وی با بیان اینکه آذربایجان مهد پرورش فرهیختگانی بوده است که این خطه را مرکز وصل حلقه ادبیان و اندیشمندان فرهنگ و هنر قرار داده است، خاطرنشان کرد: مقبره الشعرا مدفن بیش از ۴۰۰ شاعر، عارف و ادیب بزرگ است که نشان از قرن ها جوشش شعر و ادب و عرفان در این منطقه دارد .
محمدپور ادامه داد: افتخار می کنیم، عمق آثار، گستره و نگاه استاد شهریار به حدی بوده است که همه فرهیختگان کشور را مجاب کرد تا روز ملی شعر و ادب فارسی با نام ایشان مزین شود، امروز به برکت این صبفه و پیشینه پرباری گردهم آمده ایم تا یاد و نام شهریار ملک سخن را گرامی بداریم .
محمدپور، ادامه داد: در این روز و به برکت وجود چنین صبغه و پیشینه غنی و پرباری گردهم آمده ایم تا به همه دنیا بگوییم که این دیار هنوز توفنده و جوشان در عرصه شعر و ادب است .
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانشرقی ادامه داد: ۲۷ شهریور روز ملی شعر و ادب فارسی را همواره به یاد استاد شهریار و دیگر ادیبان ایران زمین را برای همیشه پاس خواهیم داشت، به برکت کسانی که همواره دل در گرو ایران، آذربایجان و تبریز داشته و دارند .
محمدپور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه استاد شهریار هویت مکتب ادبی آذربایجان است، گفت: اشعار آن شاعر بزرگ ایران زمین در موضوعات مختلف هر یک شاهکاری در گنجینه ادبی ایران و ادبیات معاصر شناخته می شود که بایستی مورد توجه اندیشمندان و فرهیختگان این عرصه قرار گیرد .
همچنین ابوالفضل علیمحمدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگ، هنر و ادب آذربایجان که خود از شاگردان و همنشین دیرینه استاد شهریار بوده است، در سخنانی اظهار داشت: ۲۷ شهریور که با نام استاد شهریار عجین شده است، در حقیقت روز بزرگداشت تمام ادیبان و شاعران ایران زمین است .
آیین بزرگداشت این شاعر بزرگ ایران امروز شنبه در خانه پروین اعتصامی و با حضور جمعی از شهریارپژوهان و اصحاب فرهنگ و ادب برگزار شد .
در این آئین حسین کریمی مراغه ای از شاعران پرآوازه آذربایجان و تعدادی از شاعران و شهریار پژوهان، اشعاری در مدح استاد شهریار و سابقه تاریخی و ادبی تبریز سرودند و گروه موسیقی عاشقلار نیز برنامه اجرا کردند .
سیدمحمد حسین بهجت تبریزی در سال ١٢٨٥ هجری شمسی
در روستای خشکناب متولد شد و در 27 شهریور 1367 چشم از جهان فرو بست .
انتهای پیام/ش