اصفهان؛

ابتلای 750 نفر به بیماری هموفیلی

رئیس مرکز بهداشت شهرضا گفت: آمار بیماران هموفیلی در استان اصفهان 750 نفر است که این آمار در شهرستان شهرضا به 3 نفر می‌رسد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان ،سید حجت‌الله موسوی در نشست خبری در جمع خبرنگاران به مناسبت روز جهانی هموفیلی اظهار کرد: هموفیلی یک اختلال خونریزی دهنده ارثی است که فرد مبتلا به آن به علت سطح پائین یا عدم وجود پروتئین‌هایی به نام فاکتورهای انعقادی قادر به متوقف کردن روند خونریزی خود نیست.

وی ادامه داد: شایع‌ترین انواع هموفیلی شامل هموفیلی A به علت کمبود فاکتور 8 و هموفیلی B به علت کمبود فاکتور 9 است.

رئیس مرکز بهداشت شهرضا با بیان این که الگوی انتقال هرکدام از انواع بیماری هموفیلی وابسته به جنسیت است، تصریح کرد: هموفیلی نوع A و B، بیماری‌های ارثی هستند که از طریق ژن موجود بر روی کروموزوم X منتقل می‌شوند؛ زن‌ها دارای دو کروموزوم X و مردها دارای یک کروموزوم X و یک کروموزوم y هستند، بنابراین هیچ‌گاه یک زن مبتلا به هموفیلی وجود نخواهد داشت زیرا یکی از کروموزوم‌های جنسی او دارای ژن‌های سالم خواهند بود.

وی با اشاره به علائم بالینی بیماری هموفیلی، اظهار کرد: علائم و ویژگی‌های این بیماری به‌شدت آن بستگی دارد به‌ طوری‌ که در دوران کودکی با علائمی ازجمله خون‌ریزی در هنگام ختنه و خون‌ریزی زیر جلدی شروع و با خون‌ریزی داخل مفصل و عضله به هنگام راه رفتن ادامه پیدا می‌کند.

موسوی با اشاره به حساسیت افراد مبتلا به این بیماری، خاطرنشان کرد: صدمات کوچک به این بیماران می‌توان منجر به کبودی و تجمع خون در زیرپوست و تورم و یا تمایل به خونریزی از بینی، دهان و لثه‌ها شود.

وی با بیان این که مفاصل از مکان‌های شایع عوارض ناشی از خونریزی در هموفیلی هستند، افزود: ازجمله علائم شایع دیگر این بیماری می‌توان به خونریزی درون مفصلی اشاره کرد که باعث درد و عدم تحرک می‌شود و در صورت عدم درمان کامل طبی، بدشکلی مفاصل را به همراه خواهد داشت؛ این خونریزی مفصلی منجر به التهاب مفصلی دردناک و مزمن و بدشکلی مفاصل می‌شود.

رئیس مرکز بهداشت شهرضا بیان کرد: علائم هموفیلی می‌تواند مشابه دیگر اختلالات خونی یا مشکلات طبی باشد، بنابراین همیشه برای یک تشخیص صحیح با پزشک مشورت کرد.

وی با اشاره به اقدامات اولیه درمان اصلی این بیماری، گفت: مجموعه اقدامات اولیه برای این بیماری شامل استراحت، سرد کردن ناحیه و بانداژ آن است.

موسوی افزود: درمان اصلی این بیماری شامل تزریق فاکتور انعقادی تا سطحی است که انعقاد در بدن به‌ صورت طبیعی صورت پذیرد و ادامه یابد.

وی با بیان این که برای شناسایی ناقلین وابستگان بیمار باید تحت بررسی قرار گیرند، تصریح کرد: برای شناسایی ناقلین در وهله اول نیاز به ترسیم شجره‌نامه کاملی است که نسل‌های قبلی و بعدی را تا حد ممکن در برگیرد؛ با استفاده از این شجره‌نامه موارد سالم و ناقل قطعی قابل‌شناسایی هستند.

رئیس مرکز بهداشت شهرضا ادامه داد: برای شناسایی قطعی افراد ناقل به اندازه‌گیری سطح فاکتورها و بررسی ژنتیکی نیاز است.

وی با بیان این که با مشاوره با ناقلین و تشخیص پیش از تولد در زمان حاملگی می‌توان از این بیماری پیشگیری کرد، اظهار کرد: هدف از این‌ گونه پیشگیری‌ها و کنترل بیماری کاهش معلولیت بیماران و افزایش طول عمر آن‌ها، کاهش مخارج اقتصادی و کاهش بروز موارد هموفیلی است.

موسوی با اشاره به وجود 8 هزار و 653 نفر مبتلا به هموفیلی در کشور، خاطر نشان کرد: آمار بیماران هموفیلی در استان اصفهان 750 نفر است که این آمار در شهرستان شهرضا به 3 نفر می‌رسد.

وی افزود: مجموعه اقدامات درمانی و پیشگیری از این بیماری شامل انجام آزمایش‌های ژنتیک برای مادر و خواهران بیمار به‌ صورت متمرکز در بیمارستان سیدالشهدا(ع) اصفهان انجام می‌شود.



انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار