به گزارش خبرنگاران
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
گرگان ؛ کشت زعفران با 7 سال ثمردهی مستمر یکی از محصولات ارزشمند است که در سال دوم مقداری در حدود 3 کیلوگرم از یک هکتار زعفران برداشت میشود.
این گیاه که از حدود 6 سال قبل برای اولین بار در روستای وامنان آزادشهر و به دست روحانی روستا به زیر کشت رفت اکنون به برداشت اقتصادی رسیده و حالا کلاله ای ها هم قصد دارند این طلای سرخ را در مزارع خود بکارند.
به همین بهانه خوب است بدانید این گیاه در کنار ارزش اقتصادی بالا ، دارای ارزش غذایی بسیار زیادی هم هست. زعفران چاشنی و رنگ دهنده غذا می باشد زعفران موجب كاهش چربی و كلسترول خون می گردد. زعفران آرام بخش، اشتها آور، ضد اسپاسم، پيشگيری كننده از بيماريهای قلبی و سرطان، تقويت کننده حافظه و كاهش دهنده فشار خون است. از گیاه زعفران در درمان بیماری آسم، بيماريهاي پوستی، بیماری های چشم، عفونت ادراری، يرقان، رفع نفخ شكم ، درمان معده درد و درمان کم خونی استفاده می شود.
زعفران دارای خواص ضد افسردگی است و این در حالی است که بر اساس تب سنتی به زعفران خواص فرح بخشی و خنده آوری نیز نسبت داده اند. استفاده از زعفران در غذا و نوشیدن حداقل یك فنجان چای زعفران برای تمدد اعصاب توصیه می شود. زعفران افزایش دهنده تمرکز حواس است و در پیشگیری از آلزایمر و پارکیسون موثر می باشد زعفران در درمان دردهای عصبی و کم خوابی موثر می باشد.
مصرف سه گرم زعفران برای هر نفر در ماه بسیار سالم و سودمند می باشد و مصرف بیش از 5 گرم آن برای هر نفر در ماه مضر می باشد. مصرف بی رويه زعفران مضر است و باعث استفراغ، كاهش ضربان قلب، خون ريزي از بيني، خون ریزی از پلك ها و لب و موجب سر گيجه، بي حالي، زردي پوست و عوارض خطرناك ديگر می شود که این عواقب حتی می تواند منجر به مرگ نیز شود.
انتهای پیام//