دومین نشست دادستانی تهران در حوزه‌ی آسیب‌های اجتماعی که روز چهارشنبه سوم شهریور ماه برگزار شد، به موضوع عفاف و حجاب اختصاص داشت.

تیمی برای بازرسی وضعیت حجاب پرستاران به بیمارستان ها می رود/3 شرط برای برگزاری کنسرت ها/شبیخون فرهنگی به روش مانکن های خیابانیبه گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، به نقل از پایگاه اطلاع‌ رسانی دادسرای عمومی و انقلاب تهران، جعفری دولت‌آبادی دادستان تهران، ضمن ارائه‌ی توضیحاتی در خصوص ورود، تولید و عرضه پوشاک و البسه خلاف عفت عمومی، مقابله با این پدیده را مستلزم برخورد با منشا اصلی آن‌ها دانست و اظهار داشت: وقتی کانتینرهای کالای قاچاق وارد کشور می‌شود، دستگیری فروشندگان این کالاها چندان قابل توجیه نیست، لذا اتخاذ اقدامات پیشگیرانه از طریق مسدود کردن منافذ و راه‌های اصلی که منتهی به کاهش ورود تولید و عرضه پوشاک و البسه غیرمجاز ‌گردد ضروری است.

نکته‌ی دیگری که دادستان تهران بر آن تاکید کرد، رعایت حال مردم در جریان مبارزه با مظاهر و مصادیق بی‌عفتی و بی‌حجابی بود که در این راستا توصیه نمود اقدامات دستگاه‌ها بر مراکز اصلی ورود، تولید و عرضه این کالاها متمرکز شود.

 وی با بیان این که مبارزه با آسیب‌های اجتماعی نباید به آزار و اذیت مردم منتهی شود، گفت: این مبارزه باید جدی، قاطع و همه جانبه باشد‌ و به جای این که به سراغ افراد برویم باید روی مراکز تولید، توزیع و عرضه متمرکز شویم.

*صلاحیت دادسرای تهران و ضمانت اجرایی دستورهای صادره

دادستان تهران در بیان اهمیت جلسه و آثار ملی آن، به صلاحیت کشوری دادسرای عمومی تهران نسبت به جرایم مسئولان و کارگزاران موضوع مواد 307 و 308 قانون آیین دادرسی کیفری و ضمانت اجرای دستورهای قضایی دادستانی تهران اشاره کرد و اظهار داشت: دستگاه‌های متخلف در حوزه‌ی مبارزه با جرایم حسب جایگاه شغلی، قابل پیگرد در دادسرای تهران می‌باشند.

 وی افزود: بد پوششی، اعتیاد و مواد مخدر و سایر آسیب‌های اجتماعی، بخشی از چرخه نامعیوب رفع مشکلات این حوزه را ناشی از عمل نکردن مسئولان به وظایف خود دانست.

 دادستان تهران ادامه داد: آنقدر که مردم تابع وظیفه هستند، مسئولان به وظایف خود عمل نمی کنند، برای رفع مشکلات لازم است که نمایندگان تام الاختیار دستگاه‌ها در این جلسات حضور داشته باشند و با ارائه گزارش‌های دقیق، پاسخگو باشند.

*شروط پیشنهادی دادستانی تهران برای برگزاری کنسرت‌ها

جعفری دولت‌آبادی به موضوع برگزاری کنسرت‌ها و مشکلات ناشی از آن پرداخت و با یادآوری این نکته که، این مراسم از قدیم الایام برگزار می‌شده و موضوع جدیدی نیست، اظهار داشت: دادستانی تهران پیشنهاد می‌نماید برگزاری کنسرت‌ها در تهران منوط به تضمین و تامین امنیت مراسم از سوی استاندار یا فرماندار تهران و تضمین سلامت محتوای برنامه‌ی ارائه شده توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گردد.

دادستان تهران ضبط رسمی مراسم از سوی پلیس را به عنوان پیشنهاد دیگر مطرح کرد و گفت: این اقدام می‌تواند در جلوگیری از مشکلات کنسرت‌ها پیشگیرانه باشد.   

وی توجه به این سه پیشنهاد را مانع از ایجاد تنش‌ در برگزاری کنسرت‌ها و لغو آن‌ها دانست.

دادستان تهران ادامه داد: عملیاتی کردن این سه پیشنهاد باعث می‌شود که مسئولان در برگزاری کنسرت‌ها احساس مسئولیت کرده، تنش‌ها فعلی از بین برود و مسئولان به وظایف خود عمل کنند. وی افزود در صورت اجرای این پیشنهادها دادستانی تهران در صورت اجرای کنسرت با محتوای خلاف موازین اسلامی از وزیر ارشاد، و در فرض خدشه به امنیت عمومی از استاندار و فرماندار تهران توضیح خواهد خواست و  به جای برگزار کننده و یا سایر افراد مرتبط، مسئولان اصلی به شرح فوق مورد پرسش قرار خواهند گرفت.

دادستان تهران گفت: در صورت پاسخ مثبت دستگاه‌ها، این پیشنهادها عملی خواهد شد.

*هجمه به عفت عمومی در قالب مد و زیبایی

 جعفری دولت آبادی با اعلام این که دادستانی و مسئولان با مد و زیبایی مخالف نیستند، هجمه به عفت، اخلاق و فرهنگ اسلامی در قالب مد و زیبایی را مذموم دانست و مقابله با اقدامات کسانی که ضمن ایجاد ارتباط میان مد و لباس از یک سو و بی‌عفتی از سوی دیگر، حوزه عفت و حیا را نشانه گرفته‌اند را از ضروریاتی دانست که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

وی تاکید کرد در این مبارزه اتحادیه‌های پوشاک باید به وظایف خود عمل نموده و در خصوص تولید و عرضه لباس های مبتذل پاسخگو باشند و هرجا که اتحادیه قادر نباشد اقدامات پلیس توام با حمایت قضایی همراه خواهد بود.

در ادامه‌ جلسه سرهنگ بابایی جانشین پلیس اطلاعات و امنیت ناجا با ذکر مقدمه‌ای از ویژگی‌های کشور از جمله جوان بودن 63 درصد جمعیت و پیشینه‌ی تاریخی کشور، زمینه‌های نفوذ فرهنگی در رواج پوشش‌های نامتعارف را تبیین نمود.

وی  در ترسیم اقدامات دشمن در قالب شبیخون و تهاجم فرهنگی اظهار داشت: وضعیت فعلی ولنگاری فرهنگی محسوب می‌شود که در حوزه‌ی پوشش شامل لباس‌، ژورنال‌ و طراحی‌های لباس شکل گرفته و مبادی تبلیغ دشمن در این حوزه عبارت از ماهواره، شبکه‌های مجازی، نشریات، مزون‌ها، مانکن‌های خیابانی و برخی فروشگاه‌ها است.

*آموزش و تذکر به صنوف

سرهنگ بابایی از جمله مشکلات موجود در برخورد با مراکز تولید و عرضه‌ی پوشاک و اجناس خلاف عفت عمومی را عدم حضور نهادها و دستگاه‌های فرهنگی و کم توجهی متولیان صدور مجوز برای واحدهای صنفی دانست و از اتحادیه‌ها خواست که توجیه و آموزش متقاضیان راه‌اندازی واحدهای صنفی را در برنامه کاری خود قرار دهند.

سرهنگ لطفی مسئول اماکن پلیس تهران بزرگ در خصوص نحوه‌ عملکرد گشت ارشاد، با اعلام این که تاکید بر تذکر صرف است، در بیان آمار مقایسه‌ای عملکرد این گشت، اظهار داشت: طی پنج ماه اول سال جاری به 24500 نفر بدحجاب تذکر داده شده است.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران، با اعلام این که 99 درصد لباس‌های نامتعارف تولید داخل کشور است و تولیدکنندگان در سفرهای خارجی ضمن تهیه عکس از پوشاک، در این خصوص الگوگیری می‌کنند، به فعالیت برخی فروشگاه‌های عرضه کننده لباس‌های مبتذل بِرَند دست دوم که از دیگر کشورها وارد می‌شود و پس از شست و شو و اتوزنی عرضه می‌گردد، از تذکر به 374 فروشگاه که در این زمینه فعالیت داشتند، خبر داد.

