به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، اين آش بدليل مزه ملسی که دارد به آش ترش معروف شده است و در گذشته مرسوم بودکه در آن از 40 نوع گياه استفاده ميکردند و به نوعی برای اين آش خاصيت درمانی نيز قائل هستند
در گذشته آش ترش مازندرانی را چهارشنبه آخر سال و همچنین در روز سوم یادبود درگذشتگان طبخ می كردند و به همه مهمانان علاوه بر طعام، آش ترش هم ميدادند كه اين هم نشان دهنده تنفر آن ها از غم و ناراحتی بود.
از جمله نکات جالب دیگر در پخت این آش این است که این آش همیشه بین همسایه ها هم پخش می شود واگر كسی به خاطر اشتغال زياد موفق به پختن اين آش نشود حتما سهمی از آش همسايه ها و يا اقوام خود می برد.
مواد لازم برای تهیه آش ترش :
زولنگ : چهار بسته
سیرسبز و گشنیز و شوید : از هر کدام یک بسته
نمک, فلفل و زردچوبه : به میزان لازم
چغندر قرمز : چهار عدد
اناریجه : دو بسته
گزنه : ۵۰۰ گرم
کدو تنبل خردشده : نصف عدد
نخود , لوبیاچیتی , باقلا با پوست و عدس , از هر کدام ۱۰۰ گرم
خرده برنج خیسکرده : ۲۵۰ گرم
رب انار : دو پیمانه
سیر و پیازداغ : به میزان لازم
طرز تهیه ی آش ترش :
حبوبات و باقلا را جداگانه بپزید.
چغندرهای قرمز را هم جداگانه آب پز و سپس رنده کنید.
در ظرفی بزرگ تر کمی روغن ریخته زردچوبه را تفت داده و بعد خرده برنج را همراه چهار پیمانه آب بپزید.
وقتی برنج لعابداد, سبزی آش را به همراه حبوبات, باقلا و چغندر رنده شده اضافه کنید.
در مرحله آخر کدوی خردشده, رب انار و نمک را هم به آش افزوده و پس از اینکه آش کاملا جا افتاد در ظرف کشیده و با سیرداغ و پیازداغ تزئین نمایید.
انتهای پیام/