تحکیم بنیاد خانواده نیازمند آموزش، تربیت، هدایت و مشاوره صحیح و هدفمند از دبستان تا دانشگاه است.

تهديد نهاد خانواده در خلأ آموزش سبک زندگی/ارائه مشاوره‌های هدفمند از دبستان تا دانشگاهبه گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،بند پنجم از سیاست های کلی خانواده بر تحکیم بنیاد خانواده و ارتقای سرمایه اجتماعی با محوریت رضایت،انصاف، خدمت، احترام، مودت و رحمت تاکید دارد.

به واقع مجموعه مولفه های مذکور هر کدام به نوبه خود، کارکرد و ثمره سازنده ای را در پی دارد که می تواند دوام و قوام نظام خانواده را تقویت کند.

*رضایت و انصاف،نشاط بخش و امید افزا

سروش دویران، محقق و پژوهشگر اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،با اشاره به ضرورت حصول رضایت و انصاف در مناسبات درون خانوادگی اظهار داشت: در واقع هر دو این مولفه ها در تعاملات میان اعضای خانواده به نشاط بخشی و امید افزایی منتهی می شود.

وی افزود: رضایت فردی و خانوادگی از زندگی،باعث ایجاد انگیزه برای حفظ بنیان خانواده می شود و طبیعتا در شرایطی که اعضای خانواده نسبت به شرایطی که از آن برخوردارند رضایت قلبی دارند،برای مقابله با عوامل تنش زا و تشنج آفرین تلاش می کنند.

دویران عنوان کرد: در چنین شرایطی،هر آنچه بنیان نهاد خانواده را به خطر اندازد به عنوان تهدیدی جدی از سوی اعضای خانواده تلقی می شود و از رسوب،نفوذ و تعمیق هر چه بیشتر آن جلوگیری خواهد شد.
 
محقق و پژوهشگر اجتماعی گفت: روحیه انصاف نیز همچون رضایت قلبی از زندگی، تقویت کننده پایه های خانواده خواهد بود و جاری بودن چنین رویکردی در بالا رفتن امید به زندگی و دور ی جستن از یاس و سرخوردگی ،مثمر ثمر و تاثیر گذار خواهد بود.

وی با اشاره به نقش حائز اهمیت عناصری همچون احترام،خدمت متقابل،محبت و گذشت در خانواده عنوان کرد: زندگی و زیست موفق،سلامت و پایدار خانواده،مستلزم تامین مجموعه ای از عناصر به هم پیوسته است که هر کدام در کنار یکدیگر به عنوان نقش مکمل، بخشی از مولفه های استحکام بخش نظام خانواده را محقق می کنند.

دویران گفت: به واقع رضایت قلبی از زندگی در سایه زنجیره ای از ویژگی های مثبت و سازنده حاکم بر خانواده حاصل می شود که بخشی از آن معطوف به مسائل مادی و دنیوی و بخش دیگر آن تامین کننده نیازهای روحی و روانی است.

این پژوهشگر و محقق مسائل اجتماعی عنوان کرد:در شرایطی که روحیه خدمتگذاری،تعاون،تلاش،پشتکار،احترام متقابل، محبت،مهربانی، گذشت و درک متقابل بر ابعاد گوناگون این حوزه نهاد تاثیرگذار در جامعه(خانواده) سایه می افکند راه ها و منافذ رسوخ آسیب به این نهاد مسدود می شود و این امر دستاوردی است که حاصل مجموعه مولفه های مورد اشاره در بند پنجم قید شده در سیاست های کلی خانواده خواهد بود.

* پرهیز از نگاه سطحی و کلیشه ای  به سیاست های ابلاغی خانواده

رسول مشفق، دانش آموخته رشته  معارف اسلامی در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،اظهار داشت:یکی از موانع اصلی تحقق سیاست های کلی نظام خانواده نگاه ای کلیشه ای و سطحی نگری به واژگان و اولیت های لحاظ شده در این نقشه راه است.

وی افزود: در ذیل بند پنجم سیاست های کلی نظام خانواده به عباراتی اشاره شده که به کرات در زندگی روزمره و در سطح رسانه ها به آن اشاره می شود، اما نباید تکرار این واژگان به برداشت های کلیشه ای از این عبارات منتهی شود.

کارشناس رشته معارف اسلامی عنوان کرد: محبت، خدمت، انصاف، رضایت واحترام متقابل، مجموعه ای از پایه های استحکام بخش زندگی است که تامین کننده بسیاری از نیازهای روحی و روانی اعضای خانواده خواهد بود که تحقق آن به لحاظ شدن تربیت اسلامی و قواعد ارزشی،اخلاقی و فرهنگی توصیه شده از سوی بزرگان دین و اخلاق گره خورده است.

وی افزود: حصول مولفه های قید شده در سیاست های ابلاغی خانواده، مستلزم آموزش، تربیت و مشاوره صحیح است که در تحقق آن،نظام آموزشی کشور نقش بسزایی ایفا می کند.

مشفق گفت: متاسفانه بعضا مشاهده می شود نگاه صحیحی نسبت به مشاوره لحاظ نمی شود و بهره مندی از این امر خطیر عمدتا در شرایط سخت،دشوار و در تنگناها مد نظر قرار می گیرد.

کارشناس معارف اسلامی عنوان کرد: هر آنچه آموزش و مشاوره اجتماعی و فرهنگی مبتنی بر ارزش های اسلامی در مدارس و دانشگاه ها به نحوی شایسته تری محقق شود، خانواده و به تبع آن جامعه به بلوغ فکری و پختگی بیشتری نائل می شود که نتیجتا این امر خطیر به تحکیم بنیان خانواده و متعاقبا جامعه منتهی خواهد شد.

مشفق در خاتمه یاد آور شد: هدفمندی و استمرار،دواصل اساسی در امر مشاوره محسوب می شود که هیچ فردی و  از آن بی نیاز نیست به نظر بنده بخش قابل توجهی از تحقق سیاست های ابلاغی خانواده ،منوط و مشروط به آموزش،تربیت و مشاوره صحیح و اصولی معطوف می شود.

گفتنی است در ذیل بند پنجم سیاست های کلی خانواده به محورهای متعدد ومتنوعی اعم از مقابله با جنگ نرم دشمن،استفاده موثر از اوقات فراغت و یکپارچگی ظرفیت های آموزشی و رسانه ای کشور در جهت تحکیم بنیان خانواده اشاره شده که به دلیل اهمیت وگستردگی موضوع،در مجالی دیگر به آن پرداخته خواهد شد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار