به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، ایالات متحده در پنج سال اخیر از هیج اقدامی برای حمایت از گروههای تروریستی تکفیری در سوریه و عراق فروگذار نکرده است؛ اما به راستی کاخ سفید در پس این پشتیبانی همه جانبه از معارضان افراطگرای منطقه به دنبال چه اهدافی است؟
بررسی سیر تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا در سالهای گذشته حکایت از آن دارد؛ با خروش امواج سهمگین بیداری اسلامی بین ملل عرب منطقه در روزهای پایانی سال2010 ،بطور کلی گرایشی به تفکرات تکفیری - صهیونیستی در جریان این انقلابها دیده نشد. چرا که هدف مردم منطقه از انقلابهای مذکور استقرار یک نظام مردم سالار و مستقل از دولتهای دست نشانده غرب بود. سلسله تغییرات در عقاید اعراب بپاخاسته بدان معناست؛ ترسیم مدل جدید کشورهای عربی به لحاظ ساختاری با الگوی دلخواه واشنگتن و تلآویو کاملا متفاوت است و این ترجمهای روا از اضمحلال فاشیسم 70 ساله رژیم صهیونیستی میباشد.
بنابراین نظام سلطه به خیال موهوم خود، بکارگیری عروسکهای کوکی تروریست را دستور کار خویش قرار داده و به راه اندازی سمفونی جنگ نیابتی مبادرت کردند. حال که نفس جبهه تروریسم دولتی بینالملل در مواجهه با سد محور مقاومت به شماره افتاده است؛ سردمداران غربی آن در لکنت زبانی آشکار کاسه چه کنم به دست گرفته و هر دم یک سناریو از زیر میز خود بیرون میآورند.
آنگاه که شیطان لب به اعتراف میگشاید
در یکی از تازهترین اظهارات ضد و نقیض و جنجالی دولتمردان آمریکایی، یک مقام بلندپایه کاخ سفید گفت: واشنگتن سعی دارد با روسیه در مورد سوریه برای تحقق بخشیدن به اهداف مشترک همکاری کند؛ اما در صورت شکست این همکاری آماده است تا اقدامهای لازم در خصوص طولانی شدن نبرد در سوریه را اتخاذ کند.
به نظر میرسد که "روبرت مالی" هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا که معاون رییس جمهوری آمریکا نیز است، با این اظهارنظر در صدد هشدار به روسیه برآمده است که اگر همکاری میان دو طرف شکست بخورد، آمریکا به کمکهای تسلیحاتی خود به مخالفان سوریه ادامه خواهد داد. هر چند میداند این موضوع منجر به طولانی شدن جنگ تا زمان نامشخصی خواهد شد.
روبرت مالی در گفتوگو با مجله فارین پالیسی خاطرنشان کرد: واشنگتن آماده است تمام تلاش خود را بکار ببرد تا " نظام سوریه به موفقیت دست نیابد."!؟ وی در عین حال افزود که اهداف شناخته شده مسکو و واشنگتن در مورد سوریه با هم مطابقت دارد.
این مقام کاخ سفید گفت: "روسها عنوان داشتهاند؛ مخالف انتقال حاکمیت سیاسی در سوریه نیستند اما میخواهند مانع از فروپاشی نهادهای حاکم و کشور و پیروز شدن گروههای مسلح در سوریه شوند. آنها همچنین خواهان متعهد ماندن به آتش بس هستند اما با سوء استفاده گروه مسلح النصره از این آتش بس مخالفند و ما در خصوص این دو موضوع با آنها اتفاق نظر داریم."
این مقام آمریکایی در عین حال خاطرنشان کرد: آمریکا درصدد است، با روسیه در زمینه توقف حملات هوایی جنگدههای سوریه به شهروندان و مخالفان و مبارزه با داعش و النصره و آغاز فرآیند سیاسی تلاش و همکاری کند. هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا همچنین گفت: عوامل بسیاری وجود دارد که شک و تردید ما را نسبت به موفقیت آمیز بودن این تلاشها برمیانگیزد از جمله مسکو با اعمال فشار لازم به بشار اسد رییس جمهوری سوریه مخالفتمی کند.
