فضای مجازی همچون سیل خروشانی است که باید سدی از آگاهی بر آن زده شود تا در قبضه فرهنگ درآید.

به گزارش خبرنگار دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با آمدن اینترنت رسانه های اینترنتی هم به سرعت جای خود را در این فضا باز کردند و انتقال اطلاعات و ارسال حجم عظیمی از مطالب، کاربران رسانه های اینترنتی را به سمتی برد تا مرجع مراجعه آنها برای یافتن اطلاعات مورد نیازشان همین رسانه ها باشند.

شبکه های اجتماعی فصل جدید اطلاع رسانی

مراجعه کاربران اینترنتی به سایت های نامعتبر و کسب اطلاعات در ظاهر جذاب و در باطن بی پایه و اساس محل گذرایی برای رسانه های جعلی بود تا اینکه اینترنت موبایل و شبکه های تعاملی دردسترس مردم قرار گرفت و پس از گذشت اندک زمانی از شکل گیری رسانه های اینترنتی ورود شبکه های اجتماعی فصل جدیدی را در امر اطلاع رسانی در بین کاربران اینترنت شکل داد.

در این مرحله بود که به طور قطع هر شخصی که دارای یک گوشی هوشمند و اینترنت موبایل بود می توانست خود یک رسانه باشد و مطالب مختلف را در این فضا به اشتراک بگذارد.

سرعت پیشرفت و محبوبیت استفاده از شبکه های اجتماعی در بین مردم به اندازه ای بود که به غیر از تبادل اطلاعات شخصی افراد و یا خبر رسانی و آگاهی از موضوعی در شبکه های اجتماعی تشکیل کانال های جمعی را به این فضا اضافه کرد.

جذابیت این کانال ها و نحوه اطلاع رسانی آنها در حوزه های مختلف مخاطبان زیادی را جذب خود کرد و آرام آرام کاربران شبکه های اجتماعی که جمعیت آنها نیز قابل توجه است عادت کردند تا به جای دریافت اطلاعات از منابع معتبر و افزایش آگاهی خود تنها به مطالب منتشر شده این شبکه ها و سایت های بعضا نامعتبر اکتفا کنند و همین امر موجب شد منابع غیر رسمی بوجود آید و اخبار و اطلاعات غلط را در اختیار مخاطبان قرار دهد.

شدت گرفتن استفاده از شبکه های موبایلی و انتشار مطالب مختلف در بازه های زمانی خاص مساله حاد شایعه  و نشر مطالب دروغین را به دنبال داشت مطالبی که بعضا به اصل موضوع بسیار نزدیک است اما با هوشمندی بسیاری انحرافی در آن وجود دارد و در صورت ناآگاهی از اصل موضوع قابل باور و قبول است.



مرجع کسب اطلاعاتتان کجاست؟

انتشار انواع روایات جعلی به نقل از معصومین علیه السلام که منبعی برای آن ذکر نمی شود و یا منابع نامعتبر و گاه منابع دروغین برای سندیت آن آورده می شود، اخبار کذب در خصوص افراد نامی، شایعه مرگ آنها و ...، اخبار دارایی مسئولان، اخبار ناکارآمدی مدیریتی، اخبار کذب در خصوص ایران باستان و نقل قول های دورغین از پادشاهان ایرانی، اخبار ضد دینی و اسلامی، جنگ روانی عرب و عجم، جملات دروغین و در اصطلاح حکمت آمیز از ادیبان و شعرا، راه افتادن کمپین هایی که در پشت پرده آن اخاذی و کلاه برداری است، اخبار استخدام، شایعه نا سالم بودن برخی مواد غذایی و .... چند نمونه از هزاران مبحثی است که در فضای مجازی به خصوص شبکه های اجتماعی در حال انتشار است و متاسفانه چون عده ای عادت کرده اند که مرجع کسب اطلاعاتشان را همین شبکه ها قرار دهند، بدون ملاحظه و مداقه مطالب را باور کرده و در نشر آن نیز شریک می شوند و به گسترش آن دامن می زنند.

