نشنال ریویو با انتشار مطلبی به موشکافی انتقال 400 میلیون دلار از سوی دولت آمریکا به ایران پرداخت.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان وبسایت «نشنال ریویو» در مطلبی نوشت: در حال حاضر، موضوع پرداخت 400 میلیون دلار از سوی دولت آمریکا به ایران درست در روز آزادی زندانیان آمریکایی، نقل محافل خبری مختلف است. تحلیل ها و گمانه زنی های گوناگونی در این خصوص مطرح شده است.

دولتمردان و سیاستمداران طرفدار دولت آمریکا معتقدند این مبلغ به هیچ وجه مصداق دادن «باج» به ایران نبوده است. آنها ادعا می کنند بحث پرداخت 400 میلیون دلار، هیچ ارتباطی با آزادی گروگان های آمریکایی و همچنین توافق هسته ای نداشته است. به گفته آنها چندین تیم مذاکره کننده در زمان های مختلف بر روی موضوعات گوناگونی با ایرانی ها وارد مذاکره شده بودند.

جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، دو هفته پیش در سخنانی مدعی شد: «انتقال پول به ایران منحصراً ادعایی دیرینه است که به دادخواست ایران در دادگاه لاهه و پیگیری مصادره اموال بانک مرکزی این کشور بازمی‌گردد و هیچ ارتباطی به آزادی گروگان های آمریکایی ندارد.»

در ادامه این مطلب ادعا شده است: دولت آمریکا مدعی شده بود پرداخت این مبلغ هیچ ارتباطی با آزادی گروگان ها نداشته است؛ اما سخنان دولتمردان آمریکا به باور این ادعا دامن می زند.

نیویورک تایمز پس از اظهارات کربی در روز پنجشنبه در گزارشی به این موضوع پرداخت. در اینجا بخشی از این گزارش را می خوانیم: «کربی روز پنجشنبه در اظهاراتی مدعی شد پرداخت 400 میلیون دلار به مذاکرات توافق هسته ای هیچ ارتباطی نداشته است. کربی ادعا کرد دولت آمریکا از این 400 میلیون دلار به عنوان اهرم فشار برای آزادی زندانیان آمریکایی بهره برد. با این حال، کاخ سفید و وزارت خارجه در آن زمان در خصوص به کارگیری اهرم فشار علیه ایران چیزی به رسانه ها نگفته بودند.»

در ادامه این مطلب آمده است: هر کسی که کوچکترین آشنایی با روند مذاکرات بین المللی پیچیده داشته باشد، می داند که این مذاکرات به هیچ وجه بی ارتباط با یکدیگر نیستند. به طور حتم دو یا چند تیم مذاکره کننده درخصوص موضوعات مختلف به طور جداگانه در حال مذاکره هستند؛ اما تمامی موضوعات و مذاکره ها به طور مستقیم با روابط دیپلماتیک و راهبردی دو طرف مرتبط است.

نشنال ریویو در ادامه با اشاره به توافق هسته ای ایران مدعی شد: ایران بیشترین سود را از این توافق برده است: دریافت 1.6 میلیارد دلار به طور نقدی، پرداخت حدود 150 میلیارد دلار دیگر به ایران پس از رفع تحریم های بین المللی، رفع محدودیت دسترسی به بازارهای جهانی سلاح، دسترسی به فناوری موشک های بالستیک و آزادی 7 زندانی ایرانی. در مقابل، آزادی 4 زندانی آمریکایی و کند کردن روند فعالیت های هسته ای ایران تنها نفع دولت آمریکا از این توافق بود.

نشنال ریویو در ادامه نوشت: بسیاری از سیاستمداران معتقدند پرداخت 400 میلیون دلار به ایران چیزی جز دادن «باج» نبوده است. با این حال، پس از اظهارات کربی مبنی بر استفاده از 400 میلیون دلار به عنوان اهرم فشار، عده ای از رسانه ها مدعی شدند شواهد کافی درخصوص باج دهی آمریکا به ایران وجود ندارد. 

در انتهای این مطلب آمده است: در حال حاضر، مهم ترین پرسش مطرح شده این است که آیا عمل دولت آمریکا در پرداخت این مبلغ به ایران مشروعیت داشته است یا نه. در مجموع، پرداخت این 400 میلیون دلار و همچنین توافق هسته ای ایران بدترین دستاورد آمریکا و متحدانش بوده است. توافقی که به طور حتم بزرگترین اشتباه سیاسی دولت آمریکا بود. بازگشت 4 زندانی آمریکایی به خاک وطن جای تقدیر و تشکر دارد؛ اما باید پذیرفت ایران در این خصوص در مقابل یک ابرقدرت سیاسی و اقتصادی به یک پیروزی بزرگ دست یافت.



انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۶ ۳۰ مرداد ۱۳۹۵
دومیلیاردی که برداشتند و 400 میلیون دلارش رو پس دادند !!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۳۰ مرداد ۱۳۹۵
جالبه ما که پول گرفتیم صداشو باید از اونطرفی بشنویم
از اون جالبتر ما که پول گرفتیم هیچی نمیگیم اونا که دادن حرف میزنن ما هم حرفاشونو رسانه ای میکنیم.
آخرین اخبار