کمکهای نظامی آمریکا به گروههای مسلح در سوریه!؟
وی در ادامه میافزاید: ما به صراحت میگوییم، موضع مسکو هر چه باشد ما به کمک های نظامی خود به مخالفان سوریه ادامه خواهیم داد و دولت سوریه پیروز نخواهد شد. البته این سناریو برای ما و ملت سوریه بهترین نیست زیرا جنگ ادامه خواهد یافت و البته این سناریو برای روسیه نیز بهترین نیست زیرا خود را درگیر یک جنگ در حال گسترش خواهد یافت.
روبرت مالی در راستای سیاستهای یک بام و چند هوای واشنگتن نسبت به مسایل منطقه اذعان کرد: ارسال سلاح به مخالفان سوریه متوقف نخواهد شد که این امر به معنای آن است؛ جنگ در آینده نزدیک متوقف نخواهد شد. این مقام کاخ سفید گفت: البته گزینه دخالت نظامی مستقیم نیز وجود دارد تا از رنج و محرومیت ملت سوریه کاسته شود هر چند در صورت تحقق چنین جنگی، این موضوع به نبرد با نظام سوریه شدت خواهد بخشید و آمریکا به طور مستقیم درگیر جنگی خواهد شد که تا کنون آن را به طور وکالتی پیش برده است.
وی در پایان ادعا کرد که سوریه و جهان بدون بشار اسد رییس جمهوری سوریه، وضعیت بسیار بهتری خواهند یافت و در عین حال افزود که این بدان معنا نیست که جهان و سوریه نیز با وجود گروه های مسلح که در حال گسترش حملات و سلطه خود هستند، وضعیت بهتری خواهند یافت.
پاسخی بر زیادهخواهی کاخ سیاه؛ مشت آهنین محور مقاومت بر ملاج تروریستها
اما در آخرین تحولات میدانی با محوریت دمشق، ارتش سوریه و نیروهای مقاومت روستاهای القراصی و تل العماره و شهرک العماره در حومه جنوبی حلب را پاکسازی کردند و دهها عنصر تروریست را به هلاکت رساندند.
منابع نظامی اعلام کردند: ارتش و ائتلاف سوری با پشتیبانی نیروی هوایی ارتش سوریه سه ستون از تانکهای گروههای مسلح در محورهای حرکتشان در حومه غربی حلب را منهدم کردند و هفتاد تن از مزدوران غربی را به درک واصل نمودند. در این عملیات همچنین یک فروند تانک و دو موشک انداز و سه توپ متعلق به گروههای معارض در منطقه دانشکدههای نظامی واقع در جنوب غربی حلب متلاشی شد. علاوه بر این، جبهه مقاومت سوریه توانست، چند خودروی نظامی تکفیریها در روستای "زردنه" در حومۀ ادلب را نیز منهدم کنند.
کلید طلایی در دست کدام یک از حرامیان است؟!
پس از شکستهای متوالی تروریستها از نیروهای سوری که در پی آن تلفات سنگینی را متحمل شدهاند،مدتی است به جان همتایان خود افتاده و به نوعی عقدهگشایی میکنند. طی چند روز گذشته شماری از کاربران هوادار گروه تروریستی جبهه النصره در شبکه اجتماعی توئیتر حمله شدیداللحنی به حسام سلامه یکی از سرکرده های نظامی جنبش تروریستی احرار الشام آغاز کردند.
این حمله پس از هجوم حسام سلامه علیه طارق عبدالحلیم و ابوقتاده و هانی السباعی نظریه پردازان تشکیلات تروریستی القاعده صورت گرفت. کاربران جبهه النصره نوشتند که حسام در میدان نبرد فرماندهی را برعهده ندارد بلکه در ترکیه اقامت دارد و فقط در رسانه های گروهی ظاهر می شود. آنان او را به دروغگویی در هنگام سخن گفتن از نبرد داعش در دیرالزور در دو سال پیش متهم کردند.
آنها افزودند: در نبرد با داعش در منطقه الشرقیه کسی نام حسام سلامه را نشنیده بود و جنبش احرار الشام جنگجویان جبهه النصره را در آن دوران در نبرد با داعش تنها گذاشتند.
هواداران جبهه النصره جنبش احرار الشام را مورد حمله قرار دادند و خاطرنشان کردند که هم اکنون یک نسل سست و بیمایه بر این جنبش حکومت می کند که تمام هم و غم آنها قدرت و نفوذ است. برخی از کاربران خواستار کنار گذاشتن حسام سلامه از احرار الشام و برخی دیگر خواستار کشتن وی شدند زیرا به گفته آنان از دیرباز کینه القاعده را به دل داشته است.
از سوی دیگر جر و بحث دیگری در میان تروریستهای ساکن حلب و ادلب شعلهور شده است. ابراهیم شاشو یکی از نزدیکان عبدالله المحیسنی تروریست سعودی گروههای تروریست در حلب را مورد حمله قرار داد و گفت که تنها هم و غم آنان ظاهر شدن در برابر دوربین هاست. ابراهیم سلقینی پاسخ شاشو را داد و با تمسخر از او پرسید: آیا جنگجویان حلب به همراه جیش الفتح وارد بهشت می شوند یا ارتش آزاد؟
دلدادگی از غربیها، وادادگی از حرامیها
اگر به نوع ادبیات سیاسی دولتمردان واشنگتن بویژه در ماههای اخیر توجه کنیم، تناقضات آشکار و بیبرنامگی محض را در آن درک خواهیم نمود. امروز چیدمان سیاسی منطقه، تمامی معماری سی سال گذشته ایالات متحده و همپیمانانش را بر سر آنها آوار ساخته و موجبات سردرگمی غرب را فراهم میآورد. مقامات کاخ سفید از یک طرف بر مبارزه با تروریسم تاکید دارند و از طرفی دیگر حتی از خطاب قرار دادن گروههای معارض سوری با نام تروریست واهمه دارند. غربیها همواره تروریستها را با نام اسلامگرایان، مخالفان بشار اسد، گروههای مسلح، میانه رو و...
یاد میکنند.
حال باید پرسید، عظم آمریکا در مبارزه با کدام یک از تروریستها جزم شده است. علوم سیاسی این نوع از جهتگیری راهبردی در نظام بینالملل را بعنوان گفتمان پارادوکسیکال ( دوگانه یا مخالف هم ) میشناسد. گفتمانی که تنها از سیاستهای خصمانه و امپریالیستی شیطان بزرگ، آمریکا نشأت گرفته است. جالب است در همین گفتمان چند وجهی حاکمان غرب، آبروی نداشته خود را نیز به حراج میگذارند. اکنون ایالات متحده در اوج گستاخی از تمایل خود بر ادامه خونریزی مردم بیگناه سوریه تاکیده کرده و با افتخار این موضوع را رسانهای میکنند.
با وجودی که در چند روز گذشته تروریستها دائما در حال تار و مار شدن هستند و فرار را بر قرار ترجیح میدهند، معاون رییس جمهوری آمریکا صحبت از ادامه جنگ در سوریه را به میان می آورد. تمامی اسناد و شواهد چه در حوزه نظامی و چه در عرصه سیاسی روایت از شکست قریب الوقوع جبهه تروریستی غربی - عبری - عربی دارد.
از این رو چندان هم جای تعجب ندارد که شیطان لب به اعتراف میگشاید و اذعان میدارد؛ عملا تمایلی به اتمام جنگ ندارد و حال که تاکنون بصورت وکالتی بحران منطقه را مدیریت میکرده، در صدد است بطور مستقیم وارد میدان شود.
تردیدی نیست که وارونگی سیاسی غرب با محوریت کاخ سفید؛ در هیچ یک از سناریوهای خود برنده نشده و پیشبینی میشود، در ماههای آتی ائتلاف غرب در مواجه با اتحاد و سد مقتدر، جمهوری اسلامی ایران - روسیه- سوریه - عراق و بزودی ترکیه بکلی در یک شکست متضحانه از هم متلاشی شود.
گزارش از محمدرضاشجاعیان
انتهای پیام/