فرشاد زینالعابدین طهرانی مدیر کل دفتر بهداشت و درمان بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: سازمان دامپزشکی هر سال طرح مقابله با آنفلوآنزای پرندگان را در اوایل پاییز به دلیل مهاجرت پرندگان اجرا میکند. پرندگان مهاجر به طور طبیعی ناقل ویروس آنفلوآنزا هستند که امکان دارد این بیماری را به پرندگان روستایی و صنعتی منتقل کنند.
طهرانی ضمن اشاره به این موضوع که این طرح امسال از 27 شهریور تمدید شده است، ادامه داد: طرح مقابله با آنفلوآنزای پرندگان طی 42 روز و در سه مرحله انجام میشود.
وی اظهار داشت: مرحله اول این طرح مراجعه به بازارچههای عرضه پرنده زنده به خصوص در استانهای شمالی کشور است که این مرحله از اهمیت ویژهای برخوردار است چرا که آلودگی یک پرنده امکان ابتلای کل طیور بازارچه را به آنفولانزا فراهم میکند.
زینالعابدین طهرانی اضافه کرد: تاکنون 100 واحد عرضه پرندگان زنده شناسایی شده و ضمن مراجعه به آنها اقدامات کنترلی برای پیشگیری از آنفولانزای پرندگان انجام میشود.
مدیر کل دفتر بهداشت و درمان بیماریهای طیور، زنبور عسل و کرم ابریشم سازمان دامپزشکی ضمن بیان اینکه مرحله دوم این طرح مراجعه به 800 روستا در 23 استان است، افزود: در مرحله سوم این طرح به واحدهای پرورش صنعتی مراجعه میشود و اقداماتی پیشگیری و کنترل در آنها انجام میشود.
طهرانی عنوان کرد: 30 تا 35 هزار پرنده به صورت سرمی و 8 هزار پرنده به صورت مولکولی توسط گروههای دامپزشکی که شامل دامپزشکان و کارشناسان است نمونهبرداری میشود که این ارقام معادل آمار کشورهای عضو اتحادیه اروپا است و در خاورمیانه وجود ندارد.
وی ضمن تأکید به این موضوع که این نمونهبرداریها با هزینه دولت و به طور رایگان برای مردم انجام میشود یادآور شد: اگر موارد آلوده شناسایی شود و اقدامات کنترلی و معدود کردن آن انجام شود خسارات آن در طیور روستایی توسط سازمان دامپزشکی و پرندگان صنعتی توسط صندوق کشاورزی انجام میشود.
طهران تأکید کرد: اقدامات سازمان دامپزشکی به دو دسته فعال و غیر فعال دسته بندی میشود که اقدام فعال طرح مقابله با آنفولانزای پرندگان در سال اجرا میشود، است و طرح غیر فعال آن در تمام طول سال در صورت گزارش موارد آلوده و مراجعه گروههای دامپزشکی انجام میشود.
وی یادآور شد: در سال گذشته به هزار و 800 واحد روستایی صنعتی برای اقدامات کنترلی مقابله با آنفولانزای پرندگان و نمونهبرداری از آنها مراجعه شده و پیشبینی میشود امسال آماری نزدیک به سال گذشته و یا بیشتر از آن داشته باشیم.
انتهای پیام/