مدیر آب و خاک سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: 250 میلیارد ریال اعتبار برای ساماندهی و پوشش انهار سنتی این استان تخصیص یافته است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛یوسفی راد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: 20 هزار هکتار از نهرهای پایاب سدهای علویان مراغه، آیدوغموش، دشت تبریز، شهید کاظمی ملکان و دوش بناب با این میزان اعتبار طی سال جاری ساماندهی می شود.

وی با اشاره به اینکه ساماندهی انهار با هدف بهینه سازی مصرف آب در پایاب سدها انجام می شود، ادامه داد: آذرشهر، اسکو، ملکان، عجب شیر، شبستر، تبریز و بناب در حوزه دریاچه ارومیه قرار دارند و دولت با سیاست احیای دریاچه ارومیه نگاه ویژه ای به بهینه سازی مصرف آب در این مناطق دارد.

مدیر آب و خاک جهادکشاورزی آذربایجان شرقی گفت: 12 هزار 500 هکتار از میزان برنامه ریزی شده مربوط به انهار پایاب سد علویان در 2 شهرستان مراغه و بناب است و برای این میزان 130 میلیارد ریال اعتبار در نظر گرفته شده است.

یوسفی راد افزود: تا کنون 102 کیلومتر کانال در حوزه آبریز سد علویان در اراضی تحت پوشش شهرستان مراغه با هزینه 200 میلیارد ریال از محل اعتبارات ملی احداث شده و هم اکنون نیز 52 کیلومتر دیگر در دست مناقصه و 108 کیلومتر در حال مطالعه است.

وی افزود: پایاب سدعلویان در اراضی کشاورزی مراغه دارای پنج هزار و 600 هکتار اراضی آبی با 350 کیلومتر کانال بوده و 52 کیلومتر آن از محل اعتبارات سال جاری آماده واگذاری به پیمانکار است.

وی ادامه داد: توسعه آبیاری نوین برای حفظ باغ ها راهکار تاثیرگذاری در کاهش مصرف آب بوده و 120 میلیارد ریال نیز برای اجرای آبیاری قطره ای و تحت فشار یک هزار و 470 هکتار از باغ ها، زمین های کشاورزی و زراعی استان تخصیص یافته است.

با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید اولین جلسه تشکیل ستاد ملی احیاء دریاچه ارومیه کلید خورد و پس از ماه ها مطالعه توسط متخصصان و استادان این دانشگاه در کنار استادان دانشگاه های ارومیه و تبریز و چند دانشگاه خارجی در قالب ۲۹ طرح تدوین و توسط دولت ابلاغ شد.

طرح احیای دریاچه ارومیه ۱۰ ساله و قرار است سطح تراز آب دریاچه به سطح تراز اکولوژیک ، ۱۲۷۴ متر از سطح آبهای آزاد برسد که ۲۹ طرح اصلی و ۱۰۱ طرح فرعی ،زیر پروژه،با 120 هزار میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده اجرا شود.

اقدامات اساسی ستاد ملی احیای دریاچه ارومیه در قالب طرح ها به دو دسته اقدامات عمرانی و فرهنگی - اجتماعی تقسیم می شوند.

اقدامات عمرانی توسط دستگاه های اجرایی از جمله سازمان آب منطقه ای، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب و فاضلاب شهری، سازمان حفاظت محیط زیست و اداره کل منابع طبیعی اجرا می شود و لایروبی رودخانه های منتهی به دریاچه ارومیه، لایروبی انهار اصلی، اصلاح الگوی آبیاری با تجهیز اراضی کشاورزی به آبیاری های نوین و استفاده از پساب تصفیه خانه های فاضلاب از جمله برنامه های این ستاد است.

برگزاری نشست های فرهنگی - اجتماعی با دهیاران، اعضای شوراهای اسلامی روستاها، دست اندرکاران تشکل های کشاورزی و زیست محیطی و نمایندگان شاخص جوامع تقویت بخش آموزش چهره به چهره از برنامه های ستاد ملی احیاء دریاچه ارومیه در حوزه فرهنگی و اجتماعی است.


انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.