این کارشناس مذهبی گفت: عید فطر و عید قربان دارای ویژگی‌های مشترک هستند، مانند برادرانی که در یک رحم بوده‌اند.

آیت الله سید باقر آیت میردامادی، کارشناس مسائل مذهبی و نماینده آیت الله نوری همدانی در استان تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان با اشاره به اهمیت عید قربان گفت: در دین اسلام دو عید به عنوان «عیدین» معرفی شده‌اند، یکی عید فطر و دیگری عید قربان. این دو دارای ویژگی های مشترک هستند، مانند برادرانی که در یک رحم بوده‌اند. 

وی در خصوص شباهت عید فطر و عید قربان اظهار کرد: این دو عید سه ویژگی مشترک دارند، نخست اینکه روزه گرفتن در هر دو روز حرام است. مورد دیگر وجود اعمال مستحب مشترک است، مانند نماز عید که آداب قرائتشان هم یکی است و آخرین شباهت عید فطر و عید قربان، توجه به مخلوقات خداست.

این کارشناس مسائل مذهبی در خصوص خدمت به مخلوق در عید فطر و قربان ادامه داد: در این دو عید پیش از بپا داری نماز باید به ترتیب زکات پرداخت و گوسفندی قربانی کرد. خداوند در آیه 14 و 15 سوره أعلی می فرمایند« قَدْ أَفْلَحَ مَنْ تَزَكَّى وَذَكَرَ اسْمَ رَبِّهِ فَصَلَّى؛ رستگار آن كس كه خود را پاك گردانيد و نام پروردگارش را ياد كرد و نماز گزارد». اهمیت توجه به مخلوقات در این دو عید به اندازه ای است که خداوند ابتدا پرداخت زکات را دستور می دهند و آن را پاک کننده انسان معرفی می‌کنند، سپس مبحث به پا داشتن نماز را مطرح می‌کنند.

میردامادی ادامه داد: در اعمال حج نیز شیعیان و اهل سنت غیر از طواف نساء با هم اختلافی ندارند، به همین دلیل عید فطر و عید قربان هر دو عید وحدت هستند.

نماینده آیت الله نوری همدانی در تهران در خصوص علت نامگذاری عید قربان بیان کرد: به دلیل فریضه قربانی کردن فرزند که بر دوش حضرت ابراهیم بود و سنت قربانی کردن گوسفندان توسط حجاج در بیت الله الحرام، این عید بزرگ را «قربان» نامیدند.

میردامادی در پایان اضافه کرد: متأسفانه عید قربان و عید جمعه که همه به چشم یک روز تعطیل به آن نگاه می کنند، میان مسلمانان مهجور مانده است، باید برای زنده نگه داشتن حقیقت این دو روز آن‌ها را گرامی داشت.





انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار