محمد تکلو کارشناس روانشناسی در گفتوگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تعریف عزتنفس یا حرمتنفس و تأثیر آن بر زندگی فرد، اظهار داشت: عزتنفس در واقع یک حس درونی است که در ضمیر ناخودآگاه فرد از همان ابتدای کودکی شکل میگیرد و کسی که عزتنفس نداشته باشد نمیتواند خواستههای خود را در زندگی عملی کند.
وی با تأکید براینکه عزتنفس به معنای شناخت تواناییها، استعداد، باور و اعتقادی است که فرد نسبت به خود دارد، تصریح کرد: افرادی که عزتنفس یا حرمتنفس ندارند از لحاظ روحی بسیار حساس و شکنندهاند و چون در زندگی احساس خلاء میکنند به دیگران وابسته هستند و همیشه احساس بدی نسبت به خود دارند و وجود خود را بی ارزش میدانند.
این کارشناس در ادامه گفت: این افراد تواناییهای خود را باور نداشته و همیشه خود را با دیگران مقایسه میکنند و با کوچکترین نظر منفی از جانب دیگران دچار آشفتگی روحی میشوند.
تکلو افزود: افراد باید سعی کنند با شناخت تواناییهای خود حرمتنفس یا عزتنفس خود را افزایش دهند و به خود اعتماد داشته باشند و سعی کنند شرایط زندگی خود را آنگونه که هست بپذیرند و هیچوقت خود را بادیگران مقایسه نکنند.
وی در پایان گفت: در خانواده والدین نقش موثری در تربیت فرزندان و داشتن حرمتنفس افراد دارند آنها باید بکوشند فرزندشان را تشویق کنند و از شرطی کردن آنها بپرهیزند.
انتهای پیام/