رضا عزیزی متخصص تغذیه در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ گفت: با آغاز فصل پاییز و سردی هوا باید رژیم های غذایی خود را تغییر دهید تا دچار سرماخوردگی نشوید زیرا این بیماری یک عارضه متداول است که با تغذیه نامناسب در فصول مختلف به آن مبتلا می شوید.
وی درباره راه های انتقال این بیماری اظهار داشت : عطسه ، سرفه کردن و دست دادن شایع ترین راه های انتقال ویروس ها و باکتری ها در زمان سرماخوردگی به انسان است.
وی با اشاره به علائم سرماخوردگی در انسان ، عنوان کرد : بی اشتهایی ، تب و لرز ، کسالت، حالت تهوع، التهاب گلو ، درد در ناحیه قفسه سینه ، سر ، گردن ، استخوان و احساس سنگینی در ناحیه چشم از علائم بیماری سرماخوردگی در انسان است .
عزیزی در ادامه بیان کرد : در فصل سرد پاییز باید بیش از 8 لیوان آب بنوشید، حتی نوشیدن مایعات به صورت گرم ، مانند چای ، شیر و میوه و سبزیجات تازه به دلیل اینکه حاوی آب هستند نیز جاگزین خوبی برای مصرف است .
وی درباره مصرف شیرینی در این فصل عنوان کرد : مصرف شیرینی های طبیعی در فصل پاییز مفید است ، زیرا باعث تولید گرما و محفوظ ماندن انسان از هوای سرد می شود .
وی با بیان اینکه در هوای سرد از مصرف بعضی غذاها باید پرهیز کرد ، افزود: در هوای سرد از مصرف خوراکی های خشک همچون گوشت ، غذاهای سرخ شده و کبابی ، به دلیل تشدید خشکی بدن و بروز علائم بی خوابی و وسواس پرهیز کنید .
وی با بیان اینکه در فصل پاییز مصرف گیاهان دارویی نیز از بروز بیماری های فصلی به افراد جلوگیری می کند، افزود : گیاهانی همچون آویشن، بابونه ، بنفشه و پونه به دلیل داشتن خواص دارویی ، خوردن و بخور دادن آنها برای بهبود بیماری های فصل پاییز ، اثر چشمگیری دارند.
وی درباره مصرف سوپ در فصل پاییز اظهار داشت : مصرف سوپ در این فصل به دلیل تقویت نیروی بدنی افراد و جلوگیری از بروز سرماخوردگی موثر است، طوریکه برای آماده کردن آن از مواد غذایی مانند سیر، هویج ، کرفس ، کلم ، گوجه فرنگی ، جعفری و لیموی تازه که حاوی ویتامین هستند، استفاده کنید.
انتهایس پیام/