بعد از نپذیرفتن اسلام توسط نجرانیان مسیحی و نزول دستور مباهله از طرف خداوند به رسول گرامی اسلام(ص) ، ایشان به همراه حسنین(ع)، خانم فاطمه زهرا(س) و امام علی(ع) به مکان وعده داده شده رفتند.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ خداوند متعال در آیه 61 سوره مبارکه آل عمران می فرماید: هرگاه بعد از علم و دانشی که(درباره مسیح) به تو رسیده (باز) کسانی با تو به بحث و ستیز بر می خیزند.به آن ها بگو : بیائید ما فرزندان خود را فرا میخوانیم و شما هم فرزندان خود را، ما زنان خویش را فرا می خوانیم ، شما هم زنان خویش را، ما از نفوس خود دعوت می کنیم، شما هم از نفوس خود ،آنگاه مباهله می کنیم و لعنت خدا را بر دروغگویان قرار می دهیم.

این آیه پس از آن نازل شد که مسیحیان نجران به پیامبر(ص) گفتند: ما را به چه دعوت می کنی؟

رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند: شما را به خدای یگانه دعوت می کنم از این رو که از طرف او رسالت و هدایت خلق را دارم و مسیح ، بنده ای از بندگان اوست ، و حالات بشری داشت و مانند دیگران غذا می خورد...

مسیحیان این موضوع را از پیامبر(ص) نپذیرفتند و به او گفتند او بدون پدر آفریده شده است و این دلیل بر اولوهیت اوست، اما پیامبر(ص) با استناد به آیه 59 سوره مبارکه آل عمران فرمودند: مثل عیسی (ع) در نزد خدا ، همچو مثل آدم(ع) است که او را از خاک آفرید و سپس به امر فرمود موجود باش و او هم فورا موجود شد.

بنابراین پیامبر(ص) طبق آیه فوق به آنان ثابت کرد که آفرینش بدون پدر مسیح(ع) دلیل بر اولوهیت این پیامبر اولوالعزم نیست.

بعد از نپذیرفتن اسلام توسط نجرانیان مسیحی و نزول دستور مباهله از طرف خداوند به رسول گرامی اسلام(ص) ، ایشان به همراه حسنین(ع)، خانم فاطمه زهرا(س) و امام علی(ع) به مکان وعده داده شده رفتند.

اما نهایتا مسیحیان نجران با دیدن پیامبر(ص) و اهل بیت ایشان (ع) از مباهله پشیمان شدند و گفتند : بیایید جان خویش را حفظ نموده و به دادن جزیه راضی شویم (طبری ،1415 ق ، ج 3 ، ص408 / یعقوبی ،1415 ق ،ج2 ، ص 82 و 83 /زمشخری ، 1415 ،ق ، ج1 ، ص 368و 369 )

سرانجام برخی از آنان به اسلام گرویدند و برخی هم با دادن تعهدی به پیامبر(ص) صلح نامه ای امضا کرده و به دیار خود بازگشتند.

 هنوز هم هستند افراد بسیاری که با دیدن ساده ترین مثال الهی توانایی تشخیص حق و باطل را ندارند.آیه مباهله ، حقانیت اهل بیت پیامبر(ص) را بر غیر مسلمانان نجران مشخص کرد و آنها حتی جرئت اجرای مباهله را نداشتند.

خداوند آفریننده انسان ، فرستاننده قرآن و پیامبران(ع) و انتصاب کننده امامان (ع) است.خداوند توانا است.می تواند سال ها انسانی را بخواباند بدون اینکه گزندی به او وارد شود(مانند اصحاب کهف). او می تواند انسانی را سال ها زنده نگه دارد و از بیماری ها و مرگ دور نگاه دارد(مانند حضرت نوح(ع))

آیه مباهله یعنی حقانیت منجی عالم بشریت ، امام زمان (عج) که از اهل بیت(ع) است. یعنی توانا بودن خداوند و بیش از هزار سال زنده نگه داشتن ایشان.مباهله درس ایمان آوردن واقعی به قدرت لایزال الهی است.مباهله عشق و توسل به پیامبر(ص) و ائمه اطهار(ع) است و ایمان به اینکه حزب خداوند نهایتا پیروز خواهد شد.

سرپرست شما تنها خدا و پیامبر او است و کسانی که ایمان آورده اند.همان کسانی که نماز برپا می دارند و در حال رکوع زکات می دهند و هرکس خدا و پیامبر او و کسانی را که ایمان آورده اند را ولی خود بداند (پیروز است، چرا)که حزب خدا همانا پیروزمندان اند. (آیه 56 سوره مبارکه مائده )


گزارش از  پوریا سلیمان زاده




انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Italy
ناشناس
۱۶:۲۱ ۱۱ اسفند ۱۳۹۸
راه بهتری را جهت پیدا کردن آیه لطفن ایجاد کنید! مثلن در جستجو موضوع سوال در خواست میکنم معمولن باید آیه را بدهد ولی اینطور نیست
Iran (Islamic Republic of)
کعبه
۱۰:۰۸ ۰۳ دی ۱۳۹۸
باسلام به همه دوست داران تاریخ و سرگذشت ادیان و مذاهب عزیزانی که در زمینه دین شناسی و مذهب شناسی فعالیت دارن خواهشمندم که اطلاعاتی در مورد داستانهای قرآن و سرگذشت آنها درج کنید
آخرین اخبار