*آمار جرایم علیه اخلاق و عفت عمومی

امیرآبادی فراهانی سرپرست دادسرای ارشاد به ارایه آمار مربوط به پرونده‌های پنج ماهه اخیر پرداخت و از مفتوح شدن 1440 فقره پرونده پیرامون فروش و توزیع لباس‌های خلاف عفت عمومی، 1066 فقره در موضوع مصرف مسکر و 767 فقره پرونده مربوط به رابطه نامشروع خبر داد و اظهار داشت: 60 درصد روابط نامشروع از طریق فضای مجازی برقرار شده است.

*لزوم پاسخگویی دستگاه ها در مورد عفاف و حجاب

دادستان تهران در پیگیری مصوبات جلسه‌ی قبل، به طرح سوال از چند دستگاه مسوول پرداخت که از آن جمله، خبر مندرج در برخی سایت‌های خبری مبنی بر پرداخت حق آرایش به پرستاران برخی بیمارستان‌های خصوصی بود.

نماینده وزیر بهداشت در بیان نتیجه‌ی بررسی‌های صورت گرفته، اظهار داشت: معاونت درمان وزارت متبوع، در این خصوص پیگیری کرد که مستنداتی از سوی خبرگزاری مذکور ارائه نشده و مدیر مسئول خبرگزاری اعلام داشته است موضوع خبر، به لحاظ چنین پرداختی در فیش حقوقی نبوده است، بلکه این پرداخت‌ها در قالب دیگری به عمل می‌آید.

دادستان تهران مقرر نمود که در پیگیری موضوع، وزارت بهداشت تیمی را برای بازرسی وضعیت پوشش و حجاب پرستاران به بیمارستان‌ها اعزام نماید و هم‌چنین در خصوص اعزام چنین گروهی متشکل از اعضای این جلسه برای امر مذکور اعلام آمادگی نمود و از وزارت بهداشت خواست زمینه‌ را برای اجرای این مصوبه فراهم نماید.

سوال دیگر از نماینده‌ وزارت آموزش و پرورش در خصوص خبر مربوط به کاهش ساعات دروس دینی و قرآن در مدارس بود که پاسخ آن به جلسه‌ی آتی موکول شد.

دادستان تهران سوال سوم را از سازمان بهزیستی و پیرامون وضعیت مهدکودک‌ها از جمله آموزش رقص به کودکان در برخی مهد کودک‌ها طرح نمود که نماینده سازمان، ضمن انتقاد از دخالت برخی دستگاه‌های اجرایی در راه‌اندازی مهدکودک‌ها، چنین اقداماتی را مانع از نظارت کامل سازمان بهزیستی بر این مراکز دانست و اظهار نمود: مهدکودک‌هایی که دارای مجوز از سازمان بهزیستی می‌باشند، تحت نظارت سازمان بوده و بر محتوای آموزشی آن‌ها نظارت می‌شود.

*بررسی علل بی توجهی به عفاف و حجاب


 جعفری دولت‌آبادی با اعلام این که اتحادیه‌های صنفی در خط اول پیش‌گیری و مقابله با تولید و عرضه لباس‌های مبتذل می‌باشند، از پلیس خواست با همکاری اتحادیه‌ها و در چارچوب مقررات در مورد مراکز اصلی تولید و عرضه پوشاک اقدام‌های لازم صورت گیرد.

وی با خاطر نشان کردن برگزاری جلسه‌ای با روسای اتحادیه‌های صنفی، اتحادیه‌ها را در موضوع تولید و عرضه‌ پوشاک نامناسب، مسئول دانست و از پلیس خواست با نصب بنر و با تذکر به اتحادیه‌ها، در صورت لزوم نسبت به واحدهای صنفی متخلف اقدامات لازم را انجام دهند.

جعفری دولت آبادی با اعلام این که فقدان حضور مردم متدین در اماکن عمومی، موجب گردیده است قشر بدحجاب غلبه داشته و توانسته‌اند سبک زندگی خود را ترویج کنند، از سازمان تبلیغات اسلامی خواست حمایت از فروشگاه‌های حجاب که به عرضه لباس‌های‌ مناسب برای استفاده مردم متدین می‌پردازند را مورد توجه بیش‌تری قرار دهد.  

