به گزارش خبرنگار
سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، طی روزهای گذشته، نبرد بین گروه تروریستی، موسوم به ارتش آزاد و یگانهای مدافع خلق کرد در سوریه باعث رویارویی میان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) و آژانس اطلاعات مرکزی (سیا) شده است.
در همین ارتباط، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز در گزارشی با عنوان "معارضان، منطقه تحت سیطره کردها را تهدید میکنند" ادعا کرد که گروه تروریستی ارتش آزاد که از سوی ترکیه حمایت میشود و توانست جرابلس را از سیطرۀ تروریستهای داعش خارج کند، از پشتیبانی سازمان جاسوسی سیا برخوردار است در حالی که پنتاگون، نیروهای دموکراتیک سوریه را حمایت میکند!
این گزارش میافزاید: سیا و پنتاگون مجموعههای مختلفی از گروههای مسلح (تروریست) را در جنگ سوریه حمایت میکنند و این وضعیت باعث بروز تنشهایی بین این دو شده است.
بر اساس ادعای نیویورک تایمز، گروه تروربستی ارتش آزاد که توسط سازمان سیا و آژانسهای اطلاعاتی متحد با آن حمایت میشود، توانسته است به سمت غرب و به طرف شهرکهای الباب و مارع پیشروی کند و انتظار میرود که بین آن و نیروهای دموکراتیک سوریه که توسط یگانهای مدافع خلق کرد اداره میشود و از حمایت پنتاگون برخوردار است، درگیریهایی به وجود آید.
این نشریه همچنین مینویسد: آمریکا در چارچوب ایجاد توازن میان نیروهای متحد خود و نیروهایی که هم با آمریکا و هم با ترکیه متحدند، از یگانهای مدافع خلق کرد خواسته که به مناطق واقع در شرق فرات عقب نشینی کنند و در مجموع موضع آمریکا در قبال ادامۀ درگیریها بین طرفین متحد با خود پیچیده و مبهم است.
نیویورک تایمز در ادامه، به اظهارات پیتر کوک سخنگوی پنتاگون اشاره کرد که گفته بود؛ درگیریهای جاری در جرابلس را از نزدیک پیگیری می کند و از گروههای درگیر خواسته بود که اقدامات لازم را برای حل بحران انجام دهند.
فیش حقوقی تروریستها در جیب مقامات آمریکایی
پیش از این، یک سناتور آمریکایی با اشاره به حمایت مالی آمریکا از گروه های تروریستی، اعلام کرد که این کشور حقوق تروریستهای گروه نور الدین الزنکی را میپردازد. ریچارد بلاک در گفتوگو با شبکه "راشا تودی" روسیه گفت: «متأسفانه حقوق عناصر گروه نورالدین الزنکی که چندی پیش سر یک کودک فلسطینی را بریدند از سوی واشنگتن پرداخت میشود».
بلاک، سناتور ایالت ویرجینیا، چندی پیش در یک سخنرانی گفته بود، آمریکا از تروریستهای فعال در سوریه حمایت میکند. این حمایت که از سوی سیا و پنتاگون انجام میشود، شامل حمایت مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی است.
اما واقعیات بحران سوریه چیست؟
شاید در ابتدای بحران سوريه معترضان در پی براندازی نظام اسد نبودند و صرفا خواستار اصلاحات و ایجاد یک فضای سیاسی مناسبتری در کشور دست به اعتراض زدند.
اما در این میان دستهایی پشت پرده به بحران دامن زدند که اتفاقا هیچ اعتقادی به دموكراسی و آزادی نداشتند. دستهایی که كينه چند ده ساله از نظام سوريه را به دل داشتنند و عدهای دگم اندیش متاثر از رادیکالیسم اسلامگرا یا همان اسلام مطلبوب غربیها جذب گروهکهای تروریستی برای جنگ با مردم سوریه شدند. برخی از آنها هم مهرههای پنهان سفارتخانهها بودند و برخی انديشههای تند مذهبی در سر داشتند و بعضی هم از اراذل و اوباش و جنايتكاران عدالت گريز بودند. بیشک نظام سلطه با یک برنامهريزی و هدفگذاری دقیق نقشه به پایین کشیدن حکومت اسد را طراحی کردند.
مهندسی جنگ در سوریه قبل از آغاز انقلابهای منطقه
چند سال پیش از آغاز شدن بحران در منطقه بویژه تجاوز گروههای تروریستی به تمامیت ارضی سوریه، روزنامه لوموند چاپ فرانسه پيش بينی كرده بود، سوريه در 10 سال آينده جزو كشورهای توسعه يافته در ميان كشورهای پيرامونی خود قرار خواهد گرفت.
بیگمان برای همين بود كه بدخواهان شهروندان سوری تاب ثبات در سوريه را نداشتند. به ويژه اينكه بشار اسد، بسياری از آرزوهای مردمش را به تحقق نزدیک کرده بود.
