اکثر آذرخش‌ها تنها چند میلی‌ثانیه طول می‌کشند و ردشان کمتر از چند کیلومتر می‌شود. اما حالا دانشمندان از یک رکورد جهانی جدید برای مسافت و مدت زمان یک آذرخش، خبر دادند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اکثر آذرخش‌ها تنها چند میلی‌ثانیه طول می‌کشند و ردشان کمتر از چند کیلومتر می‌شود. اما حالا دانشمندان از یک رکورد جهانی جدید برای مسافت و مدت زمان یک آذرخش، خبر دادند. این ارقام واقعا شگفت‌انگیز هستند. حسگرهایی که تشعشات الکترومغناطیسی ناشی از تخلیه الکتریکی آذرخش‌ها را مانیتور می‌کنند، داده‌های مربوط به آذرخش را ثبت می‌کنند.
  
محققان با بررسی این داده‌ها توانستند مکان‌های وقوع آذرخش را تعیین و مسیرهای طی شده توسط آنها را شناسایی کنند. این آذرخش در تاریخ ۲۰ ژوئن سال ۲۰۰۷ در اکلاهما به هنگام یک طوفان رعد و برق طولانی جرقه زد؛ و سپس به سمت غرب و تا نزدیکی مرز تگزاس حرکت کرد و مسافت ۳۲۱ کیلومتر را پیمود.

محققان گزارش این رکورد را در «پژوهش‌نامه انجمن هواشناسی آمریکا» منتشر کردند.

محققان اشاره می‌کنند که این تخلیه الکتریکی علاوه بر اینکه بین ابرها سفر کرد، حداقل حدود ۱۳ صاعقه هم به زمین فرستاد. انجمن هواشناسی آمریکا همچنین تایید کرد که طولانی‌ترین آذرخش ۷٫۷۴ ثانیه طول کشید. این آذرخش در ۳۰ آگوست سال ۲۰۱۲، در فرانسه اتفاق افتاد و محققان می‌گویند ۱۶۰ کیلومتر مسافت را پیمود.

آذرخش در ایالات متحده آمریکا هر سال حدود ۲۵ میلیون بار اتفاق می‌افتد و به طور میانگین در سال ۴۹ نفر را می‌کشد و صدها نفر را زخمی می‌کند. امسال، تاکنون آذرخش ۳۵ نفر را در آمریکا کشته است. اما پیشرفت در تکنولوژی‌های حسگر طی سال‌های اخیر این امکان را داده تا سیستم‌های هشدار‌دهنده و پروتکول‌های امنیتی بهتری فراهم کنیم.

منبع: مجله دیجی کالا
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار