به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: اقلیم آب و هوایی استان نیز مشکلات بسیاری را در زمینه سلامت برای افراد جامعه ایجاد کرده است.
اسماعیل ایدنی اظهار کرد: در ابتدای آغاز فعالیت دولت تدبیر و امید معضلات بسیاری در زمنیه سلامت جامعه وجود داشت، و همچنین در آن زمان وضعیت عدالت سلامت در جامعه ما با شاخصه های بین المللی دارای فاصله فراوانی بود.
وی افزود: با وجود برنامه ریزی های صورت گرفته به منظور کاهش هزینه های پرداخت مردم در بخش بهداشت و درمان در برنامه سوم و چهارم توسعه به سقف ۳۰ درصدی اما متاسفانه این امر محقق نشد و عملا پرداخت هزینه ها در هر سال افزایش یافت.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز با بیان اینکه قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت تعداد خانواده هایی که به دلیل نداشتن توان مالی برای پرداخت هزینه های درمان به زیر خط فقر سقوط می کردند بسیار بالا بود گفت: در هر سال، سه درصد از افراد جامعه به همین دلیل به زیر خط فقر می روند.
وی با اشاره به توقف بیش از ۶۴۰ میلیارد تومان اعتبار در زمینه پروژه عمرانی بخش سلامت قبل از اجرای طرح تحول نظام سلامت در خوزستان گفت: خوشبختانه در سفر رییس جمهور به این استان ۱۷۶ میلیارد تومان برای اتمام پروژههای ناتمام تخصیص داده شد. این میزان اعتبار در آن سال و به نسبت کل بودجه عمرانی استانرقمی قابل توجه بود.
ایدنی تصریح کرد: خوزستان به دلیل دارا بودن شرایط خاص اقتصادی در زمنیه تردد خودورها در مسیرهای مواصلاتی از آمار بالایی برخوردار است که همین مسئله میزان تصادفات جاده ای در این استان را افزایش و به نسبت آن شاخصه امید به زندگی در این استان را کاهش می دهد.
وی با بیان اینکه اقلیم آب و هوایی استان نیز مشکلات بسیاری را در زمینه سلامت برای افراد جامعه ایجاد کرده است گفت: کیفیت پایین آّب آشامیدنی در خوزستان آمار بیماری های روده ای را افزایش داده و به صورت کلی این استان در سه مولفه آب، هوا و غذا با مشکلات بسیاری دست و پنجه نرم می کند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایان گفت: به طور حتم بدون اصلاح مولفه های فرهنگی و اقتصادی نمی توان شاخص های بخش سلامت را افزایش داد. یکی از عوامل محدود کننده مردم سواد سلامت است که به منظور افزایش این شاخصه رسانه ها نقش اساسی ایفا می کنند.
انتهای پیام/و