل کمبود فضای دندان ها رویش دندان نیش سخت است و امکان خرابی و آسیب به دندان های شیری وجود دارد.
این متخصص دندانپزشکی با بیان اینکه دندان عقل نیز باعث خرابی سایر دندان ها می شود افزود: یکی از سرسخت ترین و خرابکارترین عضو بدن، دندان عقل است که معمولا رویش آن از سن 17 سالگی آغاز می شود.
وی درباره نحوه رویش دندان عقل اظهار داشت: رشد دندان های عقل به سه حالت است ،در حالت اول همانند سایر دندان ها رشد می کند ، در حالت دوم امکان دارد به شکل نصفه رشد کند یعنی نیمی از آن بیرون و نیمه دیگر زیر لثه باقی بماند و در حالت سوم امکان نهفته بودن آن زیر لثه وجود دارد.
پور فرید ابراز داشت: منظور از نهفته بودن دندان زیر لثه یعنی پنهان و دیده نشدن آن که در این صورت ممکن است در لثه ها تومور بوجود آید.
وی درباره آلودگی سایر دندان ها توسط دندان عقل اظهار داشت: به دلیل رشد دندان عقل در انتهای دهان و نداشتن فضای کافی برای رویش و دوربودن از سایر دندان ها ، پلاک میکروبی به آسانی دور آن تشکیل و باعث آلودگی دندان های دیگر می شود.
پور فرید بیان کرد: وجود دندان عقل نه تنها نیاز نیست بلکه باعث پوسیدگی دندان ها می شود به همین دلیل باید تحت کنترل و مراقبت باشد و در صورت لزوم و با تشخیص متخصص برای جلوگیری از هرگونه خرابی و عفونت حتما کشیده شود.
انتهای پیام/