مراسم گشایش برنامه ثبت ملکیت‌های شهری و روستایی افغانستان از محله خرابات در مرکز شهر کابل آغاز شده و این محله به "دانشگاه فرهنگی" تبدیل و موزه ملی هنر افغانستان هم در همین محله ساخته خواهد شد.

محله خرابات شهر کابل به دانشگاه فرهنگی تبدیل می شودبه گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، رئیس جمهور غنی با اشاره به آغاز تحقق برنامه تثبیت مالکیت  زمین های روستایی وشهری  از کابل گفت:  رسمیت بخشیدن به ملکیت مردم، یکی از مشکلات مهم اجتماعی را حل می‌کند.

وی افزود:  در حال حاضر ملکیت زمین در کابل به دلیل عرفی بودن آن مصونیت ندارد و با صدور اسناد رسمی مالکیت صاحبان آنها تثبیت خواهد شد.

اشرف غنی  ادامه داد:  براساس آمار اداره اراضی افغانستان، در حال حاضر ۷۰ درصد ملکیت شهری و ۸۰ درصد ملکیت زمین‌های روستایی در افغانستان غیررسمی است که در دفاتر دولتی ثبت نشده است.


مردم با خیال راحت خانه های  خود را بهسازی  کنند


رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت:  ثبت این ملکیت‌ها و صدور سند رسمی مالکیت، با اجرای این برنامه آغاز می‌شود تا مردم بتوانند خانه‌های خود را با خیال راحت بهسازی کنند.

وی یاد آور شد: خانه‌هایی که در کابل و سایر شهرها دارای ملکیت رسمی و ثبت شده نیستند، خارج از برنامه‌ریزی شهری قرار دارند و خدمات شهری هم به میزان بسیار کمی در این مناطق ارائه می‌شود.

اشرف غنی  خاطر  نشان ساخت : در این مناطق افراد سودجو هم در پی غصب خانه‌های ثبت نشده هستند که این  وضعیت  مغایر شریعت و قانون و غیرقابل قبول می باشد.

رئیس جمهور  تصریح کرد: مراسم گشایش برنامه ثبت ملکیت‌های شهری و روستایی افغانستان از محله خرابات در مرکز شهر کابل آغاز شده و این محله به "دانشگاه فرهنگی" تبدیل و موزه ملی هنر افغانستان هم در همین محله ساخته خواهد شد.

وی  عنوان کرد: محله خرابات در گذشته به دلیل سکونت آوازخوان‌های معروف افغانستان  از  جمله  قاسم افغان، محمدحسین سرآهنگ، صادق هماهنگ و استاد هاشم طبل‌نواز شهرت داشته است .


تمام ترتیبات مهندسی  اسلامی  و افغانی  خواهد بود


غنی جایگزینی اسناد عرفی با اسناد رسمی و ثبت شده ملکیت در شهر کابل را "گام اول برای احیاء کابل" خواند و گفت: مردم شاهد ظهور کابل جدیدی خواهند بود و به‌ویژه مرکز این شهر به هیچ صورت قربانی منافع اقتصادی نخواهد شد.

 رئیس  جمهور  اذعان داشت:  در کابل تمام ترتیبات مهندسی براساس این برنامه "اسلامی و افغانی" خواهد بود تا همه شهروندان کشور به این شهر به عنوان پایتخت کشور افتخار کنند.


در  نظر گرفتن دیدگاه مفاخر تاریخی در احیا کابل


رئیس جمهور تأکید کرد: در "احیاء" کابل دیدگاه ظهیرالدین محمد بابر، بنیانگذار سلسله گورگانیان هند، که کابل یکی از پایتخت‌های او بود و همچنین دیدگاه امان‌الله، پادشاه تجددگرای افغانستان در سال‌های ۱۹۱۹ تا ۱۹۲۹ همزمان در نظر گرفته خواهد شد.

آوا نوشت: گفته می شود: در حال حاضر شهر کابل نه تنها در محلات بیرون برنامه‌ریزی شهری بلکه در محلات مشمول برنامه ریزی شهری هم دچار مشکلات زیادی است، از جمله سیستم فاضلاب، سیستم آبرسانی و نظام بهداشت محیطی  که امیدواریم این مشکلات مرتفع گردد.

انتهای پیام/

برچسب ها: افغانستان ، کابل ، روستا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.