به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛جوان ایرانی را می توان رکوردار خیابان گردی دانست چرا که جوانان ایرانی بیشترین وقت خود را در خیابان ها سپری می کنند.
اصطلاح «دور دور بازی» در تهران تقریبا به دهه 70 می رسد. این اصطلاح که غالبا مربوط به یک نوع بازی و سرگرمی متعلق به رده های مرفه جامعه است؛ از خیابان های شمالی شهر شروع شد. در سال 1374 این پدیده در خیابان آفریقا به اوج خود رسید. بعد ها دور دور بازی به خیابان ایران زمین در غرب تهران منتقل شد.
سپس به سعادت آباد، نیاوران، قیطریه، بلوار اندرزگو و فرشته رسید. به گفته اهالی بلوار اندرزگو حدود 2 سال است؛ این پدیده در بلوار شدت گرفته است. رحمت الله صدقی از ساکنان قدیمی محل می گوید: در گذشته این بلوار زمین کشاورزی و محل کاشت صیفی جات بود؛ ولی اکنون محل دوردوربازی جوانان شده است.
حرکت های موازی ماشین ها در خیابان های پایتخت و رد و بدل کردن شماره تلفن برای شروع آشنایی تفریح متداول جوانان شده است. دختران و پسران جوانان سوار بر ماشین با یکدیگر کورس می گذارند. چندین بار مسیر یک خیابان را طی می کنند و این رفت و آمد آنها بین خودشان به «دور دور» معروف شده است.
جوان ایرانی را می توان رکوردار خیابان گردی دانست چرا که جوانان ایرانی بیشترین وقت خود را در خیابان ها سپری می کنند. این بی هدفی و سرگردانی باعث شده خیابان و «دور دور کردن» تفریحی سالم برای جوانان بی انگیزه باشد، البته این خیابان گردی ها برای برخی از جوانان به یک عادت تبدیل شده است و خانواده ها هم قانع شده اند که جوانانشان تفریحی جز خیابان گردی ندارند!
اگر یک شب به خیابان های ولیعصر، ایران زمین، بلوار اندرزگو، جردن، سعادت آباد سری بزنیم متوجه «دور دور کردن» جوانان می شویم. برخی برای اینکه گوی سبقت را از آن خود کنند پدال گاز را رها نمی کنند و به هر طریقی شده برای خودنمایی از سبقت گرفتن عقب نمی مانند.
خیابان ولیعصر به دلیل جذابیت هایی که دارد پاتوق بسیاری از جوانان شده است. برخی کنار این خیابان قدیمی و زیبا پارک می کنند و با خوردن بستنی و تنقلات به ماشین خود تکیه می دهند تا به دیگران فخرفروشی کنند و همه ماشین میلیاردی شان را بببینند. برخی دیگر از جوانان که با ماشین های بسیار معمولی وارد تفریحات جوانان بالاشهر می شوند تنها راه جلب توجه را صدای بلند ضبط شان می دانند و با پخش آهنگ های جدید و قدیمی صدای موزیک را در خیابان طنین انداز می کنند.
«دور دور» جوانان امروزی به تفریح شبانه تبدیل شده است. البته در روزهای تعطیل و آخر هفته ترافیک سنگینی در این خیابان ها حاکم می شود، گویا آن زمان برای آشنایی ها و رد و بدل کردن تلفن مناسب است چرا که دیگر نباید تمرکزی بر پدال گاز و ترمز باشد و دیگر شهروندان از سرعت های سرسام آور و لایی کشیدن ماشین ها، ساعتی در آرامش هستند.
جوانانی که سوار بر ماشین های مدل بالا و لوکس می شوند دیگر مجالی برای تفریح به دیگران نمی دهند چرا که ماشین های شیک و گران قیمت آنها چشم ها را خیره می کند و جوانان معمولی تر فراموش می کنند برای «دور دور کردن» آمدند و مدام چشم هایشان به دنبال ماشین های میلیاردی است.
برخی جوانان پولدار عقیده دارند «دور دور کردن» نوعی تخلیه هیجان است و بر این باور هستند باید این تفریح برقرار باشد و آن هم با ماشین مدل بالا و گران قیمت که البته از نظر آنها ماشین بالای 200 میلیون تومان ماشین مدل بالا و لوکس است.
منبع: خبرایرانی
انتهای پیام/