رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان از کارگاه گیوه بافی در روستای نشلج کاشان بازدید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،محسن جاوری"در حاشیه بازدید از این کارگاه افزود: این کارگاه با 35 هنرجوی خانم با همکاری دهیاری نشلج در حال برگزاری است که برای این دوره آموزشی 10میلیون ریال در نظر گرفته شده است.

جاوری با تاکید بر اینکه نشلج از دیرباز یکی از مراكز مهم تخت كشي وگيوه بافي می باشد افزود: گيوه هاي نشلجي در كاشان و ایران از شهرت خاصي برخوردار هستند. به همين علت با وجود پا افزارهاي مصنوعي كه امروزه به بازار آمده هنوز تخت كشان و گيوه بافان نشلگي در منزل يا كارگاه خود به ساخت تخت و بافت رويه ي اين نوع گيوه مي پردازند.

وی ادامه داد:ساخت گیوه در نشلج سابقه ي ديرينه اي دارد که این صنایع دستی مهم کاشان دو سال پیش در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید که این نشان از اهمیت این هنر در میراث کشور را دارد و انتظار می رود با حمایت همه جانبه دستگاه های ذیربط این هنر هر روز رونق بیشتری یافته و شاهد اعتلا و فروش آن در بالاترین سطح سبد خرید صنایع دستی در بازار سوغات و صنایع دستی کشور باشیم.

عباس حسنی دهیار روستای نشلج در ادامه گفت: ساخت گیوه مسلزم دو بخش مجزا از هم یعنی رویه و تخت می باشد که در نشلج رویه را زنان می بافند و تخت را مردان می سازند و منظور از تخت كشي ساخت تخت اين نوع گيوه است.

دهیار نشلج با تاکید بر نوع معيشت مردم كاشان، نشلج و تمام مناطق تابعه که مبتني بر كشاورزي، دامداري و مشاغل متروكه اي نظير چاروداري بوده، به ضرورت تحرك فراوان در فصول بهار،تابستان و پائيز كه زمان كار و تلاش است سعي مي كردند از پاي افزاري سبك و راحت، مقاوم درعين حال ارزان استفاده كنند.

حسنی همچنین افزود:در نشلج هنوز پيرمردان و سالخوردگان در كارگاه محقر خود كه معمولا در كنار منزلشان واقع است با ابزار و وسايل ساده ي خود به تخت كشي مي پردازند همچنین زنان سالخورده و ميانسال در كنار شغل قالي بافي و خانه داري روي تخته سنگ ها و پله های كنار كوچه پس كوچه ها و میدانگاه های نشلج هر چند نفر دورهم می نشینند و رويه را به تخت های آماده ای که از تخت کشان می گیرند می بافند تا از اين طريق قسمتي از بار اقتصاد خانواده را به دوش داشته باشند.

این مقام مسئول با تاکید بر نقش مستقیم زن در امرار معاش و رونق اقتصاد برخی از خانواده های گیوه باف و تخت کش و نیز قدمت و سابقه ی فرهنگی این اثر که در نقش یک عنصر فرهنگی در افسانه ها،ترانه و ضرب المثل ها نفوذ یافته ،حفظ آن را برای ماندگاری این عناصر فرهنگی مهم ضروری دانست .


انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.