به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، باز هم در یکی از پروژههای جنجال سازیهای خود گفت: خانوادۀ کلینتون، چندین دهه است که از طریق برآوردن منافع حامیان "بنیاد کلینتون" به جای برآوردن رعایت منافع آمریکاییها، جیب خود را پر کرده اند. ترامپ در ادامه، بنیاد کلینتون را فاسدترین موسسه تاریخ سیاسی آمریکا لقب داد.
بنیاد کلینتون، در سال 2001 و پس از پایان ریاست جمهوری بیل کلینتون، توسط وی تاسیس شد. این بنیاد با فعالیتهای خود در داخل و خارج آمریکا ثروتی یک میلیارد دلاری را به جیب زد. جالب اینجاست که، پیشتر هدف از تاسیس این موسسه بالابردن امنیت بهداشتی، توان مالی و خدمات شهروندی برای مردم سراسر جهان، در مقابله با چالشهای متقابل جهانی، اعلام شده بود.
موسسه خیریه یا بنگاه مالی اعتباری
اما در سالیان اخیر، حمایتهای همه جانبه از این بنیاد، سبب شکلگیری این شک و تردید در آمریکا شده است که هیلاری کلینتون، در زمان تصدی وزارت امورخارجه این کشور، ممکن است در برخی مواقع، منافع حامیان مالی بنیاد خود را بر منافع آمریکا ترجیح داده باشد.
به همین منظور، نظارتهایی بر کمکهای مالی به این بنیاد در نظر گرفته شده است؛ اما این نظارتها، نتوانسته است جلوی برخی از پرداختهای زیر میزی که بدون اطلاع دولت به این بنیاد میرسد را بگیرد!!
به نام امور خیریه به کام بنیاد خانوادگی کلینتون
هیلاری کلینتون، نامزد انتخابات ریاست جمهوریامریکا و بیل کلینتون همسرش در سال 2015 ، 96 درصد از وجوه اهدایی خود را که مدعی بودند صرف امور خیریه کردهاند، در اختیار بنیاد خانوادگی خود قرار دادهاند. بنابر اظهارنامه مالیاتی مشترک کلینتونها که ظرف چند روز گذشته منتشر شده است، در سال 2015 کلینتونها میزان کمکهای خیریه خود را یک میلیون و 42 هزار دلار گزارش کردند که از این مبلغ یک میلیون دلار به بنیاد خانوادگی آنها اختصاص یافت. فقط 4 درصد از وجوه اهدایی آنها در اختیار بنیادهای خیریه دیگر قرار گرفت.
شایان ذکر است، در خصوص کنشهای مالی بنیاد، جذب کمک مالی از دول و ابرشرکتهای خارجی، در خصوص شفافیت گزارش اهدا کنندگان مالی به آن و در خصوص تضاد منافع احتمالی بین کمکهای مالی به بنیاد و اقدامات هیلاری کلینتون بین سالهای 2009 تا 2013 که وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا بود و متعاقباً در خصوص مبارزات انتخاباتی 2016 او، مسایل پر ابهامی وجود دارد.
گالوپ: کاهش حمایت جمهوری خواهان از ترامپ/ فقط 46 درصد حمایت می کنند
آخرین نظر سنجی موسسه گالوپ نشان میدهد که میزان حمایت دموکرات از هیلاری کلینتون بعنوان نامزد این حزب به 56 درصد افزایش پیدا کرده است. اما این رقم در حزب جمهوریخواه در حمایت از ترامپ 46 درصد است.
موسسه گالوپ به تازگی در یک نظر سنجی از رای دهندگان جمهوریخواه آمریکا پرسیده است که آیا آنها از داشتن نامزدی چون دونالد ترامپ رضایت دارند و یا آرزوی داشتن نامزد دیگری را داشته اند که 52 در صد از رای دهندگان این حزب آرزو کردهاند که شخص دیگری بجز دونالد ترامپ نامزد حزب آن ها در این انتخابات بود و فقط 46 در صد از آن ها از او حمایت کرده اند.
بر همین اساس 56 درصد از رای دهندگان دموکرات از هیلاری کلینتون بعنوان نامزد خود حمایت کرده و 42 درصد از آن ها آرزوی داشتن نامزد دیگری را کرده اند.
گالوپ یاد آور شده است، درحالی که درصد حامیان دموکرات ها از هیلاری کلینتون بطور محسوسی از طرفداران ترامپ در حزب جمهوریخواه بالاتر است بیشتر حامیان او در سنین بالاتر از 40 سال قرار داشته و جوانان دموکرات این کشور خواهان نامزد دیگری غیر از او بوده اند.
گفتنی است: موسسه گالوپ از معروفترین موسسات نظرسنجی در جهان است که آشنایی با مراحلی که برای انجام نظرسنجی در این موسسه انجام می شود، حائز اهمیت است.
جورج هاوس گالوپ یکی از متخصصین استفاده از روشهای آماری در مطالعه افکار و عقاید عمومی، در 27 دسامبر 1935 مؤسسه استخراج عمومی را بنیاد نهاد که به نام خود وی گالوپ خوانده میشود.
آنچه که از دعوای انتخاباتی این دو حزب رقیب مشخص شده است، برخلاف اینکه ترامپ سعی در رسوا کردن رقیب دموکرات خود دارد، اما با توجه به نظر سنجیهای اخیر به نظر نمیرسد ترامپ با این فضاسازیهای رسانهای پیروز انتخابات این دوره از ریاست جمهوری آمریکا شود. نکته قبال ذکر در مورد حواشی پیش روی انتخابات آمریکا این است که، تا قبل از مبارزات نامزدهای انتخاباتی، هیچکدام از این موضوعات و تنشهای بین احزاب بدین شکل در جامعه آمریکایی مطرح نبود. کلینتون بانوی اول ایالات متحده بود و یک سیاستمدار زبده، ترامپ هم بعنوان یکی از بزرگترین تجار نیویورکی معرفی میشد.
وقتی کرامت انسانی در برابر سیاستبازی غرب رنگ میبازد
در حالی که مبارزات انتخاباتی نامزدهای انتخابات 2016 به شدت در حال پیگیری است، رسواییهای اخلاقی خانواده دو نامزد پیشتاز جمهوریخواه و دموکرات، بار دیگر سوژه رسانههای غربی شده است.
روزنامه «سان» چاپ انگلیس در مطلبی به رسواییهای اخلاقی دونالد ترامپ، نامزد پیشتاز جمهوریخواه انتخابات 2016 آمریکا طی سالیان گذشته و همچنین رسواییهای اخلاقی شوهر هیلاری کلینتون پرداخته است.
در این گزارش آمده، ترامپ و کلینتون در حالی سرگرم پیش بردن مبارزات انتخاباتی خود هستند که؛ اولی با اتهام خشونت، آزار جنسی و حتی تجاوز از سوی همسران سابق خود مواجه بوده و دومی هم با اتهامهای مشابهی که بیل کلینتون شوهرش در مرکز آن بوده، مواجه بوده است.
ترامپ 69 ساله تاکنون سه بار ازدواج کرده و بارها در دوران زندگی متاهلی خود با اتهامهای «تجاوز» مواجه بوده و علیه او در این باره حرفها و حتی شکایتهای زیادی صورت گرفته است.
کلینتون 68 ساله هم به نوع دیگری درگیر این ماجرا بوده است. نامزد دموکرات و پیشتاز کنونی انتخابات آمریکا با انواع اتهامها و رسواییهای اخلاقی بیل کلینتون شوهرش دست و پنجه نرم کرده است.
آیا میتوان در میان انبوه بد اخلاقیهایی که هر روز بدان دامن زده میشود، از کرامت انسانی کلامی به میان آورد؟! البته کرامت انسانی همان حقوق بشری است که هر آینه از شیپور به اصطلاح مدافعان حقوق انسانها در غرب شنیده میشود.
نمره اخلاق انتخاباتی در آمریکا: مردودیها در تقابل یکدیگر
اما به یکباره، ترامپ قمارباز و لمپن و ...از آب در آمد و کلینتون هم در قامت مفسد اقتصادی و حامی تروریسم و.... آشکار میگردد. تو گویی که تا به امروز هیچکدام از دولتمردان کاخ سفید از جنگ و خونریزی پشتیبانی نکردهاند؟!!
باید افزود: شاید صراحت لهجه نامزد جنجالی حزب جمهوریخواه در روزهای آتی پرده از اسرار دیگری از زندگی سیاسی و شخصی دولتیهای سرزمین ینگه دنیا بردارد. سیاستمدارانی که وقتی در جلوی تریبون خبرگزاریها و یا سازمان ملل ظاهر میشوند، نقش فرشتگانی را بازی میکنند که هیچ دغدغهای جز صلح و دوستی و آرامش جهان بشریت ندارند.
آنچه بر همگان مسلم است، کارنامه اخلاق سیاسی منادیان دموکراسی در جهان مملو از نمراتی است که، حس نوستالوژیک شاگرد تنبلهای مردود شده را به مخاطبان القا میکند. مردودیهایی که علاوه بر صحنه زندگی خصوصی خود، میدان سیاست را هم به استهزاء گرفتهاند.
گزارش از محمدرضاشجاعیان
انتهای پیام/