"ميشل ريمبو" سفير سابق فرانسه در كتاب خود با نام "توفان در خاورميانه بزرگ" از اطلاعات مهمي پرده برمیدارد از جمله اينكه، در ژانويه 2014 به نقل از سناتور "ماريو مورو" وزير دفاع سابق ايتاليا وی در سال 2009 به كردستان عراق رفته و از يك مجتمع ساختماني در حال ساخت بازديد كرده است.
سناتور از پيمانكار میپرسد كه هدف از بنای اين همه ساختمان چيست؟ و اين پاسخ را میشنود، اينها برای آوارگان جنگ سوريه است. نکته قابل تأمل اینکه: اين اتفاق مربوط به حداقل دو سال پيش از شروع جنگ در سوريه است و نشان میدهد كه نقشه اين جنگ قبل از آنچه كه تحولات کشورهای منطقه موسوم به انقلابهای بهارعربی آغاز شود، طراحی و اجرا شده است.
ريمبو در اين كتاب به مطلبی خطرناك تر اشاره میكند، برنامهريزی برای به اصطلاح انقلاب سوريه با كمك برنامه دموكراسی در سوريه انجام شده كه از حمايتهای مالی يكی از سازمانهای غيردولتی مرتبط با سازمان اطلاعات مركزی آمريكا (سيا) برخوردار است. برنامهريزی برای تجاوز امپرياليستی آمريكا عليه سوريه سالها پیش از این به اتمام رسيده است.
واقعیت موضوع آن است که وزارت دفاع آمریکا و سازمان امنیتی سیا تمایلی به راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران سوریه ندارند و بر راه حل نظامی بیشتر تاکید دارند. وی همچنین افزود برخلاف تاکید جان کری وزیر امورخارجه بر راه حل سیاسی بحران سوریه و تمایل باراک اوباما به پایان دادن بحران سوریه قبل از اتمام ریاست جمهوریاش، پنتاگون و سیا بر راه حل نظامی و طولانی کردن نبرد در سوریه تاکید دارند.
نقش کلیدی اوباما در ویرانی کامل کشور لیبی، بحرانی کردن وضعیت اوکراین، روانه کردن تروریستها به خاورمیانه به خصوص سوریه، درگیرکردن اروپا با مسئله مهاجرت اوباما تکمیل میشود. وی در ظاهر امر تلاش میکند که دست کم به یکی از این بحرانها پایان دهد. اما ساختار قدرت در آمریکا به رویکرد نظامی علاقه بیشتری دارد.
امروز پس از سالها جنگ و خون و منازعات در منطقه بحران خیز خاورمیانه خاصه سوریه و عراق، نظام بینالملل شاهد یک جنگ فرسایشی و غیر ضرور است. جنگی که هر اندازه بر فقر و آوارگی طرفهای درگیر میافزود؛ به همان مقدار کارتلهای اسلحه سازی و دلالان تسلیحات میکروبیولوژی و ممنوعه را منتفع ساخته است.
آمریکا در نقش کژدم منطقه
اما هر آنچه که از مصائب سرزمین سوریه گفتیم حق مطلب ادا نخواهد شد. عصر حاضر، روزگاری که واژه مهجور حقوق بشر بازیچه دست نظام سلطه و صهیونیزم بینالملل شده است، حکام مرتجع منطقه به پشتیبانی ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی دست به یک اکران خونین زدهاند که اتفاقا نهادهای حقوق بشری و در رأس آن سازمان ملل متحد به تماشا نشستهاند.
با همه تفاسیر، حکایت امروز دولتهایی که با هدایت سرویسهای جاسوسی خود آتش به دامن منطقه زدهاند، روایتی است از یک کژدم که چه بسا افراد بیشماری را با زهر خود از پای در میآورد، لذا آنگاه که در کانون شعلههای اخگر خود ساخته به دام میافتد، دم زهر آلودش را بسوی پیکر نیمه جانش میگیرد و بر زندگی خویش پایان میبخشد.
لیکن تمثیل کژدم در مورد گروههای تروریستی معارض حکومت قانونی اسد و مردم سوریه و نیز سردمداران آنها، خالی از این مصداق نیست. آنطور که از آخرین تحولات میدانی سوریه خبر میرسد گروههای تروریستی فارغ از اینکه دارای چه بیرق و نشانی باشند یک به یک از سنگرها پا به فرار میگذارند و خود را بیش از پیش در حلقه محور مقاومت محصور میبینند.
چه مضحک است؛ حال که سرکردگان این گروهها مزدوران خود را و مغموم شکست خورده مییابند؛ از روی سرافکندگی و استیصال به جان یکدیگر افتادهاند. این همان آرمان شهری است که دولتهای غربی نسبت بدان به مردم جهان وعده میدهند؛ دموکراسی به زور اسلحه و سرنیزه، حقوق بشری نیم بند که مختص به مرزهای سیاسی خاورمیانه است. وعده واهی دموکراسی که تنها بر زبان امپریالیسم جهانی جاری و ساریست.
گزارش از محمدرضاشجاعیان
انتهای پیام/