به گزارش
خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ همزمان با سرد شدن هوا، اگر جزو افرادی هستید که خیلی سریع سرما می خورید و بروز سرما خوردگی یا آنفلوآنزا در شما شدید است، احتمالاً تزریق واکسن آنفلوآنزا را به کرات تجربه کردهاید.
واکسن آنفلوآنزا با تمام فوایدی که برای محافظت از بدن دارد، عوارض جانبی ناخواسته ای را نیز در برخی افراد ایجاد می کند که موارد زیر شامل مهمترین آنهاست:
احساس سوزش و خارش در محل تزریق واکسن اولین مسئلهای است که عمدتاً تا چند روز بیمار را درگیر میکند. اساس فرمول واکسن آنفلوآنزا به شکلی است که معمولاً یک تا 2 هفته بعد از تزریق اثر محافظتی خود را بر بدن میگذارد.
واکسن آنفلوآنزا متشکل از ویروس های خفته عامل این بیماری در سال پیش و یا ویروس هایی است که متخصصان گمان می کنند در زمستان سال جاری باعث بیماری های فراگیر میشوند. این در حالی است که کماکان افراد از این بیماری در امان نیستند و بعضاً به آن دچار میشوند.
در چند روز اول پس از تزریق ممکن است عوارض جانبی چون تب، درد های عضلانی، کهیر، خارش پوست، سردرد، تهوع، احساس ناراحتی و ضعف در بیمار بروز یابند که جای نگرانی ندارد زیرا به تدریج سیستم ایمنی بدن بر این حالات غلبه می کند اما اگر بیش از یک هفته علائم تداوم داشته باشند مراجعه به پزشک ضرورت پیدا میکند.
در سال 2015 دانشمندان با مطالعه واکسن آنفلوآنزا دریافتند بیش از 86 الی 92 درصد افرادی که این واکسن را تزریق میکنند، دچار قرمزی در محل تزریق، حدود 50 درصد تورم و حدود 45 درصد آنان دچار احساس خارش در محل تزریق میشوند.
تزریق واکسن آنفولانزا سالانه باعث نجات جان میلیون ها نفر دردنیا می شود و استفاده از آن بویژه برای کودکان بالاتر از شش ماه، زنان باردار، سالمندان، افراد مبتلا به مشکل ضعف سیستم ایمنی و نیز افراد مبتلا به بیماری های مزمن سخت درمان توصیه می شود.
تزریق این واکسن با نظر مساعد پزشک، در دوران بارداری توسط بانوان ، می تواند علاوه بر محافظت از مادر و جنین باعث شود نوزاد تا چند ماه پس از تولد دچار سرما خوردگی نشود زیرا واکسن در جریان خون او وجود دارد.
دو درصد از هر یک میلیون نفری که واکسن آنفولانزا تزریق می کنند ممکن است با واکنش حساسیتی شدید مواجه شوند بویژه اگر فرد دچار حساسیت به تخم مرغ باشد. در برخی موارد بسیار نادر، تزریق واکسن باعث ابتلای فرد به بیماری فلج پیشرونده به نام "سندروم گیلن باره" شده است. اما احتمال بروز این بیماری بسیار نادر است و نباید به خاطر درصد بسیار کم خطر از مزایای واکسن بی بهره ماند.
لازم به ذکر است؛ رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزیجات، حفظ نظافت فردی، پوشیدن البسه مناسب فصل، اجتناب از مواجهه با افراد بیمار و انجام ورزش روزانه نقش بسزایی در جلوگیری از آنفلوآنزا دارند.
منبع:FHFN
انتهای پیام/
سلام. لطفا سوالات خود را اینجا مطرح کنید تا در اسرع وقت رسیدگی شود.
من همین الآن در بین راه هستم که برم واکسن بزنم ولی الآن که مطالب شما را خوندم دودل شدم بطوریکه یکبار به سمت داروخانه که سر کوچمون هست میرم یکبار به سمت منزل برمیگردم . انقدر رفتم و برگشتم جلوی مغازه دارها آبروم رفت .
الانم پسرم کاملا بی حال، دارای تب و تهوع و استفراغه که دیگه امروز بردمش دکتر زیر سرم و کلی داروهای ضد تهوع و راینیتیدین .... کلا اگه زمستون میخاست این شکلی بشه به لطف واکسن تو شهریور مریض شد.... اندازه یه انفولانزا که تو زمستون می گرفت بچم اذیت شد
ولى يك هفته بعد تا به امروز خارش پوست و كهير دارم حتى پوست رو چنان ميخوارونم كه كلا زخمى ميشه
من ديگه استفاده نميكنم البته براى من اينجورى بوده و قرار هم نيست براى همه به اين صورت باشه
ايا ممكن است به خاطر تزريق واكسن انفولانزا باشد ؟؟
خواهشنا راهنمايي فرماييد
نمیدونم چکار کنم یعنی بی فایده بود.
منم واسه باز اول و یک ساعته که زدم.تا الان که چیزی نبوده.
توکل بخدا
وگرنه من زدم خیلی تاثیرگذاشت.هرسال خیلی مریض میشدم سرماخوردگی و امثالش ...ولی سال گذشته اصلا خبری نبود.شایدیکی دوباردرحدبسیارخفیف
عوارض نزدن واکسن ۱۸ماهگی ڃیه؟
بنده امروز میخواستیم واکسن ۶سالگی برای پسرمون بزنبم متوجه شدیم که واکسن ۱۸ماهگی را فراموش کرده ایم
ممنون میشیم اگه راهنمایی کنید
بامریضی وطولانی شدن سرما خوردگی مواجه بودم ،سال بدی بود ،
هنوز هم جای واکسن درد میکند .خدابخیر کند .
بامریضی وطولانی شدن سرما خوردگی مواجه بودم ،سال بدی بود ،
هنوز هم جای واکسن درد میکند .خدابخیر کند .