دادستان تهران از پلیس خواست در حوزه‌ فعالیت‌های گشت ارشاد طی یک دوره زمانی دو ماهه و در اجرای آمایش میدانی، در خصوص علت گرایش زنان بدحجاب به پوشش‌های نامناسب بررسی نموده و گزارش مربوطه را به صورت مستند در جلسه ارائه دهد.

جعفری دولت آبادی از دستگاه‌هایی که در حوزه‌ ورود، عرضه یا تولید لباس نقش دارند خواست با پلیس همکاری کنند و از اتحادیه‌های صنفی نیز خواست همکاری لازم صورت گیرد.

*اقدامات پیشگیرانه در قبال کشف حجاب

وی از جمله اقدامات موثر در مقابله با بدحجابی را توقیف اتومبیل‌هایی که راننده یا سرنشین آن کشف حجاب کرده دانست و با اعلام این که دادستانی به پلیس در این خصوص مجوز داده است، از پلیس خواست این دستور را اجرایی کند.

دادستان تهران هم‌چنین با تاکید بر ظرفیت فضای مجازی در تبلیغ بی‌عفتی، به دو معاون خود در دادسرای فرهنگ و رسانه و دادسرای جرایم رایانه‌ای دستور داد که در این حوزه‌ ورود جدی نموده. و نسبت به سایت هایی که به تبلیغ یا فروش لباس های مبتذل می پردازند اقدامات پیشگیرانه صورت گیرد.

وی از وزارت کشور خواست به عنوان متولی این امر، وظایف دستگاه‌ها در حوزه عفاف و حجاب را که در مصوبه‌ی شورای انقلاب فرهنگی مقرر شده است، مجدداً به آن‌ها ابلاغ نماید.

جعفری دولت آبادی مطالبه‌گری از دستگاه‌ها را دستور ثابت این سلسه جلسات خواند و یکی از معاونان دادسرای تهران را مسوول پیگیری علت عدم حضور برخی نمایندگان دستگاه‌ها از جمله وزارت ارشاد در جلسه نمود.

*نقش صدا و سیما و وزارت ارشاد

وی در تبیین نقش سازمان صدا و سیما و وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی در ترویج عفاف و حجاب، به یک فیلم سینمایی اشاره کرد و گفت: فیلم مذکور ترویج دهنده‌ بی‌عفتی و بی‌حیایی بوده و در صدد عادی‌سازی روابط میان زن و مرد است، به عنوان مثال پوشیدن شلوارهای پاره در این فیلم عادی جلوه داده می‌شود و به نحوی تبلیغ می‌گردد، لذا وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی باید در مورد تهیه و اکران چنین فیلم‌هایی توجه لازم را بنماید، زیرا نقش وزارت ارشاد در این حوزه که از طریق بررسی و صدور مجوز به مطبوعات، جشن‌ها، کنسرت‌ها و فیلم‌ها اعمال می‌شود، از اهمیت خاصی برخوردار است.

*اهمیت اقدامات ایجابی  

دادستان تهران بیان کرد: در کنار اقدامات ایجابی، حمایتی و فرهنگی که نقش مهمی در خنثی کردن هجمه دشمن به منظور تغییر رفتار و سبک زندگی دارد باید توجه داشت، اهداف دشمن در موضوع تغییر رفتار جدی است و به صرف برگزاری چند نمایشگاه یا انتشار چند نشریه نمی‌توان به رفع خطر تهاجم فرهنگی امیدوار بود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۴ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
حجاب و عفاف باید با هم باشه. در هر صنفی خوب و بد داریم. اما در مراکز خصوصی این موضوع بیشتر به چشم می خوره. هر کی ایمان به خدا و کلامش داشته باشه از عذاب بی حجابی و بی عفافی دوری میکنه. چه مرد چه زن.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۰۷ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
مردم خودش.ن حق انتخاب دارن دیدگاه های نسلهای الآن با نسل قبلی که دهه ی 20 و 30 و 40 میشه خیلی فرق میکنه یه کم به انتخاب مردم احترام بذاریم و حتما قانئن اساسی باید عوض بشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۳ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
این خانه از پای بست ویرانه است.حجاب شعور میخاد..شعور فهم میخاد..فهم درک ودرک جان.ولی جانی نداشتن که شعوری زائد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۰ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
در جواب کسی که میگه به لباس مردم چه کار دارید :اونی که شما می پوشید اسمش لباس نیست، کارایی دم حیوان از اونی که می پوشی بیشتره، لباس درست بپوشید کسی چیزی نمی گه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۵۵ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
هم مردان هم زن ها مقصر اند، همه میگن وضع خرابه ولی خودشون نگاه نمی کنند، امر به معروف و نهی از منکر که کلا یادمون رفته، پدر و مادر ها هم که تربیت و نظارت بر روی فرزندان یادشون رفته، بعد تا یکی میگه بخاطر همین مشکلات، فساد، تاخیر در ازدواج و... زیاد شده، همه روشنفکر می شن و مسخره می کنند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۲ ۰۷ شهريور ۱۳۹۵
دقیقا با نظر شما موافقم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
والله اینقدر میگیم حجاب رعایت کنید اول برای خود شماست . اخه شما هم وطنان ما هستین . هم زبان ما هستین !دوستون داریم ! میدونیم این کار شما اشتباه ! باور کنید ۶۰ ، ۷۰ سال دیگه هیچ کدوم از ما تو این دنیا نیستیم . همه می میریم . بابا روز حسابی هم هست . شما اگه کسی رو ببینید میخواد به بمب دست بزنه بهش نمیگید دست نزن منفجر میشی!؟! والله این بی حجابی از بمب بدتره . بیایید با اطاعت خداوند شیطان را ناامید کنیم . شیطانی که به عزت خدا قسم خورد همه ما را گمراه کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۰ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
سلام فقط حرف نزنید واقعا عمل کنید تا حقویی که به خانه می برید حلال باشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۵۴ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
حجاب تو ایران کمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
شما را به خدا قسمتون می دم به جد برخورد کنید البته بعضی ها فریب خورده اند که اینها قابل اصلاح هستند ولی بعضی ها به عمد بی حجاب یا بد حجابند و می خواهند دقیقا مقابل دین باشند که با اینها باید برخورد نمود
مگر این نیست که شهدای ما جان شان را دادند تا عفت و پاکدامنی حاکم شود نه اینکه اینها بیایند و مقدسات را به سخره بگیرند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۴۸ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
بابا با لباس پوشیدن مردم چیکار دارین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۵ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
بد نبود یه نگاهی هم به حجاب منشی ها میشد!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
متاسفم که راجع به پرستاران این گونه صحبت میکنید من پرستار محجبه در یکی از بیمارستانها هستم که از طرز پوشش پزشکان در جلسات رسمی بیمارستان همیشه در تعجب کردم بله این پزشکان هستن که دلربایی میکنن پرستار وقتش کجا بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۲۸ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
لباس پرستاران و وضع ححابشون افتضاحه اصلا لباس تنشون نیست بخاطر همین بدحجابی و بی قیدی، اخلاق تو بیمارستان ها در حد صفره. فکر نکنم هیچ نهادی قادر به کنترل بی حیایی برخی پرستاران باشه. اصلا معروفه که روابط نامتعارفی بین پرسنل بیمارستان ها وجود داره که علت اصلی ش بی حیایی زنان هست.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۵ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
بعضی پرستاران بخصوص در بخش خصوصی با ناخن بلند لاک زده که برای بیماران هم خطرناک است ....و7قلم آرایش که با سالن عروسی عوضی گرفتند....به جای خدمت دلربایی میکنند که پیرمردهای بخش را هم به وجد می آورند....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
بابا دمشون گرم ههههه
-
ناشناس
۱۳:۲۵ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
لطفا رسیدگی کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۱ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
عجب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۵۲ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
با سلام و احترام از مسئولین امر خواهش میکنم برای یکبار هم شده سری به فروشگاههای لباس زنانه بزنن انوقت خودشون میبینن که مشتری حق انتخابی نداره و مجبوره لباسای تحمیلی و مغایر با فرهنگ ایرانی و اسلامی رو بگیره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۱ ۰۶ شهريور ۱۳۹۵
خوب می تونه به جای اینکه لباس آماده بخره، لباس بده بدوزن یا از چادر استفاره کنه، این توجیهات، باعث حلال شدن آن نمی شود.
آخرین اخبار