یکی از آسیب هایی که مردم در معرض خطر آن هستند تحت الشعاع قرار گرفتن افکار آنها از طریق شبکه های اجتماعی است و این خطر زمانی جدی تر می شود که فرهنگ مردم یک جامعه در قبضه فرهنگ بیگانه ای درآید و به تدریج مردم فرهنگ اصیل خود را فراموش کرده و به آداب دیگر کشورها گرایش پیدا کنند.



کشورهای اسلامی بیشتر در معرض خطر هستند

بدیهی است که هیچ حاکمیتی نخواهد پذیرفت تا فرهنگ و اعتقاداتش با هجمه عده ای دیگر از بین برود، کشورهای اسلامی اما به دلیل دارا بودن فرهنگ غنی دینی بیشتر مورد هجمه بدخواهانشان هستند از این رو در زمان هایی خاص که از بعد مذهبی و دینی برای کشورهای اسلامی دارای اهمیت است بازار داغ شایعات و نشر اکاذیب را بیشتر شاهد هستیم.

ایام محرم و صفر که از ماه های مهم در فرهنگ اسلامی است و مسلمانان ارادت خاصی به این ماه و صاحبش دارند برای بدخواهان و سودجویان بستر مناسبی است تا در لباس دین با اطلاعات غلط و مطالب دروغین که بعضا بسیار هوشمندانه و درراستای اصل موضع طراحی شده است به ریشه اعتقادات مردم ضربه بزنند و آرام آرام نَفس و جان فرهنگ عزاداری را زیر سوال ببرند.

متاسفانه دشمنان ساکن ننشسته اند و با هر ترفندی درصدد ضربه زدن به این فرهنگ غنی هستند، از ارائه مدل های مو و آرایش برای ایام عزاداری مخصوص آقایان و خانم ها گرفته تا برپایی مجالس که تنها ظاهر عزاداری را حفظ کرده اند.

همه اینها در بستر فضای مجازی تبلیغ می شود و دست به دست می چرخد و باید گفت چنان زیبا و فریبنده در اختیار عده ای قرار می گیرد که اجازه فکر کردن و تشخیص درست از نادرست را افراد می گیرد.

بازار عده ای در این میان گرم است و عده ای دیگر بدون دلیل و مدرک کلام عده ای دیگر را می پذیرند، داستان هایی در ظاهر زیبا و روایاتی نانوشته را در خصوص این ایام می خوانند و گاه بر آن می گریند و گاه امیدوارمی شوند.



قضاوت با شما!

خلاصه باید گفت تحریف دین و ایجاد انحراف در عقاید مسلمانان مساله ای است که سالها دشمنان برای ورود به آن تلاش کرده اند و هرآنچه خود می پسندند و به افکار و اهدافشان نزدیک است را در این سیل خروشان رها کرده تا امواج آن افراد را تحت تاثیر قرار دهد.

بهتر است منبع آگاهی ما کتب معتبر و افراد صاحب فن باشند که سالهای عمرشان را در این راه صرف کرده اند یا اطلاعات شبکه های مجازی که نه تنها صحت و سقم مطالبشان زیر سوال است بلکه هویت افراد منتشر کننده آن نیز جای بحث و سوال دارد، قضاوت با خودتان!

و در انتهای باید گفت بر این سیل خروشان سدی از آگاهی و پرسشگری بزنیم تا فضا را به راحتی در اختیار بگیریم و بهره مندی کافی را به نفع خود از آن داشته باشیم، اگر این کار نشود همراه این سیل خروشان به هرجایی کشیده خواهیم شد.


گزارش از بیات


انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۰۴ ۲۱ مهر ۱۳۹۵
آموزش و آگاهی باید از مدرسه شروع بشه . به همکاری دوسویه بین مدرسه و والدین در خونواده.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۱۶ ۱۴ مهر ۱۳۹۵
اینستاگرام را فیلتر کنید
آخرین اخبار