وزیر امورخارجه کشورمان دقایقی پیش(صبح جمعه به وقت محلی) با رییس جمهوری بولیوی دیدار و گفت وگو کرد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، «اوو موالس» رییس جمهوری بولیوی با محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران (عصر جمعه به وقت تهران) با حضور در هتل حل اقامت ظریف با وی دیدار و گفت وگو کرد.

ظریف که از پنجشنبه شب در شهر سانتاکروز بزرگترین شهر بولیوی بسر می برد امروز علاوه بر دیدار با اوو موالس و گفت وگو درباره مسایل مورد علاقه دو طرف، همراه با «داوید چوکه هووانکا» وزیر امور خارجه این کشور در مراسم گشایش نخستین نشست تجاری و سرمایه گذاری ایران و بولیوی در هتل «لوس تاخیبوس»، شرکت می کند.

تاکنون بیش از 100 نفر از تجار و فعالان اقتصادی بولیوی برای شرکت در این نشست اعلام آمادگی کردند و 80 نفر از مقام های دولتی بولیوی و بخش خصوصی ایران نیز در این نشست حضور دارند.

قرار است بعد از این نشست آیین امضای یادداشت تفاهم همکاری های فضایی بین سازمان فضایی ایران و بولیوی در حضور وزیران خارجه دو کشور برگزار شود.

علاوه بر این برنامه ها، قرار است بالاترین نشان دولتی بولیوی به وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران اعطا شود.

ظریف سفر به 6 کشور آمریکای لاتین را از یکشنبه این هفته آغاز کرده است و بولیوی شب گذشته استقبال بی نظیری از وزیر امورخارجه کشورمان داشت. هنگام ورود ظریف گارد احترام و مراسم استقبال رسمی با حضور وزیر امور خارجه این کشور برگزار و سرود ملی دو کشور نواخته شد.

طبق این گزارش؛ این مراسم حدود ساعت 10 شب به وقت محلی انجام شد درحالی که در این ساعت معمولا مراسم استقبال رسمی برگزار نمی شود.

همچنین قرار است ضیافت نهاری به افتخار وزیر امورخارجه کشورمان از سوی رییس جمهوری بولیوی برگزار شود. 

آخرین مقام رسمی که از سوی جمهوری اسلامی ایران به بولیوی سفر کرده است، اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری در سال 1393 برای شرکت در اجلاس گروه 77 بود.

موالس نیز آبان گذشته برای شرکت در اجلاس اوپک گازی به ایران سفر کرد و آخرین وزیر امورخارجه ایران علی اکبر صالحی بود که در سال 1391 به بولیوی آمده بود.

روابط سیاسی ایران و بولیوی بطور رسمی از سال 1386 آغاز شده است و اسفندماه 1386 سفارت ایران در بولیوی گشایش یافت و سال 1389 سفارت این کشور در تهران دایر شد.

اکنون حجم روابط دو کشور سالیانه به یک میلیون دلار می رسد؛ اما فرصت های اقتصادی و سرمایه گذاری و مبادلات میان دو کشور بسیار زیاد است؛ بیشترین حجم صادرات ایران به بولیوی را دارو وسایل کشاورزی مانند تراکتور تشکیل می دهد.

ایران یک بیمارستان هلال احمر در پایتخت بولیوی دارد و دو مرکز دیالیز در شهرهای لاپاز و کوچابامبا از سوی ایران درحال فعالیت هستند.

دیدگاه مردم بولیوی نسبت به ایران بسیار مثبت بوده و زمینه های سرمایه گذاری فراوانی نیز میان دو کشور وجود دارد؛ در این نشست امیدواری بویژه برای شرکت های تجاری فعال در بخش خدمات فنی و مهندسی ایجاد شده تا بتوانند حضور گسترده ای در کشور بولیوی داشته باشند.

یکی از نکات جالب درباره مراسم امروز اینکه قرار بود مراسم بسیار زودتر آغاز شود اما به نظر می رسد به دلیل قتل معاون وزیر کشور بولیوی توسط معدنچی های معترض و اتفاقاتی که رخ داده است، دیدار مورالس و ظریف با تاخیر انجام شده باشد.

ظریف پیش از سفر به بولیوی به شیلی سفر کرده بود.

انتهای پیام/


برچسب ها: ظریف ، ایران ، بولیوی ، دیپلماسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار