به گزارش خبرنگار
حوزه تئاتر گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روز یکشنبه ۳۱ مردادماه و طی نشستی خبری با حضور خیام وقارکاشانی و فهیمه امنزاده به عنوان مدیران تماشاخانه خصوصی «باران» که در محل این تماشاخانه برگزار شد، کیومرث مرادی به عنوان مدیر بخش آموزش و بینالملل و ستاره اسکندری نیز به عنوان یکی از مدیران این مجموعه با هدف تمرکز و حمایت از تئاتر دانشگاهی معرفی شدند.
خیام وقار کاشانی مدیر تئاتر باران با بیان رضایت از جایگاه حال حاضر تئاتر باران، مطرح کرد: تقریبا به هدفی که در پروژههای باران میخواستیم، رسیدهایم اما هنوز راهها و امیدهای بسیاری پیش روی تئاتر باران است تا شاهد پیشرفت بیشترش باشیم.
وی درباره تئاتر باران بیان کرد: از بهمن سال 93 که تئاتر باران افتتاح شد پشت سر آن جریانی به نام تئاتر خصوصی حرفهای راهاندازی شد و در ادامه این روند به نتیجهای رسیدیم که تئاتر باران فقط سالنی برای اجرای آثار روی صحنه تئاتر نباشد.
کاشانی افزود: در واقع حرکتی به سمت کمپانی شدن و تولید آثار تئاتری داشتیم؛ به همین منظور از زمستان سال گذشته تئاتر دانشگاهی را برپا کردیم؛که اولین همکاری با دانشکده هنر و معماری صورت گرفت و این راه ادامه پیدا کرد.
وی در راستای همکاری ستاره اسکندری در خصوص مدیریت باران اظهار داشت: افرادی زیادی بودند که پیشنهاد این همکاری را به ما داده بودند اما افکار و هدفشان همسو با افکار و اهداف تئاتر باران نبود، به همین منظور مناسبتر از شخص ستاره اسکندری برای همکاری در مدیریت تئاتر باران ندیدیم.
کاشانی درباره حضور کیومرث مرادی به عنوان دبیر بخش بینالملل تئاتر باران بیان کرد: در تیر ماه سال جاری یک تور آموزشی برگزار کردیم که تعدادی از هنرجویان تئاتر باران برای شرکت در این جشنواره بینالمللی به کشور ایتالیا اعزام شدند. در واقع برگزاری این دوره باعث شد تا کیومرث مرادی بخش آموزش و بینالملل تئاتر باران را به عهده بگیرد.
در ادامه نشست ستاره اسکندری درباره پوستن خود به عنوان یکی از مدیران تئاتر باران بیان کرد: زمانی که تئاتر دولتی شرایط خاصی داشت و اجرای نمایش برای هنرمندان با سختیهای زیادی مواجه میشد طی نامهای اثری را که شش ماه تمرین کرده بودیم و اجازه اجرای آن را نداده بودند خداحافظی خودمان را از تئاتر اعلام کردیم.
وی افزود: عقب نشینی اولین فکری است که آدم به آن فکر میکند اما من به جای عقب نشینی سعی کردهام به عنوان بازیگری که از تئاتر شروع کردهام یکی از حمایتکننده های تئاتر باشم به همین منظور به اعضای تماشاخانه باران پیوستم.
اسکندری درباره مدیران باران گفت: مدیران تئاتر باران جسارت شروع کاری را داشته و زیر بار مسئولیت رفتهاند که همین اتفاق باعث شده تا جریان خصوصیسازی تئاتر و کمپانی شدن در عرصه تئاتر قویتر عمل کند.
وی افزود: از طرفی تئاتر باران صرفا به پرشدن سالن نمایشیاش توسط تماشاگران بسنده نمیکند و در پی جریانسازیهای آموزشی و تولیدی در این عرصه است. بنظرم اگر به همین روند پیش برود کمک خوبی به تئاتر می شود.
اسکندری در خصوص علت وجود خود در تئاتر باران بیان کرد: علت حضورم به خاطر تاکید و نهادی است که باران به عنوان تئاتر دانشجویی در نظر گرفته و از طرفی آموزشهایی را به دانشجویان فارغالتحصیل در این حوزه را میدهد تا پس از اتمام دانشگاه خود یک باره وارد محیط قلابی از تئاتر نشوند.
وی افزود: سالنهای نمایشی اگر از کمیت دست بکشند و کار را به متخصصان بسپارند نتیجه بهتری را جهت پیشرفت تئاتر کشورمان خواهند دید.
مرادی مدیر بخش بینالملل تئاتر باران در خصوص دید خود از تئاتر گفت: امروزه شاهد کارگردانهای خوبی در کشورمان هستیم؛ دوری از کشورم باعث شد تا با مشارکت در گروهای دیگر نگاهی نو برای پیشرفت هنر در کشور خود بیاورم.
مرادی درباره مشارکت باران با کمپانیهای خارجی بیان کرد: برای اولین بار کمپانی باران با یک کمپانی کشور خارجی در حال تبادل تولیدات آثار خود است که این عمل میتواند باعث به وجود آمدن همفکریهایی در این حوزه بین دو فرهنگ بشود.
وی افزود: علت انتخاب اجرای این نمایش خارجی این است که مردم داستان آن را به خوبی میشناسند و بهترین انتخاب برای نشان دادن تئاتر الگو به تماشاگران و دیگر هنرمندان فعال دراین حوزه است.
مرادی بیان کرد: متاسفانه نمایشنامههایی میبینیم که ناکام میماند؛ زیرا هیچ حمایت کنندهای از آنها وجود ندارد . ما سعی کردهایم با راهاندازی و ایدههای نو این مشکلات را در حد نیاز توانمان رفع کنیم.
وی افزود: همچنین در کمپانی باران الویت اجرای آثار با گروههایی است که نوشتن نمایشنامه اثر خودشان باشد.
انتهای پیام/