وی در ادامه افزود: در حدود 60 درصد از ترکیبات شیر مادر را مواد معدنی تشکیل میدهد، اما این مقدار در شیر خشک تنها 40 درصد است و سبب تاخیر در روند هضم آن میشود.
مومنزاده در مقایسه چربی شیر مادر با شیرخشک اظهار داشت: چربی موجود در شیر مادر 45 گرم در لیتر است که ازنظر غذایی و حفاظتی ارزش بالایی دارد در صورتی که این مقدار چربی در شیرخشک تنها 35 گرم است.
این فوقتخصص عفونی اطفال پیرامون چاقی در کودکانی که از شیرخشک تغذیه میکنند، ابراز داشت: نمک موجود در شیرخشک 3 برابر شیر گاو است که سبب بروز ا چاقی ظاهری در کودکانی میشود که از شیر خشک تغذیه میکنند.
وی گفت: ترکیب قندی موجود در قند شیر مادر از آلفالاکتوز است که سبب جذب مناسب کلسیم میشود، این در حالیاست که در شیرخشک به دلیل وجود بتالاکتوز جذب کلسیم به خوبی صورت نمیگیرد.
مومنزاده همچنین پیرامون مشکلات ایجاد شده ناشی از مصرف شیر خشک در نوزادان، تصریح کرد: نوزادان در معرض عفونت های شدید و مرگ ناگهانی قرار دارند و ضریب هوشی نوزادانی که با شیر خشک تغذیه می شوند به مراتب پایین تر است.
این فوق تخصص بیماریهای عفونی اطفال یادآور شد: مادرانی که نوزادان آنها از شیر خشک تغذیه میکنند باید توجه داشته باشند که نسبت شیر و آب را رعایت کنند و شیشه شیر را به مدت 3 تا 5 دقیقه در آب بجوشاند تا از بروز تب در نوزادان جلوگیری کنند.
انتهای پیام/